Izbor iz sadržaja na srpskom
Javio se dobitnik najveće premije u istoriji mađarske lutrije

Javio se za svoj dobitak srećnik koji je dobio najveću sumu u istoriji mađarske lutrije – saopštilo je D.o.o. Igre na sreću (Szerencsejáték Zrt.).

Prema saopštenju je jedan mađarski igrač 22. novembra prošle godine na izvlačenju Eurojackpota dobio bruto 30 miliona evra. Trebao je da se javi u roku od 90 dana, što je ovih dana i učinio.

Lutrija je saopštila i da se u Mađarskoj retko mogu saznati lični podaci dobitnika, ali da je dobitnik Eurojackpot-a ispunio tzv. veliki formular pa je tako saopštio nekoliko informacija o svom sistemu igre i životu.

Igrač je rekao na primer da je listić predao u jednom manjem gradu, da uvek igra samostalno, svojom kombinacijom brojeva. Igra već godinama, svake nedelje na Eurojackpotu, i da do sada nije dobio veću sumu. Jedini ritual mu je da listić predaje uvek istog dana. Čim je saznao da je dobitnik, nazvao je suprugu.

Dobitak će potrošiti na putovanja, auto, stan, ali će dati i u dobrotvorne svrhe, a za ulaganje će tražiti savet profesionalca.

Na pitanje, da li će prestati da se igra sada, kada je dobio jackpot, odgovorio je: ne pada mu na pamet. (MTI)

Pre trideset godina osnovana je Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, VMDK. Grupa mađarskih intelektualaca iz Vojvodine, na čelu sa Andrašem Agoštonom je osnivanje stranke inicirala 18. decembra 1989-e. To je bila druga pluralistička politička inicijativa u Srbiji. Stranka, prema skraćenici mađarskog naziva VMDK, svoju...
31.03.2020
[ 16:44 ]
U Vojvodini se odgovorno pristupa vanrednim merama, zato u pokrajini ima manje zaraženih u odnosu na druge delove zemlje – izjavio je Ištvan Pastor u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara smatra da bi bilo nepodnošljivo za život da rukovodstvo Srbije uvede potpunu zabranu kretanja, što...
31.03.2020
[ 15:10 ]
Podignuta je zastava Severne Makedonije, 30. članice NATO pred sedištem vojne alijanse u Briselu. Ceremonije podizanja zastave su istovremeno održane u Savezničkim zapovednim operacijama (SHAPE) u belgijskom gradu Mons i savezničkoj komandi u američkom Norfolku – saopštio je NATO u ponedeljak. Severna Makedonija je u petak postala 30....
30.03.2020
[ 18:26 ]
Beolvasás folyamatban