GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
Szavazási levélcsomag átvétele Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner
Levélszavazat leadása Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 18. [15:23]

Online képességmérés az iskolában

Szakmai konferenciát tartott a Vajdasági Módszertani Központ

Online képességmérés az iskolában
Szálas Tímea: A határon túli iskolák már második félévtől bekapcsolódhatnak az eDia rendszerbe

A képességek online méréséről rendezett szakmai konferenciát a Vajdasági Módszertani Központ. A tanácsokozáson a mindennapi iskolai gyakorlatban történő felmérések lehetőségeiről tartottak előadást a régió szaktekintélyei.

Többéves közös szakmai múltra tekint vissza a Vajdasági Módszertani Központ és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, számos tanácskozáson foglalkoztak a kompetenciafejlesztés, a képességfejlesztés és mérés helyzetével, lehetőségeivel – mondta el Szálas Tímea, a módszertani központ vezetője a tanácskozás megnyitóján.

A képességek online mérésének kérdése továbbra is nagyon időszerű és fontos téma – emelte ki a központ elnöke. A konferencia vendégelőadói a régió egyik legelismertebb és legpatinásabb központjából érkeztek, a Szegedi Egyetem Neveléstudományi Intézetéből dr. Pásztor Attila a természettudományos gondolkodás online mérésének lehetőségeit, Tóth Alisa vizuális képességek online mérésének lehetőségeit, dr. Kinyó László pedig a kulturális alapképességek témakörét járta körül előadásában.

Szálas Tímea, a Vajdasági Módszertani Központ elnöke rámutatott arra, hogy a korábbi években is nagy hangsúlyt fektettek az eDia rendszerre, amely egy különböző műveltségi területekhez tartozó, állandóan bővülő mérő és fejlesztő platform. Megfogalmazódott az igény, hogy ebbe a rendszerbe a határon túli iskolák is bekapcsolódjanak – mondta a szakember, aki bejelentette, hogy az adminisztrációs akadályok elhárultak, az idei tanév során, feltehetően a második félévtől, a vajdasági iskolák is részesei lesznek a diagnosztikus mérések fejlesztésére irányuló magyarországi törekvéseknek.

A pedagógusok a konferencián megismerkedtek a legkorszerűbb mérési lehetőségekkel, amelyeket a mindennapi munkájuk során is hatékonyan alkalmazhatnak. A pénteki tanácskozásnak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Basity Gréta


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 22. [9:48]

Első alkalommal hívja találkozóra öregdiákjait a külhoni magyar fiatalok tudományos-kutatói és művészeti tevékenységét segítő Márton Áron Program holnap, március 23-án.... >>

2018. március 17. [7:12]

Külön alkalmazás segíti ezúttal azokat, akik szeretnek felhőket fotózni és a jövőben ezt szívesen meg is osztanák a NASA kutatóival: egy projekt keretében többek között... >>

2018. március 14. [6:13]

Meghalt Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus. A 76 éves tudós szerdára virradóra hunyt el cambridge-i házában - közölte családja."Mély szomorúsággal közöljük,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.60 dinár
1 dollár 96.04 dinár
100 forint 38.03 dinár
100 dinár 262.92 forint
Heti kérdés
Az utóbbi években valamilyen módon korlátozni akarják az interneten megjelenő közösségi véleményeket a bevándorlással vagy a bevándorlók viselkedésével kapcsolatban. Ön egyetért-e azzal, hogy e kérdésben a jelenleginél is szigorúbb ellenőrzés alá vonják az internetet?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány