Tudomány
Szabadka: Oklevél a legjobb matematikusoknak

Oklevéllel jutalmazták azt a 105 szabadkai diákot, akik a városi versenyen a különféle kategóriákban a legjobbaknak bizonyultak. Az elismeréseket szerda délelőtt adták át a szabadkai városházán.

Üröm az örömben, hogy idén sokkal kevesebb diák vett részt a matematika versenyen, mint a korábbi években. Ljubica Kiselički, a versenybizottság elnöke elmondta, hogy pár éve még 400 fölött volt azoknak az általános iskolai diákoknak a száma, akik megmérettették tudásukat ezen a versenyen, most pedig nem egész 300-an próbálkoztak. A középiskolások közül 90-en vettek részt a matematika versenyen. Szerencsére most is nagyon sok kimagasló tehetség van, tette hozzá Kiselički.

Köszöntötte a kis matematikusokat Horváth Tímea alpolgármester is. Elmondta, hogy a fiatal tehetségek felfedezése és felkarolása kiemelt cél, nagyon fontos feladat. Ugyanekkor ezek a fiatalok példaképeik lehetnek társaiknak.

Hasonló szellemben beszéltek a fiatal díjazottak is. Elmondták, hogy sokat kell készülni egy-egy versenyre, mert nehezek a feladatok, de ahhoz, hogy az ember megvalósítsa álmait, sokat kell dolgozni. Volt, aki arról beszélt, hogy most sok idejét elveszi a matematika, de biztos benne, hogy idővel ez majd kifizetődik.

A legjobb 105 matematikus nem sokáig pihenhet, március elején lesz a körzeti verseny, hamarosan megkezdik majd a felkészülést.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagyon hatékony a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vakcinája a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsával szemben is – derül ki a New England Journal of Medicine brit egészségügyi szaklapban szerdán megjelent tanulmányból. A kutatómunka eredménye szerint az említett védőoltások mindkét dózisa szinte ugyanolyan...
2021. JÚLIUS 22.
[ 10:35 ]
A koronavírus-járvány alatt 50 százalékkal megnőtt a táplálkozási rendellenesség miatt kórházi ápolásra szoruló 20 éven aluliak száma Angliában. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) adatai szerint az elmúlt évben 3200 20 év alatti került kórházba valamilyen táplálkozási rendellenesség miatt, ez a szám...
2021. JÚLIUS 22.
[ 9:45 ]
Először dokumentáltak gorillák elleni halálos csimpánztámadást a vadonban német tudósok - írta a Phys.org portál. Az Osnabrücki Egyetem és a lipcsei Max Planck Evolúciós Antropológiai Kutatóintézet tudósainak elsőként sikerült a vadonban megfigyelni, hogy csimpánzok támadtak gorillákra. A csimpánzok Kelet- és...
2021. JÚLIUS 21.
[ 15:41 ]
Beolvasás folyamatban