Tükör
Opti-Bike
Szabadka: Kisebb léptékkel ugyan, de folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Környezetbarát és gyors közlekedést jelent a kerékpár. Ezt a járvány ideje alatt is megtapasztalhattuk, amikor leállt a tömegközlekedés, az utakon a megnövekvő gépkocsiforgalom miatt pedig nagyok voltak a dugók.

Szabadkán 2017. őszén egy nagyobb projekt indult, amelynek köszönhetően Kelebia, Szabadka, Palics és Hajdújárás között kerékpárút épült, illetve Királyhalom és Ásotthalom között is kiépült egy szakasz. Az építkezés egy nemzetközi program keretében valósult meg.

„A kerékpáros közlekedés részarányának növekedése elősegíti az életminőség javulását, a gépjárműforgalom egyes módozatainak helyettesítésével pedig csökkenhetnek a forgalmi dugók, javulhat a levegő minősége, a több kerékpározással járó napi rendszeres testmozgás pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez is. A közlekedési munkamegosztásban a rövid utazások során a kerékpár szerepe a munkába járó autós-ingázó forgalom alternatívájaként, nagyobb távolságok esetén viszont a közösségi közlekedéssel kombinálva valósulhat meg. A kerékpárhasználat elterjedésének alapvető mozzanata a tudatos hozzáállás és a biztonságos kerékpározási körülmények megteremtése” – olvasható a projekt ismertetőjében.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon folytatódni fog-e ez a polgárok részéről erőteljesen üdvözölt, határon átnyúló kezdeményezés? A kérdést Újhelyi Ákosnak, a Szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagjának tettük fel.

- Régiónk korszerű, kerékpárosbarát fejlesztése az Opti-Bike projekt, amely az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. A projekt fő célja a kerékpárutak létesítésével történő határövezeti forgalom-ésszerűsítés, valamint lényeges szempont a kerékpáros forgalom oly módon történő népszerűsítése, hogy az közkedvelt – és nem utolsósorban biztonságos – közlekedési alternatívát jelentsen mindenkinek. Ez a beruházás az elmondottakon túl hozzájárul a baleset-megelőzéshez, ebből adódóan a közlekedésbiztonság fokozásához, a kerékpárral közlekedő turisták számának gyarapításához, továbbá az egészséges és környezetbarát életszemlélet kialakításához.

- Kik vettek részt a projektben?

- Szabadka Város az Opti-Bike projektum fő lebonyolítója, míg Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat és Tompa Város a partnertelepülések szerepét töltik be a beruházás megvalósításában. Szabadkán a már meglévő 37,4 km kerékpárút mellett még 7,9 km épült meg két fázisban a projektum lezártáig. Az első 3 kilométeres szakasz a kelebiai határátkelőig vezet, és csatlakozik a meglévő, Edvard Kardelj út menti kerékpárúthoz. A másik szakaszban 4,9 km hosszúságú út épült meg, amely a kerékpárfogalom számára köti össze Királyhalom és Ásotthalom településeket. Tompán 3,2 kilométer, Ásotthalmon pedig 6,9 kilométer új kerékpárút valósult meg. Fontos még kiemelni, hogy Szabadka tekintetében egy 25 kilométernyi, míg Tompa vonatkozásában egy 5 kilométernyi kerékpárút-hálózat tervdokumentációja is elkészül a projektum keretében. A projektum összértéke 2,5 millió euró, ebből az EU-s támogatás értéke 2,1 millió euró. A különbséget a települések biztosítják saját forrásaikból.

- Folytatódik-e esetleg a kerékpárút építése Horgos irányába? Nagy lenne az igény, hogy Röszke felé is legyen kerékpárút.

- Nagyon fontos számunkra kerékpárutak létesítése az elmondottak miatt, ezért a legutóbbi pályázaton, amit szintén az Európai Unió jelentetett meg, Tompa városával beadtunk egy közös pályázatot. Ennek eredményeként szeretnénk folytatni a kerékpárút építést. Mivel az összeg nem engedi meg, hogy egy hosszabb szakasz épüljön ki, ezért egy kb. 2 kilométernyi szakaszt szeretnénk megépíteni Hajdújárás és Királyhalom között.

- Mi a tapasztalat? Gondolom, sokan használják ezeket a kerékpárutakat.

- A tapasztalat az, hogy rendkívül sokan használják a kerékpárutakat, elsősorban a helyi lakosok. Elsősorban azért, amit mondtam, hogy a kerékpárutak növelték a közlekedésbiztonságot. A turisták is tudnak bérelni kerékpárokat a parking közvállalattól Palicson és Szabadkán is és használják is azokat.

- Biztosan a Szerbia és Magyarország között naponta ingázó munkások is szívesen kihasználják ezt a lehetőséget.

- Valóban fontos az ingázók számára is a kerékpárútnak is a megléte. Amikor a gépkocsiknál torlódás alakul ki, akkor nem kell több óra hosszát várakozni, hanem csak pár percet. Kerékpárral ugyanis megkerülhetőek az autók, s lecsökken a határátlépés ideje.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Június 4. - illusztráció
2020. JÚNIUS 4.
[ 0:03 ]
Pünkösd ünnepe - illusztráció
2020. MÁJUS 31.
[ 9:07 ]
Ma van éppen tíz esztendeje, hogy az újonnan alakult magyar Országgyűlés 2010. május 26-án elsöprő többséggel, 98%-os támogatással elfogadta az állampolgársági törvény módosítását, ami lehetővé tette a külhoni magyarság számára, hogy közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé váljon. Ez volt az a történelmi...
2020. MÁJUS 26.
[ 13:50 ]
Másfél évvel az előző után, a szerbiai nyugdíjasoknak ismét köszönőlevelet hoz a posta Aleksandar Vučićtól, amely levelet a Szerb Haladó Párt elnökeként írt alá és a levél a Szerb Haladó Párt borítékjában érkezik. Az adatvédelmi biztos irodája az Insdajder megkeresésére reagálva közölte, az esetről...
2020. MÁJUS 26.
[ 11:27 ]
Június negyedikén, Trianon 100. évfordulóján az összes szomszéd államban egyszerűen csütörtök lesz, harmadika és ötödike között. Romániában ugyan idéntől már ünnepelnek az emberek, de az ottani ünnep még provokációnak is rossz, annyira semmi háttere nincs a románság körében a trianoni szerződés-aláírásnak....
2020. MÁJUS 25.
[ 18:38 ]
Beolvasás folyamatban