Tudomány
Szabadka: Oklevél a legjobb matematikusoknak

Oklevéllel jutalmazták azt a 105 szabadkai diákot, akik a városi versenyen a különféle kategóriákban a legjobbaknak bizonyultak. Az elismeréseket szerda délelőtt adták át a szabadkai városházán.

Üröm az örömben, hogy idén sokkal kevesebb diák vett részt a matematika versenyen, mint a korábbi években. Ljubica Kiselički, a versenybizottság elnöke elmondta, hogy pár éve még 400 fölött volt azoknak az általános iskolai diákoknak a száma, akik megmérettették tudásukat ezen a versenyen, most pedig nem egész 300-an próbálkoztak. A középiskolások közül 90-en vettek részt a matematika versenyen. Szerencsére most is nagyon sok kimagasló tehetség van, tette hozzá Kiselički.

Köszöntötte a kis matematikusokat Horváth Tímea alpolgármester is. Elmondta, hogy a fiatal tehetségek felfedezése és felkarolása kiemelt cél, nagyon fontos feladat. Ugyanekkor ezek a fiatalok példaképeik lehetnek társaiknak.

Hasonló szellemben beszéltek a fiatal díjazottak is. Elmondták, hogy sokat kell készülni egy-egy versenyre, mert nehezek a feladatok, de ahhoz, hogy az ember megvalósítsa álmait, sokat kell dolgozni. Volt, aki arról beszélt, hogy most sok idejét elveszi a matematika, de biztos benne, hogy idővel ez majd kifizetődik.

A legjobb 105 matematikus nem sokáig pihenhet, március elején lesz a körzeti verseny, hamarosan megkezdik majd a felkészülést.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A NASA évtizedek óta most először támogat egy kimondottan a SETI-vel kapcsolatos programot. Ennek köszönhetően a hipotetikus idegen civilizációk kutatása a jövőben talán tudományosan elfogadottabb lesz. Ám lehetnek a dolognak hátulütői is. A résztvevők a Harvard–Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) és a University...
2020. JÚNIUS 29.
[ 6:48 ]
A klinikai vizsgálatok alapján hatékonynak és biztonságnak tűnik az a koronavírus elleni oltóanyag, amelyet a kínai China National Biotec Group (CNBG) fejlesztett ki – írja a Reuters a cég közleménye alapján. A pekingi székhelyű cég készítményével 1120 egészséges tesztalanyt oltottak be, és valamennyiük szervezetében...
2020. JÚNIUS 28.
[ 16:28 ]
Az ELTE TTK fizikusai rájöttek, miként képesek a madárrajok felülkerekedni az együttmozgás elvi nehézségein, és a természettől ellesett megoldással most minden eddiginél több drón gyors reakcióidejű, mégis harmonikus együttmozgását tudják koordinálni. Mindennapos látvány a madárrajok könnyed és harmonikus mozgása,...
2020. JÚNIUS 27.
[ 22:11 ]
Beolvasás folyamatban