Izbor iz sadržaja na srpskom
Aplikacija „Senta info“ za sve turiste

U Opštini Senta je predstavljena aplikacija „Senta info“, koja posetiocima omogućava da ovaj grad na obali rekle Tise, doslovno – drže u džepu. Ona sadrži niz korisnih informacija o važnim objektima, smeštajnim kapacitetima i svemu drugom što turistima može da olakša i učini prijatnijim boravak u Senti.

„Pratimo svetske trendove kada je reč o turizmu i aplikaciju smo pripremili sa željom da posetiocima našeg grada obezbedimo kvalitetne informacije“, kažu u senćanskoj Turističkoj organizaciji.

„Aplikacija je već dostupna i na Android sistemu, naravno ona je besplatna i želeli bismo da što više ljudi u narednom periodu koristi ovaj novitet“, kaže Kornel Lašković, direktor Turističke organizacije.

U aplikaciji su i podaci o čuvenoj Senćanskoj bici koja se odigrala 1697. godine, o cvetanju Tise, kao i o brojnim festivalima. Tu je i Božićni vašar. Deo turističke ponude čine i dobra kuhinja i kvalitetna pića.

„Imamo senćanski marcipan i senćansko vino, ime mu je 1697, ali i zanatsko pivo, takođe se zove 1697. Sve smo odredili tako da napravimo brend o senćanskoj bici“, ističe Andraš Košicki, član Opštinskog veća zadužen za turizam.

U planu je i posebna ponuda u vidu sportskog turizma, koji kao privredna grana ima važnu ulogu u razvoju Opštine Senta, kažu u lokalnoj samoupravi.

„Sa razvojem nekoliko bazena i jezera u Narodnoj bašti, stvorićemo uslove za sportove na vodi, plivanje, vaterpolo… imamo i atletsku stazu“, kaže gradonačelnik Rudolf Cegledi.

Aplikacija „Senta info“ dostupna je na tri jezika: mađarskom, srpskom i engleskom. (RTV)

Đerđ Soroš je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu izneo koncept jedne nove obrazovne mreže. Nazvana je programom „The Open Society University Network“ (OSUN) i počinje rad sa kapitalom od milijardu dolara, izjavio je biznismen, dodavši da još traži donatore – piše portal hvg.hu. OSUN će integrisati obrazovanje i istraživanja...
24.01.2020
[ 17:21 ]
Povodom Dana mađarske kulture je u četvrtak uveče u Savremenoj galeriji u Subotici otvorena izložba radova mladih umetnika iz Vojvodine i Slovačke pod naslovom Likovna umetnost bez granica. To je ujedno i prva ovogodišnja manifestacija Centra za obrazovanje, istraživanja i kulturu vojvođanskih Mađara (VM4K). Na otvaranju izložbe su...
23.01.2020
[ 22:23 ]
Manjinska politika Mađarske služi za primer i svedoči o ozbiljnoj svesti o istoriji – izjavio je opunomoćenik nemačke savezne vlade za iseljenike i nacionalne manjine Bernd Fabricijus u sredu u Minhenu, na svečanosti povodom spomen dana Nemaca prognanih iz Mađarske. Političar bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) je na...
22.01.2020
[ 22:56 ]
Beolvasás folyamatban