Tükör
Cseh Katalin, ön súlyosan téved!
Betűméret:             

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője vett egy nagy levegőt, és mint az EP amerikai delegációs csoportjának tagja, tizennyolc pontban teljesen „objektíven” tájékoztatta az amerikai kongresszust a „tarthatatlan” magyarországi állapotokról, a jogállam leépüléséről, a növekvő orosz befolyásról, a médiaszabadság hiányáról, a CEU szerencsétlen sorsáról, a civil szervezetek ellehetetlenítéséről és még számos problémáról.

De ez nem elég: egyben javaslatokat is tett a szörnyűséges magyar viszonyok javítására, megfogalmazva, hogy az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállami normák kikényszerítésében (!). Nos, ez a kikényszerítés egész jól hangzik: esetleg fegyveres erőkkel szállja meg az országot a katonai szövetség, amelynek Magyarország is tagja?

Ezek után elvileg nem kellene csodálkoznia, hogy a kormánypártoktól és a közélet más szereplőitől, valamint a közösségi oldalakon éles kritikákat kapott és kap, tevékenységét a Fidesz például nemzetellenesnek minősítette, de hazaárulónak is nevezték többen.

Ám Cseh Katalin csodálkozik, hogy bírálják…

Ebbéli felindulásának a Facebookon adott hangot, feldúlva közölte a világhálón, hogy szerinte „éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál”. Valamint „Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, hogy ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.”

Nos, itt álljunk meg egy szóra.

Cseh Katalin ugyanis súlyosan téved: nem lehet teljesen relativizálni azt, hogy mi a magyar nemzet érdeke, és mi nem. Egyszerű példát mondok: ha háborúban állunk egy szomszédos országgal, s valaki – egyén, párt, mindegy – elárulja az ellenségnek a hadviselési titkainkat, az, ugye, nemhogy a nemzet érdeke elleni lépés, de egyenesen hazaárulás? Vagy ha valaki hazai know-how-t, találmányt csempészik át egy másik országnak, az micsoda? Megítélés kérdése talán? Ugyan már!

Van tehát objektív mérce, ami egyébként a Büntető törvénykönyvben is megtalálható, méghozzá a 2012. évi C. törvényben. A 258. § szerint hazaárulás és büntetendő, ha valaki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezetekkel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn.

Túl a törvényeken: ha valaki, egy politikus vagy párt Romániában és Szlovákiában nem a magyar elnökjelöltet vagy a magyar etnikai pártokat támogatja, hanem román és szlovák elnökjelölt és párt mellett kampányol, az a legnagyobb toleranciával sem értelmezhető abban a logikában, hogy „mindenkinek joga eldönteni, mit tekint a magyar nemzet érdekének.”

A határon túli magyarok érdekeit a legjobban a románok, illetve a szlovákok képviselik? Miféle „elképzelés” ez Cseh Katalin pártjától? Tarthatatlan, nevetséges és naiv. Egyben rossz vicc – ilyen szinten nem lehet relativizálni a nemzeti érdekek védelmét.

A másik: Cseh Katalinék nemzetközi szervezetekhez rohangálnak azért, hogy fegyelmezze és büntesse meg a kormányt, „kényszerítsen ki” változásokat. Azt akarják tehát, hogy beavatkozzanak a magyar belügyekbe. Ez teljesen oké?

Ők persze azt mondják, arra hivatkoznak, hogy, mivel a jogállam leépült, nem maradt már hátra, mint a külső beavatkozás kikönyörgése – mert szerintük ez a „nemzeti érdek”.

Kérdezném tisztelettel Cseh Katalintól: mi történt október 13-án, az önkormányzati választásokon? Nem az, hogy az ellenzék komoly eredményeket ért el, talpra állt? És ez nem azt bizonyítja, hogy szabad választásokon le lehet győzni a Fidesz-KDNP-t, akár már 2022-ben is?

A szabad választások megléte esetén – amit már az ellenzék sem cáfol –, tehát a hatalom leválthatósága esetén a demokrácia alapvető kritériuma érvényesül.

