Izbor iz sadržaja na srpskom
Knjige u dijasporu!
Izdavački zavod „Forum“ u poseti Vršcu i Somboru

U okviru programa Knjige u dijasporu! Izdavački zavod „Forum“ u septembru posećuje Vršac, gde će predstaviti najnoviju knjige Rože Jodal, povodom 80. rođendana spisateljice koja je nedavno dobila nagradu „Janoš Herceg“.

Promocija knjige Az éjszaka megérintése će se održati u okviru Spomen dana Ferenca Hercega (Vršac, ul. Dorska 15.), 21. septembra 2019-e u 11.30 časova. Na licu mesta će publika moći kupiti najnovija Forumova izdanja uz popust.

Sledeća stanica akcije Knjige u dijasporu! će biti Sombor, gde će se promocija knjige Rože Jodal održati u Gradskoj biblioteci 1. oktobra 2019-e u 18.00 časova.

Projekat je zaživeo 2014-e, od tada Izdavački zavod „Forum“ posećuje mesta u Vojvodini u kojima ne postoji knjižara, da bi popularisao čitanje i književnost. Zainteresovani takvim prilikama mogu kupiti knjige uz popust od 20%.

Projekat Knjige u dijasporu“ pomažu Mađarski nacionalni savet, Fond za nacionalnu kulturu Mađarske i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

U zemljama Zapadnog Balkana je relativno mali broj testiranih na novi tip korona virusa pozitivan, u proseku ispod deset odsto. Na Kosovu je broj registrovanih zaraženih za jedan dan povećan sa 669 na 703, ali nema podatka o tome koliko je bilo testiranih. U zemlji sa 1,8 miliona stanovnika, od kojih su 95,6 odsto muslimani, na prvi dan...
25.04.2020
[ 15:27 ]
Evropska unija je samo u martu ponudila Srbiji paket od 93 miliona evra za borbu protiv korona virusa, i dodatnih 290 miliona Zapadnom Balkanu. Iz kancelarije EU su dnevnom listu Kurir izjavili da će sledećih dana stići još pomoći iz Unije. „Za hitne mere predviđeno je 15 miliona evra. Do sada je finansirano 12 kargo letova, sa...
24.04.2020
[ 18:44 ]
Posle mesec dana prinudne pauze u četvrtak su delimično otvoreni granični prelazi kod Horgoša, Kelebije i Bačkog Brega za stanovnike pograničnog pojasa koji rade ili obrađuju zemlju preko granice. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je u izjavi za Pannon RTV pozdravio ovaj korak, kako je rekao: ovo je radostan dan. –...
23.04.2020
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban