Izbor iz sadržaja na srpskom
Od ponedeljka produženo radno vreme na graničnim prelazima Horgoš 2 i Bački Vinogradi

Postignut je sporazum nadležnih vlasti Srbije i Mađarske da se od 22. do 29. jula 2019. produži radno vreme drumskih graničnih prelaza Bački Vinogradi–Ašothalom i Horgoš 2–Reske 2, koji će umesto od 7 do 19 biti otvoreni od 7 do 22 časova – objavljeno je na zvaničnom sajtu mađarske policije Police.hu.

Građani se preko raznih mobilnih aplikacija mogu informisati o radnom vremenu graničnih prelaza i aktuelnoj situaciji što se tiče vremena čekanja.

Na graničnom prelazu na auto-putu Horgoš–Reske tokom vikenda automobili i autobusi u oba pravca treba da računaju na čekanja između 60 i 120 minuta.

Na drumskim prelazima Đala– Tisasiget, Bački Vinogradi–Ašothalom i Horgoš–Reske tokom vikenda zaustavljanja mogu trajati 30-60 minuta, pred zatvaranje graničnih prelaza čak 90-120 minuta u putničkom saobraćaju.

Mađarske vlasti podsećaju i na to da između 15 časova u subotu i 22 časova u nedelju važi zabrana vožnje za kamione. To znači da od ponedeljka u zoru treba računati na intenzivan kamionski saobraćaj.

E. N.
Ser Rodžer Skruton je predvideo opasnosti ilegalne migracije i zaštitio Mađarsku od nepravednih kritičara – izjavio je u utorak u Londonu mađarski premijer Viktor Orban, koji je britanskom piscu i filozofu predao odlikovanje. Ser Rodžer – član Britanske akademije i Kraljevskog književnog društva, gostujući profesor Univerziteta...
3.12.2019
[ 17:37 ]
Neizostavno moramo održati i ubrzati razvoj, putem ocenjivanja prema zaslugama pojedinih zemalja kandidata, i dalje nuditi verodostojnu perspektivu u vezi buduće evropske integracije Zapadnog Balkana – naglasila je predsednica Evropske komisije u akreditivnom pismu upućenom mađarskom komesaru Oliveru Varheljiju. Varhelji je dobio portfelj...
3.12.2019
[ 8:43 ]
Zemlje višegradske saradnje (V4) očekuju ubrzavanje procesa proširenja Evropske unije od nove Evropske komisije – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto. Peter Sijarto je posle susreta ministara spoljnih poslova V4 u Pragu izjavio: „Jedan od najvećih neuspeha prethodne Evropske komisije na čelu...
2.12.2019
[ 18:37 ]
Beolvasás folyamatban