Ha viszont így – és így van –, akkor kormány és ellenzék a belső politikai vitáit belül, egymás között, a választásokon tudja eldönteni. Ez itt nem hitleri és sztálini diktatúra, ahol nincsenek szabad választások, s ahol ezért és emiatt a külső, nemzetközi segítség is elfogadható megoldás az erőszakos diktatúra megdöntése érdekében.

Magyarországon leváltható a mindenkori kormány – tehát az, hogy ki kormányoz hazánkban, csak ránk, magyarokra tartozik.

Akkor meg milyen logika alapján írogat levelet Cseh Katalin a kongresszusnak, és kéri a kongresszus, az EU és a NATO segítségét?

Ez kommunista tempó, amit gyorsan be kellene fejezni! – és éppen a nemzeti érdekek védelmében.

Cseh Katalin és a Momentum jobban tenné, ha venne egy nagy levegőt, és felhagyna a feljelentgetésekkel, a szabad demokrata módszerrel.

Helyette itthon, határainkon belül próbálják meg bebizonyítani: nemcsak Timmermanst és Verhofstadtot tudják meggyőzni, hanem a magyar embereket is.

Fricz Tamás (Magyar Nemzet)
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pontosító
2019. DECEMBER 1. [ 23:11 ]

Aki népe és nemzete ellen tevékenykedik - saját anyagi javainak érdekében, az haza és nemzetárúló. Akik védelembe veszik az ilyen személyeket - úgyszintén. Le kell velük számolni minél előbb annál jobb. Csakis a liberálisoknak köszönhetjük jelenlegi helyzetünket.


Turi István
2019. NOVEMBER 29. [ 17:16 ]

Látom istván nem mozdul ezért én mocorgok mert istván évekig face ismerősöm volt.Kedves Érett Ifjú,istván magyarságából sosem húzott (anyagi) előnyt,hasznot. Azt meg végképp nem tartom haszonszerzésnek hogy a 90 években kényszerült áttelepedni magyar honba.Érdeklődése az itteni-ottani helyzet iránt most sem lankad.Nem kell mindig egyetérteni vele de érdemes figyelni a közléseit .....


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 27. [ 21:01 ]

istván, igen, feladom, Ön pedig saját magát minősiti. Igen, magyar állampolgár vagyok és MAGYAR, mégpedig úgy, hogy ezt soha nem használtam anyagi javaim gyaraitására. Ezt Ön is elmondhatja?


sistvan
2019. NOVEMBER 27. [ 10:41 ]

Ne együk már meg egymást,Ez a mostanii helyzet a ,külföldieik beruházásai is a régi gyarmatositásokra hasonlitnak tisztelettel a kivételeknek.Szomorú hogy a külföldön élö nemzetiségeket is az anyaországoknak kell támogatnia.


EUmaiosz
2019. NOVEMBER 27. [ 7:06 ]

A neoliberalizmus ölelését a vajdasági magyarság, csakis a szavazataira azok féktelen „vágyat” látja ( helyesen). Dehát a cél szentesíti az eszközt, tehát át kell azt „csomagolni”! A recept: vegyél valamit amiben a társadalom elégedetlen, vagy ígérj valamit amire a tömeg „vágyik”. A túlsúlyos médiummal mosd ki a tömeg „agyát”, az élére meg tegyél valamilyen CxU palántát. Így összerakva, ez a csürhe, a szavazó gépezet. Időzítve manipulálni kell, a megkapott hatalommal meg a pénzt "írányítgatni".


Garai László
2019. NOVEMBER 26. [ 20:56 ]

Soros állampolgár - teccik tudni, ő a soros minden nemzetinek a taposásában. Merhogy mások nem tudnak gondolkodni. Ő meg feladta az arra való késztetést. Majd látjuk meddig (a legközelebbi hozzászólásáig).


istván
2019. NOVEMBER 26. [ 17:31 ]

Érett Ifjú! Egy kérdésre válaszolnál még? Magyar állampolgár vagy?


istván
2019. NOVEMBER 26. [ 17:13 ]

Érett Ifjú! Leszállhatnál a magas lóról ... Nem lehet, hogy a többiek is gondolkodnak, csak más értéket képviselnek? Ha valakit nemzeti érzésében sértenek meg, ne csodálkozz, ha érzelmi alapon reagál. Úgy tűnik, neked ezt megérteni akkora kihívás, ami túlmutat a képességeiden. Ha "feladod", akkor add fel, mindenki minősítése nélkül.


