Izbor iz sadržaja na srpskom
Brisel: Ištvan Pastor razgovarao sa predsednikom Komiteta regiona

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je danas u Briselu razgovarao sa predsednikom Komiteta regiona (CoR) Karl-Hajncom Lambercom.

Na susretu je bilo reči o odnosima Vojvodine sa drugim regionima, o ulozi međuregionalne saradnje u ubrzavanju procesa evropske integracije Srbije, odnosno o doprinosu Kancelarije Vojvodine tom procesu.

Ištvan Pastor je naglasio da je zbog dosadašnjih aktivnosti pokrajine poslednjih godina povećano interesovanje evropskih i drugih regiona za saradnju sa Vojvodinom, ali i zbog toga što se poboljšava procena evropske budućnosti Srbije.

U razgovorima su učestvovali i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, odnosno direktor Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđan Mačkić.

Vojvođanska delegacija je otputovala u Brisel povodom Evropske nedelje gradova i regija, danas će prisustvovati svečanom otvaranju manifestacije.

U zemljama Zapadnog Balkana je relativno mali broj testiranih na novi tip korona virusa pozitivan, u proseku ispod deset odsto. Na Kosovu je broj registrovanih zaraženih za jedan dan povećan sa 669 na 703, ali nema podatka o tome koliko je bilo testiranih. U zemlji sa 1,8 miliona stanovnika, od kojih su 95,6 odsto muslimani, na prvi dan...
25.04.2020
[ 15:27 ]
Evropska unija je samo u martu ponudila Srbiji paket od 93 miliona evra za borbu protiv korona virusa, i dodatnih 290 miliona Zapadnom Balkanu. Iz kancelarije EU su dnevnom listu Kurir izjavili da će sledećih dana stići još pomoći iz Unije. „Za hitne mere predviđeno je 15 miliona evra. Do sada je finansirano 12 kargo letova, sa...
24.04.2020
[ 18:44 ]
Posle mesec dana prinudne pauze u četvrtak su delimično otvoreni granični prelazi kod Horgoša, Kelebije i Bačkog Brega za stanovnike pograničnog pojasa koji rade ili obrađuju zemlju preko granice. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je u izjavi za Pannon RTV pozdravio ovaj korak, kako je rekao: ovo je radostan dan. –...
23.04.2020
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban