Izbor iz sadržaja na srpskom
Knjige u dijasporu!
Izdavački zavod „Forum“ u poseti Vršcu i Somboru

U okviru programa Knjige u dijasporu! Izdavački zavod „Forum“ u septembru posećuje Vršac, gde će predstaviti najnoviju knjige Rože Jodal, povodom 80. rođendana spisateljice koja je nedavno dobila nagradu „Janoš Herceg“.

Promocija knjige Az éjszaka megérintése će se održati u okviru Spomen dana Ferenca Hercega (Vršac, ul. Dorska 15.), 21. septembra 2019-e u 11.30 časova. Na licu mesta će publika moći kupiti najnovija Forumova izdanja uz popust.

Sledeća stanica akcije Knjige u dijasporu! će biti Sombor, gde će se promocija knjige Rože Jodal održati u Gradskoj biblioteci 1. oktobra 2019-e u 18.00 časova.

Projekat je zaživeo 2014-e, od tada Izdavački zavod „Forum“ posećuje mesta u Vojvodini u kojima ne postoji knjižara, da bi popularisao čitanje i književnost. Zainteresovani takvim prilikama mogu kupiti knjige uz popust od 20%.

Projekat Knjige u dijasporu“ pomažu Mađarski nacionalni savet, Fond za nacionalnu kulturu Mađarske i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

U subotu u Budimpešti počinje spektakl konjičkog sporta, koji je za 12 godina postojanja izrastao u praznik cele zemlje – izjavio je direktor manifestacije Krištof Soćori Nađ aktuelnom kanalu M1. Ove godine se smotra konjičkog sporta održava mesec dana kasnije od uobičajenog datuma, 19. i 20. oktobra na specijalnom terenu koji se...
18.10.2019
[ 20:46 ]
Savezna policija je naredila da se pojača kontrola celom dužinom granice, zadatak jedinica je da spreče ilegalne prelaske granice i međunarodni kriminal, kao i da otkriju nove metode krijumčara ljudi – objavio je nemački nedeljnik Der Spiegel. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je izjavio: savezna policija u čiji resor spada...
18.10.2019
[ 19:10 ]
Ako novi, pojačani talas migracije iz Turske ne krene prema Siriji, nego prema Evropi, onda će Češka, Poljska i Slovačka pružiti pomoć Mađarskoj u zaštiti granica – izjavio je za agenciju MTI premijerov portparol, nakon što su zemlje V4 održale savetovanje u Briselu, pre početka samita EU. Viktor Orban i premijeri ostalih zemalja...
17.10.2019
[ 22:39 ]
Beolvasás folyamatban