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 26. [ 14:24 ]

Túl nagy kihivás itt bárkit gondolkodásra késztetni. Feladom.


Monk
2019. NOVEMBER 26. [ 13:16 ]

Az aki idegen hatalmak szolgálatába áll hazájával szemben, hitvány, jellemtelen szemét ember. Az országból való kitiltása a minimum, amire bőven rászolgált.


olvasó
2019. NOVEMBER 25. [ 11:31 ]

Tegnap a buszon egy egyén a zsebembe nyúlt, hogy elvegye a pénztárcámat (szabadságával élt), én viszont orrba vágtam (szabadságommal korlátott szabtam az ő szabadságának). Hurrá! Most már tudom, ez nem más, mint maga a demokrácia! De rendőrt hívtak, ő meg az én szabadságom korlátozta. A liberális logika szerint a helyes eljárás az lett volna, ha a pénztárcát hagyom ellopni, majd megfelelő pillanatban visszalopom, így érvényesültek volna az egyenlő esélyek is az éretlen ifjak hite szerint.


Pontosító
2019. NOVEMBER 24. [ 21:19 ]

Haza és nemzetárulás. Ez a pontos szó ami az ilyenekre illik. Dobó István törvényeit kellene rájuk is alkalmazni.


istván
2019. NOVEMBER 24. [ 21:11 ]

Ifjú! Egyetértek, a használt kifejezés nem véletlen ..., feszegeti a határokat. Tálcán kaptad a lehetőséget, hogy lezárd ezt a vitát. Sikerült.


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 24. [ 20:09 ]

István, kiegészitésével egyetértek. Az Ön (még mindég magázódva) által használt kifejezés nem biztos hogy ide való, de egyértelmű. A mindkét oldalon jelen levő szélsőségek éltetik egymást. Józan, felelőségteljes gondolkodásra és viselkedésre lenne szükség, de azt nagyitóval sem találom. Eszemben sincs visitani, csak a csöndöt keresem, de a ''lófaszos tábla'' meg a ''lófasz törvény'' árnyékában ez aligha lelhető. P.s.: mindkét oldal lófasz.


istván
2019. NOVEMBER 24. [ 16:40 ]

Ifjú! "az egyén szabadságának egyedül mások azonos szabadsága szab határt" Én hozzá tenném: A mindenkire vonatkozó alkotmányos, jogi keretek között. Ha a demokráciát valaki úgy gyakorolja, hogy lófaszos táblát tart az Országházban beszédét mondó kormányfő elé, és rendbontással akadályozza a parlamenti munkát, akkor a hatalom válasza, hogy lófaszt nektek, törvénnyel szabályozzuk a viselkedést. Erre most világrengetően visítatok. Legközelebb a visítás hangerejét fogják korlátozni 15 decibelre.


Lale
2019. NOVEMBER 24. [ 10:30 ]

Aki nem tudja vagy nem akarja megérteni hogy egy többség által megválasztott kormány ellen külföldre menni panaszra aljasság, azzal felesleges vitatkozni!


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 23. [ 20:56 ]

istván és Turi István, csak ismételni tudom: magyarságom fontos, de nem mindenek felett álló. Demokráciában az egyén szabadságának egyedül mások azonos szabadsága szab határt. Ez az egyetlen mérce számomra és nem a kufárok találékonysága, legyen az migránskvóta, emberi jog vagy bármi egyéb.


