Izbor iz sadržaja na srpskom
Od ponedeljka produženo radno vreme na graničnim prelazima Horgoš 2 i Bački Vinogradi

Postignut je sporazum nadležnih vlasti Srbije i Mađarske da se od 22. do 29. jula 2019. produži radno vreme drumskih graničnih prelaza Bački Vinogradi–Ašothalom i Horgoš 2–Reske 2, koji će umesto od 7 do 19 biti otvoreni od 7 do 22 časova – objavljeno je na zvaničnom sajtu mađarske policije Police.hu.

Građani se preko raznih mobilnih aplikacija mogu informisati o radnom vremenu graničnih prelaza i aktuelnoj situaciji što se tiče vremena čekanja.

Na graničnom prelazu na auto-putu Horgoš–Reske tokom vikenda automobili i autobusi u oba pravca treba da računaju na čekanja između 60 i 120 minuta.

Na drumskim prelazima Đala– Tisasiget, Bački Vinogradi–Ašothalom i Horgoš–Reske tokom vikenda zaustavljanja mogu trajati 30-60 minuta, pred zatvaranje graničnih prelaza čak 90-120 minuta u putničkom saobraćaju.

Mađarske vlasti podsećaju i na to da između 15 časova u subotu i 22 časova u nedelju važi zabrana vožnje za kamione. To znači da od ponedeljka u zoru treba računati na intenzivan kamionski saobraćaj.

E. N.
Žiri za dodelu Likovne nagrade „Nađapati Kukac Peter“ (Ninkov Kovačev Olga, predsednik Atila Černik, Eva Narai) je na sastanku 15. avgusta 2019-e odlučio da ove godine nagradu dobije likovni umetnik, pisac, pesnik i kritičar Balint Sombati. Umetnost Balinta Sombatija, koja prelazi simbolične i stvarne granice, kao i njegovo teoretsko...
16.08.2019
[ 17:54 ]
Nacionalni atlas Mađarske objavljen u izdanju Geografskog instituta Mađarske akademije nauka je u Tokiju dobio najveće internacionalno stručno priznanje. Reprezentativna knjiga velikog formata je pobedila među 40 kandidata i dobila naslov „ICA International Cartographic Exhibition Award Winner“. Međunarodno udruženje kartografa...
15.08.2019
[ 21:30 ]
Na graničnom prelazu između Srbije i Mađarske se kod Horgoša čeka dva sata, a ha prelazu Horgoš 2 i kod Kelebije jedan sat. Kako se približava kraj nedelje, na svim putevima se intenzivira saobraćaj, međutim, kod naplatnih rampi nema gužvi – saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na prelazima prema Hrvatskoj kod Šida i...
15.08.2019
[ 21:09 ]
Beolvasás folyamatban