Tudomány
Tehetségmentorok Vajdaságban
Eredményes volt a magyarországi mintára felállított támogatói projekt

Kerekasztal-beszélgetéssel és szakmai nappal zárult a VaMaDiSz és a VIFÓ egyéves Tehetségmentor programja, amelyen a résztvevők beszámoltak a felsőoktatási pártfogó projekt eredményeiről és kihívásairól szombaton a palicsi Larus hotel konferenciatermében.

Egy éve indult útjára a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezésére a vajdasági mentorprogram, amelynek segítségével középiskolás tanulók és egyetemista hallgatók pályázhattak szakmai mentori segítségre – nyilatkozta Szarapka Dóra, a Tehetségmentor program vajdasági koordinátora.

A program során doktoranduszok, felsőéves egyetemisták, fiatal vállalkozók karolták fel a mentoráltakat, akiknek a tudományos előmenetelben, a diákkonferenciákon való részvételben és a terveik megvalósításában segédkeztek két szemeszteren keresztül – ismertette a projekt menetét a VIFÓ tagja.

A mentorok a gólyák egyetemi beilleszkedésének elősegítésében, a kapcsolatépítésben, az oktatási rendszerben való eligazodásában, az adminisztrációs ügyek intézésében és minden egyéb feladatban igyekeztek hozzájárulni a fiatalok felsőoktatási integrációjához – mondta Szarapka Dóra, aki Szabadka területén hét mentort és középiskolást, illetve gólyát kapcsolt össze a programban.

A zárórendezvényen a program részvevői megosztották egymással tapasztalataikat, illetve meghallgatták a két mentorképző: Lengyel László és Kulcsár Sarolta együttműködésről és csapatmunkáról szóló előadását. A programkoordinátor reményét fejezte ki, hogy újabb pályázatok segítségével folytatódni tud a megkezdett munka és jövőre újabb fiatalok csatlakozhatnak a vajdasági Tehetségmentor programhoz.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A világ első ismert mindenevő cápafajaként azonosították amerikai kutatók a kerekfejű pörölycápát (Sphyrna tiburo), amelynek étrendjét nagyjából 60 százalékban tengeri fű teszi ki. A pörölycápafélék családjába tartozó faj a Csendes-óceán keleti részének sekélyebb vizeiben, az Atlanti-óceán nyugati részén...
2018. SZEPTEMBER 5.
[ 15:31 ]
Az 1526-ban lezajlott mohácsi csatát a kor négy legnagyobb európai ütközete között tartják számon a történészek - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A főigazgató szerint ez a tény azt jelzi, az a vád,...
2018. SZEPTEMBER 5.
[ 10:26 ]
Egy izraeli kutatócsoport júliusban megjelent tanulmánya új perspektívába helyezi a Facebook-függőséget kiváltó okokat. A Computers in Human Behavior (Számítógépek az emberi viselkedésben) című szaklapban megjelent tanulmány szerint azokat az embereket szippantja be leginkább a digitális börtön, akik mások véleménye,...
2018. SZEPTEMBER 2.
[ 7:20 ]
Beolvasás folyamatban