Turi István
2019. NOVEMBER 23. [ 13:17 ]

.Tisztelt Érett Ifjú,a jogállamiságba sok mindent bele lehet pakolni a demokrácián kívül.Például azt is hogy úgy táncolsz ahogy mi szeretnénk,mi mondjuk meg mi demokratikus mi nem az.Az emberi jogokat is mi fogjuk meghatározni,migránskvótákat ..... kérdésem hogy Ön hogy viszonyul ezekhez a problémákhoz.Mellékesen vagy a magyarsága ebben a témában


istván
2019. NOVEMBER 23. [ 9:16 ]

Ifjú! A jogállamiság megítélése szubjektív. A politikai ellenfelek egymás szennyesét teregetik, sajátjukat díszdobozban kínálják. Mindenre van vevő. Ha a vevő nem tudja eldönteni számára mi az érték, könnyen bevásárol... Annak megy a bolt, aki többet elad. Ez a demokrácia alapja. A "mindegy milyenben" azonos az álláspontunk. Közösségvállalásod nem közvetlen, közvetett. Vess egy pillantást a fasisztázó követőire, és megérted a közvetett közösségvállalást.


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 22. [ 20:12 ]

István, az EU-hoz való csatlakozással nem csak a külpolitikát kell összehangolni, hanem a jogállamisággal összefüggő kérdéseket is (erről ön - és még elég sokan - nemigen akar tudomást venni). Magyarságom egyáltalán nem mellékes, de nem is mindenek felett álló. Természetesen nem vállalok semmilyen közösséget az Ön által idézettel, de a ''mindegy milyen, csak magyar legyen'' elvvel sem. Jó szándékú, önállóan gondolkodó emberekkel tudok vitatkozni, sőt, még egyetérteni is, de ez egyre ritkább.


istván
2019. NOVEMBER 22. [ 17:32 ]

Ifjú! Mivel már kifejtetted, hogy magyarságod mellékes számodra, én is kérdezek tőled: Hogy tudtok közösséget vállalni olyanokkal, akik így kampányolnak az összefogásért: "A MAGYARSÁG fasiszta, korrupt, hazug, tolvaj, hazaáruló, agymosott és kiló lisztért megvett, bégető BIRKA-NÉP ..!!! https://www.facebook.com/otto.tarjan?epa=SEARCH_BOX ...40 megosztás a 2043 ismerősből. A Szabad Magyar Szó prominens komment-huszára!


istván
2019. NOVEMBER 22. [ 14:53 ]

Ifjú! Ezzel mit szeretnél mondani?: "csatlakozáskor lemondott szuverenitásának egy jelentős részéről és olyan kötelezettségeket vállalt, amelyek TOVÁBB korlátozzák a szabad döntéshozatalban" A csatlakozást követő "korlátozások" (közös joggyakorlás) a közös döntések alapján születtek/születnek. A külpolitikát illetően az Európai Tanács az illetékes. Ott panaszkodhattok, ha van mire. Már az EU szakpolitikáját is átszabnátok, akkora az étvágyatok,... vagy inkább a gyűlölet ...


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 21. [ 22:00 ]

Lale, felsorol 3 állitást, minek az összefüggését sehogy nem értem. Lenne szives felvilágositani?


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 21. [ 21:57 ]

István, MO az EU-ba való csatlakozáskor lemondott szuverenitásának egy jelentős részéről és olyan kötelezettségeket vállalat, amelyek tovább korlátozzák a szabad döntéshozatalban (remélem ezt nem vitatja). Ezek szerint ki kell hogy lépjen az EU-ból?


Lale
2019. NOVEMBER 21. [ 13:22 ]

Érett ifjú még kicsit éretlen,mert ugye a demokrácia arról szól hogy atöbbség akarata érvényesül.Cseh katalin nem ide tartozik,csak savanyú a szőlő.


istván
2019. NOVEMBER 21. [ 9:19 ]

Ifjú! Soha nem tegezek valós nevet használó hozzászólót. Kérdésed arra irányult, mi a közös, nemzeti érdek. Magyarország állami szuverenitása nemzeti érdek, ami azt jelenti, hogy saját államiságát, függetlenségét, döntéseit külső kontroll nélkül hozza. Senkinek nem áll jogában külső, politikai kontrollt kezdeményezni sem a NATO-nál, sem más katonai szervezetnél.


