Tükör
Kvízprofesszor

(Budapesti tudósítónktól)

Vágó István a magyar nemzet első számú okos embere, aki úgy tudott tévés műveltségi vetélkedőt vezetni, hogy a nézők elhitték, ő tudná fejből a választ is. Ennek azért egy kis ideje már vége van, hiszen Vágó István nem folytatja tévés pályafutását, amióta csatlakozott Gyurcsány Ferenchez. Mert azóta egyáltalán nem tűnik okosnak. Inkább olyan, mint a politikusok általában, az előre megbeszélt narratívát harsogják, mert ez működik legjobban a háttérszakértők szerint, és nyelnek egy nagyot, ha úgy érzik, valaki valahol nagyon elrontotta a kommunikációt. Ezzel szemben Vágó István úgy tudja a Demokratikus Koalíció néha valóban nagyon vad üzeneteit továbbadni, hogy látható, hisz bennük. Személyesen is fontos számára, hogy igenis ismerje fel az ország, Gyurcsány Ferenc egy nagyon előremutató személyiség, és ő az ország bajainak orvoslója.

A kvízprofesszor pedig nem ingyen csinálja a politizálást. A fővárosi közgyűlés ugyanis beválasztotta a BKV-hez tartozó Vasúti Járműjavító Kft. felügyelőbizottságába, hogy ott pártdelegáltként szakértse a semmit. Merthogy egy ilyen felügyelőbizottsági tagság nem arról szól, hogy ki mennyire ért a járműjavításhoz, csak odakerül, mert így demokratikus a folyamat, ha már a Demokratikus Koalíció ilyen népszerű Budapesten. Vágó István pedig be is ül a bizottságba, kap is érte valamicske pénzt, és évente egyszer-kétszer el kell majd mennie egy ülésre, hogy a demokrácián ne essen csorba. Ez egy nagyon furcsa rendszer, de alapvetően mindenütt így működik, nyilván teljesen értelmetlen szakmaiságot számon kérni ilyen esetben, mert a DK-nak nem írják elő, hogy mérnököt vagy masinisztát jelöljön a bizottságba. A visszás inkább az, hogy az első adandó alkalommal kifizetik Vágó Istvánt hűségéért, aki a pénzt fel is veszi.

Az ellenzék szinte állandó mantrája, hogy a Fidesz korrupt, és csak mindenféle barátoknak osztogatják a közpénzt, akik nem értenek a munkájukhoz. Ez egy semmiféle módon nem alátámasztható állítás, de nagyon alkalmas arra, hogy az egyszerű nép felhorgadjon. Az ellenzéki politizálás alapja valójában nem különösebben bonyolult, sokszor kell mondani, hogy ellopja a pénzt a kormány, és mi, a tiszta kezű politikusok csapata ilyet nem tennénk. Aztán eljön a pillanat, mikor valóban meg lehetne mutatni, hogy az ellenzék más, mint a „lopós” kormány, kiderül, hogy szemfényvesztés az egész. Kampány, amely permanensen folyik 2010 óta. Bizony, Vágó István jó káder, s megkapja érte a jutalmát, egy vattaállást, amelynek ellátásához csak arra van szükség, hogy képes legyen Vágó évente néhány alkalommal végigülni egy-egy testületi ülést. Ilyenkor mindig nagyon elmés lesz minden érintett, és elmagyarázza, hogy ő igazából mindig is mérnöknek érezte magát, és folyamatosan vasúti járművek felújításával foglalkozott szabadidejében, Vágó is elővette, hogy eredetileg vegyészmérnök, azaz igenis szakmai alapon került be a testületbe, de a vak is látja, mire megy ki a játék.

