Tudomány
Új tünetei vannak a koronavírusnak egy kínai kutatás szerint

Hasmenés, étvágytalanság. Ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházi fogadás között, mint a légzőszervi tünetekről beszámolóknál, és kisebb arányban is gyógyultak meg.

Kimutatta egy tanulmány, hogy az új koronavírus okozta betegség (Covid-19) sokszor az emésztőrendszert érintő tünetekkel, például hasmenéssel és étvágytalansággal is jár – írja az EurekAlertre hivatkozva a 24.hu.

A kínai kutatók azt találták, hogy a Hupej tartományban az általuk vizsgált páciensek közel fele mutatott ilyen tüneteket, ezek a fő panaszaik közt voltak.

Azt is kimutatták, hogy ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházi fogadás között, mint a légzőszervi tünetekről beszámolóknál, és azt feltételezik, hogy az ilyen betegek kisebb arányban gyógyultak, illetve hagyták el a kórházat.

A friss eredményeik alapján átdolgoznák a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt, ugyanis szerintük az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél korábban gyanakodni kellene a fertőzésre, még mielőtt a légzőszervi tünetek kialakulnak.

Korábban a WHO a ritkább tünetek közé sorolta a hasmenést, a hányingert és a hányást. (szeretlekmagyarorszag.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton az MTI-vel. Mint írták, a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának (SzKK) Jakab Ferenc vezette virológiai és a Gyenesei Attila vezette...
2020. MÁRCIUS 21.
[ 11:25 ]
Kínai kutatók esettanulmánya szerint úgy tűnik, hogy az új koronavírus nem terjed át a fertőzött várandós anyáról az újszülöttre. A Frontiers in Pediatrics című folyóiratban közzétett tanulmány kínai kutatók második olyan tanulmánya egy hónapon belül, amely megerősíti, hogy a Covid-19 betegség a...
2020. MÁRCIUS 17.
[ 14:40 ]
Megkezdték az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett első vakcina tesztelését - jelentette be az amerikai Egészségügyi Intézetek Központja (NIH) hétfőn. Közleményében a szervezet tudatta: a klinikai teszteket 45 önkéntes jelentkezőn kezdték meg. Valamennyien 18 és 55 év közötti felnőttek, akik jó...
2020. MÁRCIUS 16.
[ 23:27 ]
Beolvasás folyamatban