Izbor iz sadržaja na srpskom
Brisel: Ištvan Pastor razgovarao sa predsednikom Komiteta regiona

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je danas u Briselu razgovarao sa predsednikom Komiteta regiona (CoR) Karl-Hajncom Lambercom.

Na susretu je bilo reči o odnosima Vojvodine sa drugim regionima, o ulozi međuregionalne saradnje u ubrzavanju procesa evropske integracije Srbije, odnosno o doprinosu Kancelarije Vojvodine tom procesu.

Ištvan Pastor je naglasio da je zbog dosadašnjih aktivnosti pokrajine poslednjih godina povećano interesovanje evropskih i drugih regiona za saradnju sa Vojvodinom, ali i zbog toga što se poboljšava procena evropske budućnosti Srbije.

U razgovorima su učestvovali i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, odnosno direktor Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić.

Vojvođanska delegacija je otputovala u Brisel povodom Evropske nedelje gradova i regija, danas će prisustvovati svečanom otvaranju manifestacije.

Papa Franjo poziva na promenu načina života i ishrane u poruci objavljenoj povodom Svetskog dana hrane, da bi se rešila protivrečnost da u jednom delu sveta ljudi gladuju, a drugde su pothranjeni. Poglavar rimokatoličke crkve smatra da je poremećen odnos između hrane i ishrane, za šta je kriv mentalitet svetske privrede, koja po svaku...
16.10.2019
[ 18:16 ]
Mađarska je karika koja može spojiti Savet turkofonskih država sa Evropom – izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u Bakuu, na VII samitu Saveta turkofonskih država. Mađarska se trenutno bori za to da u sledećem sastavu Evropske komisije dobije portfolio proširenja i politike prema susedima, rekao je. „Šanse nisu loše, ali...
15.10.2019
[ 13:27 ]
Mađarski premijer Viktor Orban je vodio bilateralne razgovore sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Bakuu, gde su obojica stigli na sastanak Saveta turkofonskih država. Posle susreta je portparol mađarskog premijera izjavio: turski predsednik se zahvalio na tome da je nedavno u Budimpešti otvorena prva evropska kancelarija...
14.10.2019
[ 20:23 ]
Beolvasás folyamatban