Ez a folyamat pedig mostantól megállíthatatlan. A rendszer így működik, a politikusok adottak. Kevesen vannak, hiszen a DK egy kicsi párt, ahogy az összes többi ellenzéki csoportosulás is nagyon véges emberanyagban, így előjönnek a régi arcok, akik valaha nagyon fontosak voltak, s átvészelték az elmúlt éveket a kameráktól távol. Most pedig beülnek a testületekbe, szerződéseket kötnek és ellenőriznek, láttamoznak és megerősítenek, s közben szövögetik a nekik adott kicsi területeken a politikai hálót, amely később, reményeik szerint kamatostul megtérül, ha 2022-ben a nép az országgyűlési választásokon nekik szavaz bizalmat. Addig viszont rengeteg zsíros lehetőség közelébe kerülhetnek a „jó káderek”, mert ők egy csapat, barátok és harcostársak, akik mindig hivatkozhatnak arra, hogy ők nem a Fidesz. Azt pedig soha nem tudja meg senki, hogy a Vasúti Járműjavító Kft-ben eddig ülő felügyelőbizottsági tagok kik voltak és milyen munkát végeztek. Mert egyikük se volt Vágó István. Lehet, hogy egy nagy tudású vasúti mérnököt delegált oda a kormányzó párt, aki egyszerűen csak értett a témához. Most annyit tudunk, hogy Vágó István biztosan nem ért, nem is akar érteni és nagy örömmel el fogja foglalni a neki jogszerűen járó pozíciót, mert erkölcsi értelemben neki és pártjának ezzel kapcsolatban nincsenek aggályai. Az ügy a fontosabb, hogy sikerüljön építkezni, ha már az önkormányzati választások ilyen jól sikerültek Budapesten.

Ez pedig még az ellenzékhez közel álló sajtó szerint is rettentő kínos.

Sitkei Levente
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2019. DECEMBER 12. [ 12:05 ]

Érett Ifjú ... reménykedni valamilyen jól fizető pozicióban nem jelent hülyeséget valóban. Ez jellemző a politikai pártokban "törekvő" káderekre, és nem is csak a DK-sokra jellemző. Van akinek bejön, van akinek nem. Nem véletlenül kerülnek emberek politikai pályára. Van akinek szerény megélhetőséget biztosít, van akinek hatalmat, gazdagságot hoz. Nem hallottam még ezidáig, hogy anyagilag belerokkant valaki a politikába ... Legfeljebb nem belőle haszna, de annyi kockázatot megér...


Érett Ifjú
2019. DECEMBER 11. [ 19:27 ]

Vágó Úr tudja, hogy a gyurcsánoskodástól már népszerűbb nem lesz, sőt! - mégis bevállalta. Lehet, hogy mégsem annyira hülye.


olvasó
2019. DECEMBER 11. [ 16:59 ]

Emlékeim szerint játékmesteri pályája utolsó éveiben modora egyre inkább lekezelővé és tudálékossá vált, és nemegyszer igazságtalan is volt. Gyurcsány mellett a helye, megérdemlik egymást.


Garai László
2019. DECEMBER 11. [ 11:19 ]

Vágó Úr jól tudja, hogy a gyurcsányoskodástól már népszerűbb nem lesz, sőt!, de a pénzsóvárság nála is mindent felülír.


kecskes eva
2019. DECEMBER 9. [ 18:33 ]

vago urat imadtam a musorat a humorat okos embernek tartottam .anno. most hogy eladta magat en az o helyebe a fold ala bujnek szegyenemben amiert osszeallt egy nemzet leggyuloltebb leggatlanalabb hazudozojaval.


Pegasus - illusztráció
2021. JÚLIUS 20.
[ 14:31 ]
Pár napja írtam arról, hogy a progresszívok hogyan építették le módszeresen az egykor virágzó Kaliforniát, hogyan fojtották meg saját államuk gazdaságát, hogyan számolták fel társadalmukban a polgári rendet, és hogyan idéztek elő olyan drámai demográfiai trendeket, amilyenekre jellemzően csak háborús időkben akad...
2021. JÚLIUS 20.
[ 13:06 ]
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi álláspontját felülvizsgálva megváltoztatta a sokak által a véleményszabadságot korlátozó 50-es szabályát pár héttel a játékok kezdete előtt. A tokiói olimpián a versenyzők, ha akarják, szabadon térdelhetnek, igaz ez már az eredményhirdetés során nem lesz megengedett. A...
2021. JÚLIUS 18.
[ 16:23 ]
Kritikus hangok fogadták az Európai Bizottság klímavédelmi csomagjának egyes elemeit Németországban. Az autógyártók a töltő-infrastruktúra gyengeségére figyelmeztettek, az iparszövetség az európai cégek globális versenyképességét félti. Egy politikus szerint lázadás tör ki Európában, ha luxuscikké válik az...
2021. JÚLIUS 17.
[ 8:58 ]
Beolvasás folyamatban