Izbor iz sadržaja na srpskom
Svet: Nemačka pojačala kontrolu svojih granica

Savezna policija je naredila da se pojača kontrola celom dužinom granice, zadatak jedinica je da spreče ilegalne prelaske granice i međunarodni kriminal, kao i da otkriju nove metode krijumčara ljudi – objavio je nemački nedeljnik Der Spiegel.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova je izjavio: savezna policija u čiji resor spada kontrola granica je počela realizaciju odluke ministra Horsta Zehofera, na osnovu koje se za novih šest meseci produžuje stalna kontrola na nemačko-austrijskoj granici, kao i tzv. dubinska kontrola u graničnom pojasu.

Der Spiegel piše da se intenzivira kontrola na granici sa Švajcarskom, Holandijom i Češkom, i obratiće se posebna pažnja na međunarodne autobuske linije. Na međunarodnim aerodromima se detaljnije kontrolišu putnici koji stižu iz Grčke, jer mnogi migranti pokušavaju sa lažnim papirima, redovnim letovima da uđu u Nemačku, gde onda traže azil.

Nemačka savezna policija je u periodu od januara do avgusta registrovala 26 490 ilegalnih prelazaka granice. U isto vreme je predato 98 428 molbi za azil, što je manje za 11,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Na granici prema Austriji – preko koje stiže značajan deo migranata sa tzv. balkanske rute i iz pravca Italije – privremena kontrola je uspostavljena u septembru 2015-e godine. (MTI)

Nadajmo se da će prilikom posete Mađarskoj zamenika ukrajinskog premijera u martu uspeti približiti stavove o pravima manjina u Ukrajini, naime trenutna situacija je neprihvatljiva i znači teško kršenje prava – izjavio je Peter Sijarto u četvrtak na plenarnoj sednici OUN. Ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske je...
20.02.2020
[ 17:21 ]
Prema rezultatima najnovije ankete francuskog zavoda za istraživanje javnog mnjenja „Ifop“, 65 odsto ispitanih smatra da će francuska civilizacija nestati. Dakle više od 6 Francuza od 10 ne veruje da će francuska kultura i nacija opstati u današnjem obliku. Uz to, trećina njih smatra da će se to desiti u roku od 20 godina, dramatično i...
19.02.2020
[ 21:45 ]
Tokom januara i februara je na mađarskoj granici zabeleženo 5500 pokušaja ilegalnog prelaska, što je značajno povećanje u odnosu na isti period prošle godine – izjavio je premijerov glavni savetnik za unutrašnju bezbednost Đerđ Bakondi u intervjuu kanalu M1. Glavni savetnik je rekao da odbijanje ovih pokušaja znači veliko...
19.02.2020
[ 20:16 ]
Beolvasás folyamatban