Tudomány
Speedgate, egy sport, amit a mesterséges intelligencia talált ki

Vannak azok a sportok, aminek alapjai már akár évezredek óta köztünk élnek, és most itt az első olyan csapatjáték, amit mesterséges intelligencia fejlesztett, a neve pedig az, hogy Speedgate. Az ötlet az AKQA nevű designcégtől indult, a végeredmény pedig egy olyan labdajáték, amit hatan játszanak, három kapura- írja az Engadget.

A játék lényege, hogy a hat játékos játszik egy csapatban, a labdát a középső kapun kell átrúgni, pontot szerezni pedig valamelyik pálya végi kapunál lehet. Nem lehet állni, a labdának folyamatos mozgásban kell lennie, maximum három másodpercig maradhat egy helyen. Elsőre nem hangzik túl újítónak, pedig a cég azt állítja, hogy 400 létező sport szabályain alapszik, ezekből készült a mesterséges intelligencia segítségével egy újabb.

A kísérlet során több lehetséges sportot is kidobott a gép, ezek közül voltak olyanok, amik egyértelműen megvalósíthatatlanoknak bizonyultak, aztán három lehetséges játékra szűkítették a kört, ezeket tesztelték, és így lett a nyertes a Speedgate. A mesterséges intelligenciát ahhoz is igénybe vették, hogy a játék logóját és mottóját is találja ki, igaz utóbbi nem lett túl eredeti, túl sok értelme sincs is, de ennek ellenére a Speedgate nevű játék hivatalos szlogenje az, hogy "Nézz szembe a labdával, hogy a labda légy, hogy a labda fölött légy".

Oregonban már hivatalosan is bejegyeztették, és bár senki sem gondolja, hogy a Speedgate le fogja nyomni a legnépszerűbb sportokat, de egy újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a mesterséges intelligencia milyen nagy hatással lehet a hétköznapi életünkre még egy olyan területen is, mint a sport, írja az index.hu.

Hogy egyszerűbb legyen elképzelni, hogyan is néz ki egy speedgate játszma, készült egy videó is, a készítők pedig arra buzdítanak mindenkit, hogy próbálják ki, rendezzenek bajnokságot, vagyis aki elég gyors, az most könnyen szerezhet magának egy világbajnoki címet, ha mondjuk az előttünk álló hosszú hétvégék egyikén megrendezi az első Speedgate világbajnokságot.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből - mondta a pénzügyminiszter az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján, kedden Budapesten, az Óbudai Egyetemen. Varga Mihály hangsúlyozta: erre jó esély...
2019. ÁPRILIS 16.
[ 13:45 ]
A Tel Aviv Egyetem tudósai mutatták be azt a szívet, amit 3D nyomtatási technikával, de emberi szövetekkel és véredényekkel, a páciens saját sejtjeiből hoztak létre. Eddig hasonló eredményt még nem publikált egy orvoscsoport sem, igaz minta szövetekből már sikerült szívet is készíteni, de abban például véredények nem...
2019. ÁPRILIS 15.
[ 19:13 ]
A hosszú tartózkodás az űrben nem károsítja tartósan az asztronauták egészségét és testi állapotát, közölte a NASA a Scott Kelly asztronautával (az ISS parancsnokával) és ikertestvérével, Markkal (űrsiklóparancsnokkal) végzett biomolekuláris, genetikai kutatásokkal kapcsolatban. A tanulmányon tíz, összesen több mint...
2019. ÁPRILIS 12.
[ 19:52 ]
Beolvasás folyamatban