Tudomány
Tehetségmentorok Vajdaságban
Eredményes volt a magyarországi mintára felállított támogatói projekt

Kerekasztal-beszélgetéssel és szakmai nappal zárult a VaMaDiSz és a VIFÓ egyéves Tehetségmentor programja, amelyen a résztvevők beszámoltak a felsőoktatási pártfogó projekt eredményeiről és kihívásairól szombaton a palicsi Larus hotel konferenciatermében.

Egy éve indult útjára a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezésére a vajdasági mentorprogram, amelynek segítségével középiskolás tanulók és egyetemista hallgatók pályázhattak szakmai mentori segítségre – nyilatkozta Szarapka Dóra, a Tehetségmentor program vajdasági koordinátora.

A program során doktoranduszok, felsőéves egyetemisták, fiatal vállalkozók karolták fel a mentoráltakat, akiknek a tudományos előmenetelben, a diákkonferenciákon való részvételben és a terveik megvalósításában segédkeztek két szemeszteren keresztül – ismertette a projekt menetét a VIFÓ tagja.

A mentorok a gólyák egyetemi beilleszkedésének elősegítésében, a kapcsolatépítésben, az oktatási rendszerben való eligazodásában, az adminisztrációs ügyek intézésében és minden egyéb feladatban igyekeztek hozzájárulni a fiatalok felsőoktatási integrációjához – mondta Szarapka Dóra, aki Szabadka területén hét mentort és középiskolást, illetve gólyát kapcsolt össze a programban.

A zárórendezvényen a program részvevői megosztották egymással tapasztalataikat, illetve meghallgatták a két mentorképző: Lengyel László és Kulcsár Sarolta együttműködésről és csapatmunkáról szóló előadását. A programkoordinátor reményét fejezte ki, hogy újabb pályázatok segítségével folytatódni tud a megkezdett munka és jövőre újabb fiatalok csatlakozhatnak a vajdasági Tehetségmentor programhoz.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki Bölcsészettudományi Karon megalakult a horvát nyelvi lektorátus.Az Újvidéki Egyetem Rektorátusán írták alá a memorandumot, amivel hivatalosan is megkezdte munkáját a lektorátus.Mint mondták, jelentős lépésről van szó a két ország tudományos együttműködése tekintetében, de történelmi pillanat is a...
2018. JÚNIUS 15.
[ 8:51 ]
A "béke és a remény üzeneteként" sugározzák az űrbe pénteken Stephen Hawking szavait a világhírű elméleti fizikus hamvainak ünnepélyes elhelyezése után.Az "asztrofizika popsztárjaként" is emlegetett tudós gondolataihoz Evangelosz Odüsszeasz Papathanassziu, azaz Vangelis, a legismertebb görög zeneszerző,...
2018. JÚNIUS 14.
[ 18:34 ]
Veszélyezteti a vadvilágot némely LED-lámpa fénye - figyelmeztetnek amerikai kutatók, akik megvizsgálták, hogyan hatnak a modern fénykibocsátó diódák egyes fajokra. Azt találták, hogy a kék és fehér fényt kibocsátók a legrosszabbak, míg a sárga, a borostyánszínű és a zöld fényt kibocsátók kevésbé károsak. A...
2018. JÚNIUS 13.
[ 21:01 ]
Beolvasás folyamatban