Izbor iz sadržaja na srpskom
Viktor Orban: Gospodina predsednika Trampa dobro poznajemo, poštuje Mađare
Betűméret:             

Mir je jedino sredstvo protiv ratne inflacije i ratne ekonomske krize – izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, nakon što je sreo Donalda Trampa na njegovom imanju u Nju Džerziju. Orban je za bivšeg američkog predsednika rekao da je važan saveznik, sa kojim su između ostalog bili saglasni i po pitanju da se treba boriti protiv ilegalne migracije, odnosno da treba istrajati na politici niskih poreza. Sutra se nastavlja program mađarskog premijera: održaće govor na otvaranju letnje konferencije Američke konzervativne unije – objavila je mađarska televizija M1.

Viktor Orban je na svojoj društvenoj stranici o susretu objavio video snimak pod naslovom „U savezu za mir“.

„Saglasili smo se oko toga da je mir jedino sredstvo protiv ratne inflacije i ratne ekonomske krize. Mir, međutim, mogu stvoriti samo snažni lideri, zato je nama u susedstvu Ukrajine u interesu da Sjedinjene Američke Države budu snažne.

Gospodina predsednika Trampa dobro poznajemo, poštuje Mađare. Imali smo dobru saradnju u prošlosti, pa se nadamo da će biti dobra i u budućnosti“ – izjavio je Viktor Orban.

Mađarski premijer će u četvrtak otvoriti lenju konferenciju Američke konzervativne unije. Konferencija konzervativne političke akcije (CPAC) – koja je u maju ove godine po prvi put u Evropi održana u Budimpešti – najveća i najuticajnija konzervativna manifestacija je na svetu. Osnovana je 1974-e, danas već pokreće više desetina hiljada članova Američke konzervativne unije.

Balaž Orban, politički predsednik premijera, koji je takođe prisustvovao susretu Orbana i Trampa, objavio je sledeće: „Oba lidera su na strani mira. Veruju u podršku porodicama, u društvo bazirano na radu, u jačanje nacionalnog suvereniteta, u politiku građenu na zaštiti tradicionalnih vrednosti, u borbu protiv krize i u odbijanje ilegalne migracije“.

Politički direktor smatra da su i Viktor Orban i Donald Tramp primer za to „da se hrišćansko-konzervativne vrednosti uprkos svim teškoćama i otporu moraju hrabro zastupati i uprkos napadima mejnstrim medija i levice, naime većina ljudi podržava te vrednosti“.

Bivši američki predsednik Donald Tramp je objavio: „Proveo sam sjajno vreme sa svojim prijateljem Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske. Razmotrili smo više tema od onih koje danas zaokupljaju pažnju sveta“.

Mađarska policija je između 18 sati 3. avgusta i 06 sati 4. avgusta 2022. zaustavila ukupno 320 pokušaja ilegalnih prelazaka granice i sprečila 84 lica da uđu na teritoriju zemlje -saopštila je policija. U tri pogranične županije su patrole otkrile migrante bez dokumenata koji su se izjasnili kao državljani Avganistana, Indije, Sirije,...
4.08.2022
[ 14:18 ]
Ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je u utorak bio gost emisije Marije Bartiromo na kanalu Fox News u Njujorku. Govorio je o tome da Mađarska trenutno zbog infrastrukturnih i geografskih okolnosti u Srednjoj Evropi, velike količine gasa može kupiti jedino iz ruskih izvora. Ministra su prvo pitali o poseti...
2.08.2022
[ 19:23 ]
Za tortu godine je izabrana kreacija poslastičarke Oršolje Kariko iz Nađkereša pod nazivom Princ šljiva vragolan, a u kategoriji torta bez šećera je pobedio Bakin favorit Lasla Đuriša iz Segedina – saopšteno je u ponedeljak na svečanosti dodele nagrada koja je održana u Parlamentu Mađarske, gde je predstavljen i hleb za dan Svetog...
1.08.2022
[ 15:41 ]
Beolvasás folyamatban