Izbor iz sadržaja na srpskom
Mađarska: Povećava se migracioni pritisak na granici prema Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj

Do sada je u Mađarsku pokušalo ući dva puta više ilegalnih migranata nego prošle godine – izjavio je u intervjuu kanalu M1 premijerov glavni savetnik za unutrašnju bezbednost.

Đerđ Bakondi je rekao da je prošle godine na ilegalan način pokušalo preći granicu 6 hiljada migranata, a ove godine su mađarske vlasti zaustavile već 13 hiljada. Značajno je povećan pritisak na deonicama prema Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj – dodao je.

U pozadini migracije verovatno stoji velika međunarodna organizacija za krijumčarenje ljudi, čiji je cilj da masovno prebaci u Evropu ilegalne migrante.

Nakon što su ušli u Evropu, njihovo proterivanje je izuzetno skup, komplikovan i spor proces, i zbog toga se permanentno povećava broj onih koji se nalaze u Evropi.

Glavni savetnik je u jutarnjem programu Radija „Košut“ još rekao i da su centri velikih krijumčarskih mreža u Avganistanu i Pakistanu.(MTI)

Đerđ Soroš je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu izneo koncept jedne nove obrazovne mreže. Nazvana je programom „The Open Society University Network“ (OSUN) i počinje rad sa kapitalom od milijardu dolara, izjavio je biznismen, dodavši da još traži donatore – piše portal hvg.hu. OSUN će integrisati obrazovanje i istraživanja...
24.01.2020
[ 17:21 ]
Povodom Dana mađarske kulture je u četvrtak uveče u Savremenoj galeriji u Subotici otvorena izložba radova mladih umetnika iz Vojvodine i Slovačke pod naslovom Likovna umetnost bez granica. To je ujedno i prva ovogodišnja manifestacija Centra za obrazovanje, istraživanja i kulturu vojvođanskih Mađara (VM4K). Na otvaranju izložbe su...
23.01.2020
[ 22:23 ]
Manjinska politika Mađarske služi za primer i svedoči o ozbiljnoj svesti o istoriji – izjavio je opunomoćenik nemačke savezne vlade za iseljenike i nacionalne manjine Bernd Fabricijus u sredu u Minhenu, na svečanosti povodom spomen dana Nemaca prognanih iz Mađarske. Političar bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) je na...
22.01.2020
[ 22:56 ]
Beolvasás folyamatban