Tudomány
Tehetségmentorok Vajdaságban
Eredményes volt a magyarországi mintára felállított támogatói projekt

Kerekasztal-beszélgetéssel és szakmai nappal zárult a VaMaDiSz és a VIFÓ egyéves Tehetségmentor programja, amelyen a résztvevők beszámoltak a felsőoktatási pártfogó projekt eredményeiről és kihívásairól szombaton a palicsi Larus hotel konferenciatermében.

Egy éve indult útjára a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezésére a vajdasági mentorprogram, amelynek segítségével középiskolás tanulók és egyetemista hallgatók pályázhattak szakmai mentori segítségre – nyilatkozta Szarapka Dóra, a Tehetségmentor program vajdasági koordinátora.

A program során doktoranduszok, felsőéves egyetemisták, fiatal vállalkozók karolták fel a mentoráltakat, akiknek a tudományos előmenetelben, a diákkonferenciákon való részvételben és a terveik megvalósításában segédkeztek két szemeszteren keresztül – ismertette a projekt menetét a VIFÓ tagja.

A mentorok a gólyák egyetemi beilleszkedésének elősegítésében, a kapcsolatépítésben, az oktatási rendszerben való eligazodásában, az adminisztrációs ügyek intézésében és minden egyéb feladatban igyekeztek hozzájárulni a fiatalok felsőoktatási integrációjához – mondta Szarapka Dóra, aki Szabadka területén hét mentort és középiskolást, illetve gólyát kapcsolt össze a programban.

A zárórendezvényen a program részvevői megosztották egymással tapasztalataikat, illetve meghallgatták a két mentorképző: Lengyel László és Kulcsár Sarolta együttműködésről és csapatmunkáról szóló előadását. A programkoordinátor reményét fejezte ki, hogy újabb pályázatok segítségével folytatódni tud a megkezdett munka és jövőre újabb fiatalok csatlakozhatnak a vajdasági Tehetségmentor programhoz.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el. A Dél-Kalifornia Egyetem kutatásában 93 résztvevőt vizsgáltak meg és arra az eredményre...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 20:07 ]
Károsodott idegsejteket javítottak ki egerekben amerikai és kanadai tudósok, akik azt remélik, eredményeik nyomán olyan gyógyszerek fejleszthetők ki, amelyekkel meg lehet állítani, esetleg vissza is lehet fordítani az elbutulást - számolt be róla a BBC News. A kutatást az amerikai AAAS (American Association for the Advancement...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 16:31 ]
Amerikai kutatók közelebb kerültek annak a rejtélynek a megfejtéséhez, hogy miként védi a szívet egy jó éjszakai alvás. Egérkísérleteikben felfedeztek egy eddig ismeretlen mechanizmust az agy, a csontvelő és az erek között, amely véd az érelmeszesedés, az artériák megkeményedésének kialakulásától, de csak...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 22:31 ]
Beolvasás folyamatban