Tudomány
Online képességmérés az iskolában
Szakmai konferenciát tartott a Vajdasági Módszertani Központ

A képességek online méréséről rendezett szakmai konferenciát a Vajdasági Módszertani Központ. A tanácsokozáson a mindennapi iskolai gyakorlatban történő felmérések lehetőségeiről tartottak előadást a régió szaktekintélyei.

Többéves közös szakmai múltra tekint vissza a Vajdasági Módszertani Központ és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, számos tanácskozáson foglalkoztak a kompetenciafejlesztés, a képességfejlesztés és mérés helyzetével, lehetőségeivel – mondta el Szálas Tímea, a módszertani központ vezetője a tanácskozás megnyitóján.

A képességek online mérésének kérdése továbbra is nagyon időszerű és fontos téma – emelte ki a központ elnöke. A konferencia vendégelőadói a régió egyik legelismertebb és legpatinásabb központjából érkeztek, a Szegedi Egyetem Neveléstudományi Intézetéből dr. Pásztor Attila a természettudományos gondolkodás online mérésének lehetőségeit, Tóth Alisa vizuális képességek online mérésének lehetőségeit, dr. Kinyó László pedig a kulturális alapképességek témakörét járta körül előadásában.

Szálas Tímea, a Vajdasági Módszertani Központ elnöke rámutatott arra, hogy a korábbi években is nagy hangsúlyt fektettek az eDia rendszerre, amely egy különböző műveltségi területekhez tartozó, állandóan bővülő mérő és fejlesztő platform. Megfogalmazódott az igény, hogy ebbe a rendszerbe a határon túli iskolák is bekapcsolódjanak – mondta a szakember, aki bejelentette, hogy az adminisztrációs akadályok elhárultak, az idei tanév során, feltehetően a második félévtől, a vajdasági iskolák is részesei lesznek a diagnosztikus mérések fejlesztésére irányuló magyarországi törekvéseknek.

A pedagógusok a konferencián megismerkedtek a legkorszerűbb mérési lehetőségekkel, amelyeket a mindennapi munkájuk során is hatékonyan alkalmazhatnak. A pénteki tanácskozásnak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Videós pályázatot hirdetnek középiskolás diákok számára a Mátyás király Emlékévhez kapcsolódóan. A felhívásra november 5-ig várják a három tagú magyarországi és határon túli csapatok jelentkezését, kísérőtanárral, akik saját szemszögből mutathatják be Mátyás királyt és korát egy rövid, általuk...
2018. OKTÓBER 13.
[ 12:10 ]
A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia (VMTDK) 2018. évi Kristálygömb Díját a kuratórium (Kastori Rudolf akadémikus, dr. Csányi Erzsébet egyetemi tanár és dr. Gábrity Molnár Irén egyetemi tanár) egyhangúlag Vass Szabolcsnak ítélte oda a képzőművészet terén elért kiváló eredményeiért, a Vajdasági Magyar...
2018. OKTÓBER 12.
[ 17:47 ]
Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Tanszéke október 17-én, szerdán 11 órai kezdettel tartja meg a Kontaktzóna elnevezésű rendezvénysorozat legújabb előadását, a BTK első emeleti (kék) termében.A Kontaktzóna vendége ezúttal Dr. Urkom Aleksander, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Szláv...
2018. OKTÓBER 11.
[ 17:15 ]
Beolvasás folyamatban