Tükör
A politikus is ember?

(Budapesti tudósítónktól)

Betűméret:             

Ez pedig nem csak jót jelent, főleg akkor nem, ha az említett képviselő politikai céllal teljesen mást mond, mint amit a szíve mélyén érez. Mert a pártfegyelem fontos dolog, együtt kell dolgozni, ha sikert akarunk elérni, és a jó alaposan átgondolt stratégiát tartani kell, még ha egyes személyek másként is éreznek.

Az ilyen politikusoktól el kell venni az okostelefont, mert egyesek vannak olyan képzetlenek, esetleg buták, hogy egy pillanat alatt kibukik belőlük az ember. Az pedig még nagyobb baj, ha ez az ember éppenséggel a párt elnöke, tehát ő az, aki kiadja a követendő út leírását. Fekete-Győr András ez a fajta politikus-ember, aki szinte naponta hazudtolja meg önmagát. Nem meglepő persze a Momentum esetében ez a viselkedés, hiszen ez az a fiatalosnak tűnő párt, amely azzal lépett színre, hogy a legpopulistább módon azzal buktatta meg a budapesti olimpiai pályázatot, hogy az oktatásra és az egészségügyre akarta fordítani a világ első számú sporteseményének megrendezési költségét. A törekvés sikeres volt, Budapest nem pályázott, a Momentum pedig azonnal a szürke tömegek kedvencévé vált, akik szerint minek focizni, mert úgyis kikapunk, s attól nem lesz könnyebb az élet, hogy valaki nagyot tud ugrani vagy a leggyorsabban evez végig egy folyó holtágán. Ez a Momentum hivatalos álláspontja azóta is, és a sporttámogatást úgy általában a kidobott pénz szinonimájának tekintik. Fekete-Győr András szerint a válság idején az olyan vállalkozások, mint a Ferencváros futballcsapata igenis adja oda a saját pénze egy részét a ferencvárosi önkormányzatnak, s abból tud majd a Baranyi Krisztina vezette kerület segíteni a rászorulóknak. Ez már vaskosan kommunista gondolat, hogy egy sportklub, amely azért dolgozik, hogy jó játékosai legyenek, győzzenek a fontos mérkőzéseken és eladhassák a tehetséges fiatalokat szórják bele a pénzt az önkormányzat kasszájába, mert úgy majd több jut más célra.

Ezzel nem is volna probléma, ha a Momentum vörös csillagokkal kampányolna, s a király megölését követelné, meg a múltat végképp el akarná törölni. De Fekete-Győr András láthatóan szereti a focit, és feltehetően ő is a Juventus-Fradi meccset nézte tegnap este. Nem is átallotta kiírni instagram-oldalára, hogy milyen csalódott volt, hogy a Juve a hajrában csak behúzta a meccset, pedig tényleg csak két perc volt a bravúrdöntetlenig. Ha a Fradi odaadta volna a pénzét Baranyiéknak, akkor egyik játékos se játszana ott zöld-fehérben, mennének más csapatokhoz, a Fradi fiatalokkal állna fel, és természetesen nem jutna el a Bajnokok Ligájának csoportkörébe. Akkor nem nézné a fél ország megfeszült figyelemmel, amint Dibusz Dénes visszanyúl és elpöcköli Cristiano Ronaldo elől a gólba tartó labdát, vagy nem ugrálna, ahogy Tokmac forintos passzt ad Uzuninak, s ő kilövi a hosszú sarkot, megdöbbentve ezzel a nagy nevű ellenfél teljes stábját és sokmilliós szurkolótáborát. Nem, ő se lenne akkor a tévé előtt, ahogy nem lenne a válogatott meccsek idején se szurkoló, hiszen akkor a válogatott se építkezhetne a magyarországi játékosokra. Akkor olyan volna a fociélet, mint a hivatalos álláspontjuk szerint akarnak: semmilyen, érdektelen, unalmas. Nem lennének stadionok, kupák, nem akarna egy gyerek se focista lenni, mindenféle szurkolás kiveszne.

