Tudomány
Tehetségmentorok Vajdaságban
Eredményes volt a magyarországi mintára felállított támogatói projekt

Kerekasztal-beszélgetéssel és szakmai nappal zárult a VaMaDiSz és a VIFÓ egyéves Tehetségmentor programja, amelyen a résztvevők beszámoltak a felsőoktatási pártfogó projekt eredményeiről és kihívásairól szombaton a palicsi Larus hotel konferenciatermében.

Egy éve indult útjára a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezésére a vajdasági mentorprogram, amelynek segítségével középiskolás tanulók és egyetemista hallgatók pályázhattak szakmai mentori segítségre – nyilatkozta Szarapka Dóra, a Tehetségmentor program vajdasági koordinátora.

A program során doktoranduszok, felsőéves egyetemisták, fiatal vállalkozók karolták fel a mentoráltakat, akiknek a tudományos előmenetelben, a diákkonferenciákon való részvételben és a terveik megvalósításában segédkeztek két szemeszteren keresztül – ismertette a projekt menetét a VIFÓ tagja.

A mentorok a gólyák egyetemi beilleszkedésének elősegítésében, a kapcsolatépítésben, az oktatási rendszerben való eligazodásában, az adminisztrációs ügyek intézésében és minden egyéb feladatban igyekeztek hozzájárulni a fiatalok felsőoktatási integrációjához – mondta Szarapka Dóra, aki Szabadka területén hét mentort és középiskolást, illetve gólyát kapcsolt össze a programban.

A zárórendezvényen a program részvevői megosztották egymással tapasztalataikat, illetve meghallgatták a két mentorképző: Lengyel László és Kulcsár Sarolta együttműködésről és csapatmunkáról szóló előadását. A programkoordinátor reményét fejezte ki, hogy újabb pályázatok segítségével folytatódni tud a megkezdett munka és jövőre újabb fiatalok csatlakozhatnak a vajdasági Tehetségmentor programhoz.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egykoron idős férfiak betegségének tartott szívroham egyre gyakrabban fordul elő fiatal emberek, különösen nők körében amerikai kutatók szerint. Az Amerikai Szívtársaság chicagói tanácskozásán vasárnap bemutatott és a Circulation nevű folyóiratukban közzétett tanulmányukban az Észak-karolinai Egyetem orvosi...
2018. NOVEMBER 13.
[ 12:45 ]
Ír tudósok felfedezése magyarázatot adhat arra, miért lesznek nagyobb valószínűséggel rákosok a kövér emberek. A londoni Trinity College kutatócsoportja feltárta, hogy a zsír által elzáródnak és megszűnnek működni azok a sejttípusok, amelyeket a szervezet felhasznál a rákos sejtek megsemmisítésére.Az elhízás a...
2018. NOVEMBER 13.
[ 11:09 ]
Európa-szerte nő a rezisztens, vagyis ellenálló baktériumokkal fertőzöttek száma, az antibiotikumok pedig egyre kevésbé segítenek a kezelésben.Ehhez hozzájárult az antibiotikumok irracionális alkalmazása az olyan betegségeknél, amelyek esetében nincs szükség az ilyen jellegű kezelésre. Szerbia azok közé az államok közé...
2018. NOVEMBER 12.
[ 19:20 ]
Beolvasás folyamatban