Izbor iz sadržaja na srpskom
Mađarska: Ove godine uhvaćeno 34 hiljada ilegalnih migranata

Ove godine je do sada je na teritoriji Mađarske uhvaćeno oko 34 hiljada migranata koji su ilegalno prešli granicu, a to je duplo više nego prošle godine – izjavio je glavni savetnik za unutrašnju bezbednost mađarskog premijera u sredu u jutarnjoj emisiji aktuelnog kanala M1.

Đerđ Bakondi je dodao da su vlasti uhvatile i 365 krijumčara ljudi, protiv kojih je pokrenut krivični postupak, a to je više nego poslednjih pet godina ukupno.

„To znači da ovaj biznis i dalje cveta, njime upravlja organizovani kriminal, a često je reč o stranim krijumčarima ljudi“ – rekao je Bakondi. Oni migrante najčešće voze na austrijsku ili slovačku granicu.

Naglasio je da se masa migranata koji žele ući u Evropsku uniju ne smanjuje, najuporniji su oni koji stižu preko Grčke, odnosno Srbije.

„Ilegalna migracija pritiska Evropu od 2015-e, donosi teška krivična dela i terorističke napade, ugrožava javno zdravlje“ – izjavio je Bakondi.

Glavni savetnik za unutrašnju bezbednost je još dodao da se broj ilegalnih migranata povećao na sve tri velike migracione rute: osim na balkanskoj, velika aktivnost se ispoljava i na španskoj i italijanskoj ruti. (MTI)

Opšta bolnica u Senti je dobila pet novih respiratora i dodatnih pet monitora namenjenih za intenzivnu negu. Ova sredstva je instituciji poklonila Vlada Mađarske. Prebačena su iz Kliničkog centra Vojvodine u subotu poslepodne. Dr Beata Čaki, direktorka bolnice je izjavila da je ova medicinska oprema stigla u pravom trenutku. U...
28.11.2020
[ 16:57 ]
Mađarska vlada je poklonila stotinu respiratora i isto toliko monitora koji služe za praćenje stanja pacijenata Kliničkom centru Vojvodine – objavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova. Peter Sijarto je u izjavi agenciji MTI rekao: „u našem slučaju se ne poklapaju granice zemlje i nacije, a smatramo da je svaki Mađar...
26.11.2020
[ 19:56 ]
„Ako želimo sačuvati svoju slobodu, Evropa se ne sme potčiniti Soroševoj mreži“ – napisao je u odgovoru na članak Đerđa Soroša mađarski premijer Viktor Orban, a objavio portal miniszterelnok.hu. Premijer je počeo svoj tekst time da mnogi smatraju da jedan premijer ne treba da polemiše sa Đerđom Sorošem, jer je on privredni...
25.11.2020
[ 15:51 ]
Beolvasás folyamatban