Tükör
Olasz meló

Pattanásig feszült a helyzet Dél- Olaszországban is. Miközben ismét tombol a koronavírus járvány, csúcsra jár az illegális migráció is. A Lampedusa szigetén élőknek elegük van abból, hogy a baloldali olasz kormány magukra hagyta őket. Ugyan visz el migránsokat a túlzsúfolt táborból, de nem akadályozza az átkelést Észak-Afrikából. Ezzel csak bátorítja az illegális bevándorlókat arra, hogy útnak induljanak.

A dél-olasz szigetek elöljáróinak hosszas kérése, sőt, könyörgése után szerdán este végül a római kormányzat fogadta őket. Ehhez persze az kellett, hogy sztrájkokkal és kikötőzárral fenyegessék meg a kabinetet. A találkozón, ismét elmondták, nem bírják tovább a migránsok áradatát, amely súlyos egészségügyi kockázatokat is hordoz.

A baloldali római kormány mindent megígért, adókedvezményt, pénzügyi támogatást, újabb karanténhajók küldését, a táborokból a migránsok elszállítását, amivel persze csak tovább bátorítja az átkelést. Csak egy dolgot nem ígért meg. A legfontosabbat: hogy megállítja az illegális migránsokat szállító csempészhajók és NGO-hajók kikötését. Pedig ez lenne a helyiek érdeke.

Ez az olasz kormány azonban, amely nem választások, hanem politikai trükkök révén, a választók akaratát semmibe véve került az ország élére, nem az olaszok érdekeit nézi, hanem a bevándorláspárti brüsszeli elitét.

Azokét, akik közpénzen védett otthonaikban élnek, távol a bevándorlók áradata jelentette gondoktól, páncélozott kocsival járnak, a legjobb éttermekben vacsoráznak, vagyis egyetlen percig sem kell átélniük azt a kegyetlen valóságot, amelyet felelőtlen döntéseik szabadítanak az európaiakra, például az olaszokra.

Nekik nem kell a no-go zónákkal foglalkozniuk, sőt, szerintük nincs is olyan, hogy no-go zóna, az csupán fakenews. Az ő lányaikat nem erőszakolják meg tömegesen migránsok, fiaiktól nem veszik el a tárcáikat késpengét a torkukhoz szorítva. Ahol ők élnek, a fiatal bevándorlók nem gyújtják fel a várost. Mégis ők mondják meg, hogy az olaszoknak mindezt el kell viselniük, sőt, ez nekik jó, hiszen példát mutathatnak emberségből.

Tehetik, hiszen ez az olasz kormány nem fog szembeszállni velük, még akkor sem, ha az olasz emberek isszák meg a levét. A Conte-kormány tagjai pontosan tudják, hogy választáson nem nyerhetnek, csak Brüsszel támogatásával maradhatnak hatalmon.

Pontosan ezért nem lépnek fel az embercsempész Soros-NGO-k ellen sem. A minap újabb hajóknak adtak kikötési engedélyt, mert ez a kormány hatáskörébe tartozik. Hiába tüntettek a kikötőkben az olaszok, hiába mondták, hogy elég, elfáradtak, a német Sea-Watch 4 többszáz migránst tehetett partra. És már be is jelentették, hogy új, minden korábbinál nagyobb hajót szereznek be, hogy még több illegálist migránst csempészhessenek Európába.

Érdekes dolog ez. Az NGO-k, vagy ahogyan magukat nevezik, a civil szervezetek, önmagukat a civil társadalom képviselőiként szeretik beállítani. Persze ez hazugság. Ha úgy lenne, akkor törődnének a lampedusai, a szicíliai vagy a spanyol civilek, állampolgárok sorsával, akkor az ő érdekeiket néznék, akik azt kérik, azért könyörögnek, hogy ne vigyenek hozzájuk több migránst.

Nem ezek az NGO-k nem a civilek érdekeit védik. Ők csak és kizárólag azért dolgoznak, hogy kitartóik, finanszírozóik gazdasági és politikai haszonszerzését támogassák. Ehhez pedig felhasználják a szerencsétlen sorsú bevándorlókat, és ha kell, tönkreteszik az európai polgárok életét.

Bende Balázs (bendebalazsblogja.hu)
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Beköszönt a zsidó újév - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 9:23 ]
A határról irány a covid-kórház - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 9:11 ]
Második hullám: fej vagy gyomor? - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 14.
[ 11:44 ]
A világméretű koronavírus-járvány, amely hónapok óta foglalkoztatja a világot, sok negatív következménye mellett arra is felhívta a figyelmünket, hogy milyen fontos az egészségünkre vigyázni és azt gondozni. Erre a nagy igazságra nekem sajnos már a járvány előtt rá kellett jönnöm. Fájdalmas felismerés volt. Tavaly...
2020. SZEPTEMBER 12.
[ 13:02 ]
A nyelvvédelem kérdése a mai felgyorsuló globalizáció korában minden eddiginél jelentősebb aktualitást nyer a sokszínű Európa közösségén belül, de hosszú távon a kontinens egészséges integrációs fejlődése szempontjából is. Ami az alapkérdést illeti: minden olyan, két nyelvet használó kisebbségi kulturális...
2020. SZEPTEMBER 12.
[ 9:03 ]
Szerbiában jelenleg jelentősen kevesebb a koronavírussal fertőzött polgár, mint az európai országok többségében, így Görögországban is. Ez, és a kiváló szerb-görög kapcsolatok hatással lehetnek a görög kormány pozitív döntésére a határátlépéssel kapcsolatban, attól függetlenül, hogy Európa még nem adott...
2020. SZEPTEMBER 10.
[ 10:33 ]
Beolvasás folyamatban