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 20. [ 19:27 ]

istván, a diplomámmal azt teszek, amit jónak látok - leginkább vállalkozó ként használom nap mint nap. Ön szerint (még mindég nem tegeződve) ki testesiti meg az államot, a nép, a kormány, az államfő...? - vagy nevezzen meg bárkit, aki a szuverenitás - függetlenség hordozója. Szerintem, a nép által megválasztott képviselők, és Cseh Katalin is egyike ezeknek.


istván
2019. NOVEMBER 20. [ 16:55 ]

Alkotmány jogászi álláspont a témáról: Cseh Katalin alaposan túllőtt a célon BÜNTETŐJOGI KATEGÓRIA POLITIKAI ESZKÖZÖK IGÉNYBEVÉTELÉRE KÉRNI EGY KATONAI SZERVEZETET https://magyarnemzet.hu/velemeny/cseh-katalin-alaposan-tullott-a-celon-7498253/?fbclid=IwAR0kKC1Kd8XVXYK1GF-SzZOZLvuNDcXGpkRgj_GK1TRLRfh3EBilbU2sizE&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201911


NA
2019. NOVEMBER 20. [ 13:28 ]

Ki egyáltalán ez a felcukkolt nő?


Matyi
2019. NOVEMBER 20. [ 12:36 ]

Ha valaki megnézi igazán hogy mi van a kedves hölgy mögött akkor rájöhet, hogy ő lehetne a magyar nemzet igazi képviselője a nagy EU parlamentben. Távol született a nemzet otthonátó, egy másik kontonensen. Nagy szülei pedig a mai napig az anyaországtól elszakított területen élnek. Őt pedig a "csonka" magyarország polgárai választották meg. Ő lehetne mindenki képviselője, mert őt mindenki kicsit a sajátjának érezhetné. De nekibez nemnkell. Mert csakbeg


istván
2019. NOVEMBER 20. [ 8:54 ]

Érett Ifjú ! Legegyszerűbben két szóban tudom megfogalmazni: Állami szuverenitás. Dugd fel magadnak a diplomád, ha képes vagy ilyen kérdést feltenni.


Érett Ifjú
2019. NOVEMBER 19. [ 21:28 ]

Megmondaná valaki, hogy mi a Magyar Nemzeti Érdek? Itt nem a stadionok / kórházak meg felcsúti kisvasút / oktatás - ra gondolok (habár ezek sem mellékes témák), de mi az az érték, amit minden magyar embernek a magáénak mondhat. Ha ezt csakis a nemzethez való tartozás határozza meg, akkor sógor - falva leszünk (a Határ cimű filmből vett kifejezés) - ez aligha nemzeti érdek.


A húsvéti szent három nap - illusztráció
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:18 ]
A világ leggazdagabb emberei - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:44 ]
Eladták a Jugoszláviát - illusztráció
2024. MÁRCIUS 22.
[ 18:21 ]
Az oroszellenes szankciók kudarcot vallottak, és a nyugati pénzügyi elit Ukrajna vereségére számítva szívesen újítják fel a kereskedelmi kapcsolatokat Oroszországgal - írta Gabor Steingart újságíró a Focus magazinban megjelent cikkében. "Minden jel arra utal, hogy a Nyugat elveszettnek látja a konfliktust, és...
2024. MÁRCIUS 14.
[ 12:22 ]
Vasárnap este kezdődik, és 2024. április 8-án estig tart az iszlám hívők éves böjti időszaka, a ramadán. A ramadán a muszlim holdnaptár kilencedik hónapja, amely a hold járásától függően 29 vagy 30 napos. Az iszlám a mintegy 1,8 milliárd követőjével a kereszténység után a világ második legnagyobb vallása, és ma...
2024. MÁRCIUS 10.
[ 7:56 ]
Szerbiában is, ahogy a világ jó néhány országában, a nemzetközi nőnapot ünneplik. Vagy megemlékeznek róla. Mert van, aki azt állítja, nincs azon mit ünnepelni, hogy a nők még mindig sok tekintetben egyenlőtlen helyzetben vannak a férfiakhoz viszonyítva. Mások szerint ebben a formában, globálisan egyetlen napon megünnepelni...
2024. MÁRCIUS 8.
[ 12:49 ]
Beolvasás folyamatban