Tükör
Viharos és forró lesz a nyár Európában
Hőhullámok várhatóak, a Balkánon erős viharok

Az idei nyár Európa nagyobb részében veszélyes hőhullámokkal fenyeget, míg a kontinens dél-keleti részén és a Balkánon erős viharok várhatóak, áll az AccuWeather meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

„A huzamosabb ideig tartó szárazság gondot okoz majd a földműveseknek, de száraz időszak elé néz az egész kontinens‟, közölte az AccuWeather.

Míg Európa nagyobb részét veszélyes hőhullámok és aszály, addig a Balkán nagyobb részét erős viharok fenyegetik.

„Noha a Balkán egyes részeit sem kíméli a hőhullám, korlátozott mennyiségben várható az extrém hőség‟, írja a portál.

Veszélyes viharok fenyegetnek Görögországtól Szerbiáig, de Romániában és Bulgáriában is, valamint az Adriai-tenger egyes területein. Az ilyen erős viharok többségében a késő délutáni és esti órákban érkeznek majd.

„A legnagyobb veszélyt az erős szél, a jégeső és a lehetséges árvíz jelenti majd‟, közölte az AccuWeather a Balkánra vonatkozó előrejelzéseit.

Európában hosszan tartó hőhullám lesz Portugáliától és Spanyolországtól kezdve egészen Lengyelországig és Magyarországig. A forróság már júniusban várható Spanyolországban és Portugáliában, később pedig kiterjed majd a kontinens északi és keleti területeire is.

A forróság idén hosszabb ideig tart majd, mint tavaly, amikor Portugáliában, Belgiumban, Hollandiában, Németországban és a skandináv államokban is megdőlt a melegrekord, pedig tavaly legfeljebb egy hétig tartottak az ilyen hullámok. A forróság után rövid ideig várható csak átlagos hőmérséklet, majd ismét veszélyes mértékűvé válik a forróság.

38 Celsius-fokos hőmérséklet várható Franciaország északi részétől, Belgiumtól és Hollandiától kezdve egészen Lengyelországig, Szlovákiáig és Magyarországig.

„Franciaország déli és keleti területein júniustól egészen augusztus kezdetéig a hőmérséklet meghaladja majd a 40 Celsius-fokot is‟, írja a portál.

Spanyolország és Portugália egyes részein a hőhullámok napokig is eltarthat, a hőmérséklet pedig meghaladja majd a 43 Celsius-fokot. Az éjszakák is melegek lesznek, így még akkor sem tudnak felfrissülni a polgárok.

Az intenzív hőhullám, a forróság és a száraz időjárás miatt a tűzesetek jelentenek majd nagy veszélyt Európa nyugati és középső részén.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Félni kell-e Kínától? - illusztráció
2019. JÚNIUS 17.
[ 14:46 ]
Árulkodó szó - illusztráció
2019. JÚNIUS 14.
[ 18:52 ]
Egyre divatosabb nézet az elemzők körében, hogy az elmérgesedő amerikai–kínai kereskedelmi háború akár katonai konfliktussá is nőhet. Ám van, aki szerint az ügyesen manőverező európai államok számára új lehetőséget teremt a két nagyhatalom vetélkedése. Feltéve, hogy marad tér a rivalizáló felek közötti...
2019. JÚNIUS 13.
[ 15:49 ]
A szakszervezetekből negatív reakciót váltott ki az a kezdeményezés, amely a munkaügyi törvény módosításával lehetővé tenné, hogy a polgárok 70 éves korukban vonuljanak nyugdíjba, ezzel ugyanis csökkenne a fiatalok foglalkoztatásának lehetősége, míg a munkaadók úgy vélik, hogy egy liberálisabb hozzáállásra van...
2019. JÚNIUS 12.
[ 10:32 ]
A kivándorló szerbiai polgárok többsége Ausztriába megy dolgozni és élni, a leghosszabb időt pedig Franciaországban, Svájcban és Németországban töltik, derült ki a Köztársasági Statisztikai Hivatal (RZS) és a Duna Transznacionális Program (DTP) közleményéből. Szerbia már hagyományosan kibocsátó országnak számít,...
2019. JÚNIUS 11.
[ 12:52 ]
Beolvasás folyamatban