Izbor iz sadržaja na srpskom
Senta: Počeli programi povodom Dana grada

U Senti se i ove godine priprema bogat program za proslavu Dana grada. Manifestacije traju od 5. do 11. septembra, u petak uveče nastupa grupa Eridanus, u subotu Hari Mata Hari, a u nedelju grupa Piramiš. U nedelju uveče sledi neizostavni vatromet. Svečana sednica će se održati 11-og, u sredu, kada će biti predane nagrade „Pro Urbe“.

Svečanosti su u četvrtak uveče počele XVI Međunarodnim festivalom i takmičenjem balona. Spektakularan defile je nastavljen nastupom žonglera s vatrom. Publika je potom mogla da se zabavlja u retro disku.

U petak se nastavlja predstavljanje balona, biće uličnog bala, ali je izložba Gradskog muzeja zbog tehničkih problema otkazana.

U subotu se održava teniski turnir, a od 10 časova šampionat u trčanju u organizaciji Nezavisnog sindikata Policije. Popodne će u sportskoj hali biti programa za decu, i otvara se izložba slatkiša i zanatskih manufaktura čokolade. Sledi nastup brojnih grupa koje neguju tradicionalne zanate, pesme, plesove, horova. Uveče nastupa grupa Hari Mata Hari.

U nedelju se nastavlja predstavljanje grupa za negovanje tradicija, strelaca, plesnih studija, do uveče, kada sledi tradicionalni vatromet na obali Tise.

U ponedeljak će u svečanoj sali Gradske kuće nastupiti horovi. U utorak će u crkvi Sv. Aranđela Mihajla biti održan parastos povodom 322. godišnjice senćanske bitke, potom otkrivena spomen-ploča kompozitoru, dirigentu i pijanisti Aleksandru Šaci Vujiću, koji je rođen u Senti.

U sredu će biti održan svečani koncert duvačkog orkestra, posle čega sledi svečana sednica opštinske skupštine. Tu će biti uručena priznanja grada. Književnim susretom u Srpskom kulturnom centru „Stevan Sremac“ se završava ovogodišnji niz svečanosti povodom Dana grada.

Marija Ruža
Treba računati sa tim da će se migracioni pritisak na južnoj granici permanentno pojačavati, kako se poboljšava vreme, stiže sve više migranata i to organizovano – izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban u Reski, gde je u društvu slovačkog premijera Petera Pelegrinija obišao graničnu ogradu. Mađarski premijer je u izjavi...
13.02.2020
[ 15:58 ]
U debati o migraciji treba zastupati i interese stanovnika Evrope – izjavio je Vojvođanin Andor Deli, poslanik Fidesa u sredu na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, u okviru debate o humanitarnoj situaciji među migrantima. Poslanik je rekao da je položaj izbeglica na spoljnim granicama EU veoma važna tema, i bitna i iz...
13.02.2020
[ 8:57 ]
Migranti su dobili informacije da je mađarska granica otvorena, vredi poći ovamo, ali to nije istina – izjavio je premijerov glavni savetnik za unutrašnju bezbednost Đerđ Bakondi u sredu u jutarnjem programu aktuelnog kanala M1. Glavni savetnik premijera je rekao da su ovi ljudi dezinformacijama poslati na mađarsku granicu, a ona je...
12.02.2020
[ 9:53 ]
Beolvasás folyamatban