Izbor iz sadržaja na srpskom
Danas je u Subotici održan XI Vojvođanski galop
Betűméret:             

U podne je na hipodromu u Subotici počeo XI Vojvođanski galop, kvalifikacione trke za Nacionalni galop u Budimpešti. Na svečanom otvaranju je Tivadar Bunford, direktor Vojvođanskog fonda za razvij „Halo“, koji je organizator ove manifestacije, rekao da takmičari ne treba da jedni u drugima vide suparnike, nego partnere sportiste.

Ove godine je na Vojvođanskom galopu učestvovalo 13 jahača i 6 malih husara. Kvalifikacione trke su počele u 13 sati, a mladi jahači su nastupili u 14 sati.

Plasman za nacionalno takmičenje je izborila Luca Feldeš iz Temerina na konju Fantazija i time odbranila svoj prošlogodišnji naslov. Od malih husara je pobedila Ivet Maćuš iz Sombora na konju Juka.

Fantazija po treći put ide na Nacionalni galop, što znači da može biti i doživotni šampion.

„Ispalo je jako dobro. Start nije bio najbolji i uplašila sam se, ali je Fantazija bila sjajna, izbili smo na čelo i onda sam osećala da nas niko neće preteći“ – izjavila je Luca Feldeš.

Među mladim jahačima je trka bila neizvesna između Sombora i Malog Iđoša, ali je na kraju Ivet Maćuš samouvereno pobedila svoje suparnike. Interesantno je da su Ivet i njen konj prvi put učestvovali na Vojvođanskom galopu. Uprkos tome što nisu imali puno vremena za treninge, veoma su usklađeni.

Ova manifestacija je obogaćena i izložbom i vašarom rukotvorina. U 19 sati je počeo nastup Operetskog pozorišta iz Budimpešte, čime se program završava. (Pannon RTV)

Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Rektor malog sjemeništa Paulinum i direktor Biskupijske klasične gimnazije Paulinum u Subotici, mons. art. Jožef Mioč, papinski prelat i naslovni opat preminuo je u jutarnjim satima u sredu 24. maja u subotičkoj bolnici, u 82. godini života i 55. godini svećeništva. O vremenu mise zadušnice i sprovodnih obreda će se javnost naknadno...
24.05.2023
[ 15:27 ]
Beolvasás folyamatban