Izbor iz sadržaja na srpskom
Aplikacija „Senta info“ za sve turiste

U Opštini Senta je predstavljena aplikacija „Senta info“, koja posetiocima omogućava da ovaj grad na obali rekle Tise, doslovno – drže u džepu. Ona sadrži niz korisnih informacija o važnim objektima, smeštajnim kapacitetima i svemu drugom što turistima može da olakša i učini prijatnijim boravak u Senti.

„Pratimo svetske trendove kada je reč o turizmu i aplikaciju smo pripremili sa željom da posetiocima našeg grada obezbedimo kvalitetne informacije“, kažu u senćanskoj Turističkoj organizaciji.

„Aplikacija je već dostupna i na Android sistemu, naravno ona je besplatna i želeli bismo da što više ljudi u narednom periodu koristi ovaj novitet“, kaže Kornel Lašković, direktor Turističke organizacije.

U aplikaciji su i podaci o čuvenoj Senćanskoj bici koja se odigrala 1697. godine, o cvetanju Tise, kao i o brojnim festivalima. Tu je i Božićni vašar. Deo turističke ponude čine i dobra kuhinja i kvalitetna pića.

„Imamo senćanski marcipan i senćansko vino, ime mu je 1697, ali i zanatsko pivo, takođe se zove 1697. Sve smo odredili tako da napravimo brend o senćanskoj bici“, ističe Andraš Košicki, član Opštinskog veća zadužen za turizam.

U planu je i posebna ponuda u vidu sportskog turizma, koji kao privredna grana ima važnu ulogu u razvoju Opštine Senta, kažu u lokalnoj samoupravi.

„Sa razvojem nekoliko bazena i jezera u Narodnoj bašti, stvorićemo uslove za sportove na vodi, plivanje, vaterpolo… imamo i atletsku stazu“, kaže gradonačelnik Rudolf Cegledi.

Aplikacija „Senta info“ dostupna je na tri jezika: mađarskom, srpskom i engleskom. (RTV)

Nova glavna urednica nedeljnika Hét Nap će biti Livija Barat Tot, a direktorka ostaje Edit Laslo. Na čelu dnevnog lista Magyar Szó neće biti promene, Marta Varju ostaje glavna urednica, a Rozalija Ekres direktorka. Nacionalni savet mađarske nacionale manjine je četvorogodišnje mandate potvrdio bez veće diskusije. Upravljačko telo...
18.09.2020
[ 17:45 ]
Od danas u glavnom gradu Mađarske važe stroža pravila nošenja zaštitnih maski zbog drugog talasa korona virusa , kazna za nenošenje maski može iznositi i 15 hiljada forinti. Gradska skupština je u ponedeljak donela odluku da se osim u taksijima, vozilima javnog prevoza, prodavnicama, šoping centrima i na pijacama maska koja pokriva nos...
18.09.2020
[ 8:01 ]
U Vojvodini trenutno može biti samo 120 do 180 hiljada Mađara koji tu žive i rade. Ovu zaprepaščujuću konstataciju je iznela sociolog Iren Gabrić Molnar na manjinskom okruglom stolu koji je održan onlajn u Subotici, u organizaciji Centra za obrazovanje, istraživanja i kulturu vojvođanskih Mađara (VM4K) sa tematikom položaja mađarske...
17.09.2020
[ 7:08 ]
Beolvasás folyamatban