Izbor iz sadržaja na srpskom
Mađarska: Ove godine uhvaćeno 34 hiljada ilegalnih migranata

Ove godine je do sada je na teritoriji Mađarske uhvaćeno oko 34 hiljada migranata koji su ilegalno prešli granicu, a to je duplo više nego prošle godine – izjavio je glavni savetnik za unutrašnju bezbednost mađarskog premijera u sredu u jutarnjoj emisiji aktuelnog kanala M1.

Đerđ Bakondi je dodao da su vlasti uhvatile i 365 krijumčara ljudi, protiv kojih je pokrenut krivični postupak, a to je više nego poslednjih pet godina ukupno.

„To znači da ovaj biznis i dalje cveta, njime upravlja organizovani kriminal, a često je reč o stranim krijumčarima ljudi“ – rekao je Bakondi. Oni migrante najčešće voze na austrijsku ili slovačku granicu.

Naglasio je da se masa migranata koji žele ući u Evropsku uniju ne smanjuje, najuporniji su oni koji stižu preko Grčke, odnosno Srbije.

„Ilegalna migracija pritiska Evropu od 2015-e, donosi teška krivična dela i terorističke napade, ugrožava javno zdravlje“ – izjavio je Bakondi.

Glavni savetnik za unutrašnju bezbednost je još dodao da se broj ilegalnih migranata povećao na sve tri velike migracione rute: osim na balkanskoj, velika aktivnost se ispoljava i na španskoj i italijanskoj ruti. (MTI)

U Subotici, ispred franjevačke crkve Svetog Mihajla će u četvrtak, 1. jula, u 20 časova koncert na otvorenom održati Kamerni orkestar Subotičke filharmonije. Na repertoaru će biti dela Mocarta, Vivaldija i Baha. Solisti su: Kristina Molnar (flauta), Mihalj Sič (fagot), Katinka Berec (violina) i Slobodan Stefanović (violina). Svako...
28.06.2021
[ 20:34 ]
U počasnom doktoratu istinski nadahnjuje to što čoveka sopstvene kolege smatraju vrednim odlikovanja, zato je ovo priznanje izuzetna čast – istakao je ministar za ljudske resurse Mađarske Mikloš Kašler u ponedeljak u Novom Sadu, gde je promovisan u počasnog doktora Univerziteta u Novom Sadu. Kako je rekao: cilj mu je uvek da pruži...
28.06.2021
[ 16:02 ]
Na letnjoj pozornici Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ u Mužlji, pored sale Kluba likovnih umetnika amatera Mužlje (MAKK), otvorena je izložba radova povodom završetka školske godine. Izložba obuhvata skoro godinu dana stvaralaštva najmlađih, što verno predstavlja razvoj dece na planu likovne umetnosti. Stariji...
27.06.2021
[ 17:30 ]
Beolvasás folyamatban