Ha viszont ezt szeretné a Momentum, meg az ellenzéki képviselők színe-java, akkor magánemberként miért lelkesednek a Fradi és a válogatott sikerei idején? Ugyanezt Karácsony Gergely is megjátszotta, aki látványosan gyűlöli a Puskás Ferenc stadiont, oldalán Horváth Csabával, a létesítménynek otthont adó kerület polgármesterével. Miért nem veszi észre az ellenzéki élcsapat azt, hogy nem szabad kiállni, és nyílt színen pocskondiázni a sporttámogatási rendszert, a létesítményeket, a játékosokat, a szurkolókat, majd hazatérni, és otthon szurkolni a győzelemért, majd utána ezt az ország tudtára hozni? Ez a porhintés iskolapéldája. Azt árulja el ugyanis, hogy a Momentum tagjai, de legalábbis Fekete-Győr András igenis borzasztóan szeretne meccsre menni és ott kiabálni, akár még azt is kiáltaná, hogy Ria-Ria-Hungária, és összeölelkezne a szomszéd ismeretlennel, amikor gólt szerez a csapat. Ez pedig így nem megy. Vagy egyik, vagy másik az igaz. Jobb, ha ilyenkor a politikus nem ember, hanem tudatosan építkező stratéga. Vagy talán még jobb, ha ember tud maradni politikusként, és nem hazudozik összevissza azon, mit is gondol valójában.

Sitkei Levente
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2020. NOVEMBER 27. [ 5:26 ]

Nem vagyok foci rajongó az utóbi időben.Ne legyen az hogy mindeki azt csinálja amit akar és ne feleljen semmiért.


Balassy Ildikó
2020. NOVEMBER 26. [ 14:55 ]

"A politikus is volt ember". Tetszik ez a ma gyakran használt mondás.


olvasó
2020. NOVEMBER 26. [ 11:37 ]

Múltbéli és jelenlegi eseményeket összerántva mindig lehet olyan "bizonyítékokat" teremteni, amelyek saját politikai ellenszenvünket fogják igazolni. Ennyit a kölcsön kérdésében kifejtett demagóg érvelésről. Ez egy magát okosnak tartó ember számára nyilvánvaló, mégis teszi.


Cseh Tibor
2020. NOVEMBER 25. [ 22:22 ]

A sikeres olimpiai pályázat esetén a magyar kormányn a múlt héten felvett 2.5 milliárd euró kölcsönét egy nullával biztosan megtoldhatta volna. Az idő beigazolta, hogy a Nolimpia volt az elmúlt időszak leghasznosabb szerveződése a hamis illúziók ellen. Sajnálatos, hogy ez még a magukat okosnak tartó embereknek sem nyilvánvaló...


Érett Ifjú
2020. NOVEMBER 25. [ 20:07 ]

És a budapesti tudósító ember-e? Föltételezem, hogy igen, de akkor miért tartsa előbrevalónak a stadionépítés címen magánzsebekbe és pártkasszába milliárdok gyömöszölését az egészségügy, az oktatás vagy a szociális jólét támogatásánál? Biztos vagyok benne, hogy a tudósító is szeretne jobb egészségügyi ellátást, színvonalasabb oktatást (ráférne), de valamilyen oknál fogva ezt igencsak titkolja. Inkább marad elkötelezett tudósító.


A Föld napja - illusztráció
2024. ÁPRILIS 22.
[ 7:57 ]
Irán drón- és rakétatámadása Izrael ellen nyílt agresszió, de nem ez a konfliktus kezdete – olvasható a Wall Street Journal cikkében, amelyet a Mandiner ismertetett. Az írás szerint ez annak a háborúnak az eszkalációja, amelyet Irán már hónapok óta folytat Izrael ellen közel-keleti „megbízottjain” keresztül. A...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 18:20 ]
A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Sokan nem tudják, hogy nem csak József Attila született ezen a napon, hanem a kassai születésű Márai Sándor is. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, iskolai szavalóversenyekkel...
2024. ÁPRILIS 11.
[ 19:05 ]
A mai nap (öröm)híre Szerbiában: jön a Louis Vuitton! Az egyik belgrádi bulvárportál egyenesen így címezte a remek hírt: Louis Vuitton Szerbiába jön! Vučić elnök minden hölgyet boldoggá tett. De tényleg. Mert azért ez valóban nem mindennapi hír lehet, ha már az ország elnöke azon melegében, még Párizsból, a...
2024. ÁPRILIS 9.
[ 18:13 ]
Beolvasás folyamatban