Izbor iz sadržaja na srpskom
Judit Varga: Vlada će i ubuduće štititi granice Mađarske i Evrope
Betűméret:             

Vlada će i ubuduće štititi granice Mađarske i Evrope i učiniće sve da spreči uspostavljanje međunarodnih migracionih kanala – objavila je ministarka pravde Mađarske Judit Varga u četvrtak na svom profilu na društvenoj mreži.

Judit Varga je reagovala na to da je grčki glavni savetnik Suda Evropske unije u četvrtak predložio da Sud delimično uvaži tužbu Evropske komisije, koja je podignuta protiv nekih elemenata paketa zakona tzv. „Stop Soroš“.

„To je najnoviji primer kako se razmišlja na Zapadu. Jasno je da uprkos tome što je mađarska vlada spremna na saradnju, eliti iz Brisela je ponovo lakše da iz ideološke lenjosti i krijući se iza uobičajenih mantri i čarobnih formula pokreće postupke protiv Mađarske“ – formulisala je ministarka.

Dodala je da su komisija i glavni savetnik „nažalost“ saglasni oko toga da je potpuno prihvatljivo podržavati, pomagati i organizovati ilegalnu migraciju. Nasuprot tome mađarski Krivični zakon te aktivnosti ubraja među krivična dela.

Mađarska vlada smatra da komisija ne razume činjenicu krivičnog dela i kada se primenjuje, a s druge strane ovo telo iz Brisela nikakvim dokazima nije moglo potkrepiti svoju argumentaciju – piše Judit Varga.

„Vlada će i ubuduće štititi granice Mađarske i Evrope i učiniće sve da spreći uspostavljanje međunarodnih migracionih kanala. Da bi odgovorila ovom cilju, u inostranim predstavništvima zemlje je i dalje garantovana mogućnost da se preda molba za azil“ – istakla je ministarka pravde Mađarske. (MTI)

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban