Tükör
Viharos és forró lesz a nyár Európában
Hőhullámok várhatóak, a Balkánon erős viharok

Az idei nyár Európa nagyobb részében veszélyes hőhullámokkal fenyeget, míg a kontinens dél-keleti részén és a Balkánon erős viharok várhatóak, áll az AccuWeather meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

„A huzamosabb ideig tartó szárazság gondot okoz majd a földműveseknek, de száraz időszak elé néz az egész kontinens‟, közölte az AccuWeather.

Míg Európa nagyobb részét veszélyes hőhullámok és aszály, addig a Balkán nagyobb részét erős viharok fenyegetik.

„Noha a Balkán egyes részeit sem kíméli a hőhullám, korlátozott mennyiségben várható az extrém hőség‟, írja a portál.

Veszélyes viharok fenyegetnek Görögországtól Szerbiáig, de Romániában és Bulgáriában is, valamint az Adriai-tenger egyes területein. Az ilyen erős viharok többségében a késő délutáni és esti órákban érkeznek majd.

„A legnagyobb veszélyt az erős szél, a jégeső és a lehetséges árvíz jelenti majd‟, közölte az AccuWeather a Balkánra vonatkozó előrejelzéseit.

Európában hosszan tartó hőhullám lesz Portugáliától és Spanyolországtól kezdve egészen Lengyelországig és Magyarországig. A forróság már júniusban várható Spanyolországban és Portugáliában, később pedig kiterjed majd a kontinens északi és keleti területeire is.

A forróság idén hosszabb ideig tart majd, mint tavaly, amikor Portugáliában, Belgiumban, Hollandiában, Németországban és a skandináv államokban is megdőlt a melegrekord, pedig tavaly legfeljebb egy hétig tartottak az ilyen hullámok. A forróság után rövid ideig várható csak átlagos hőmérséklet, majd ismét veszélyes mértékűvé válik a forróság.

38 Celsius-fokos hőmérséklet várható Franciaország északi részétől, Belgiumtól és Hollandiától kezdve egészen Lengyelországig, Szlovákiáig és Magyarországig.

„Franciaország déli és keleti területein júniustól egészen augusztus kezdetéig a hőmérséklet meghaladja majd a 40 Celsius-fokot is‟, írja a portál.

Spanyolország és Portugália egyes részein a hőhullámok napokig is eltarthat, a hőmérséklet pedig meghaladja majd a 43 Celsius-fokot. Az éjszakák is melegek lesznek, így még akkor sem tudnak felfrissülni a polgárok.

Az intenzív hőhullám, a forróság és a száraz időjárás miatt a tűzesetek jelentenek majd nagy veszélyt Európa nyugati és középső részén.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Testvérek - illusztráció
2020. JÚLIUS 10.
[ 16:23 ]
A Polgári Magyarországért Alapítvány online nemzetközi konferenciát tartott „Európa cenzúrázatlanul” címmel. Az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb államfő, Janez Janša szlovén miniszterelnök és François-Xavier Bellamy, a francia Republikánusok európai parlamenti...
2020. JÚLIUS 8.
[ 11:57 ]
Azt már valamennyien sejtjük, hogy a koronavírus után (ha lesz ilyen) már nem lesz olyan az életünk, mint eddig volt. A tekintélyes bolgár politológus szerint a koronavírus fordulópont lehet a globalizáció történetében, különösen Európáéban. Azt azonban nem meri megjósolni, hogy nagyobb bezárkózáshoz, avagy még...
2020. JÚLIUS 4.
[ 17:20 ]
A koronavírus nem enged, az új védőintézkedések tovább sújthatják a megingott gazdaságot, a fő kérdés tehát – mi lesz a fizetésekkel? Az év második felében nem változnak a bérek a közszférában, míg a magánszektorban enyhe csökkenés várható, ezt vetíti előre az az elemzés, amely a Kvartalni monitor című...
2020. JÚLIUS 3.
[ 16:19 ]
Beolvasás folyamatban