Tükör
A rendőrség keresi a bizonyítékokat a lehallgatásra, Vučić már rendelkezik velük, de nem adja ki

Aleksandar Vulin miniszter szerint a rendőrség továbbra is gyűjti a bizonyítékokat az Aleksandar Vučić szerb elnök lehallgatása ügyében, aki saját maga tájékoztatta a nyilvánosságot az esetről. Az elnök azt mondja, hogy vannak bizonyítékai, de nem adja ki azokat. Ugyanakkor az ügyészségről senki sem nyilatkozott, és senkit sem tartóztattak le, tudta meg az N1. Vagy a szerb biztonsági körök berkein belül történt katasztrofális mulasztás, vagy pedig az egész rendszer olyan mértékben omlott össze, hogy azt már nem lehet helyre hozni?

Vučić elnök lehallgatása már napok óta az államvezetés fő témája. A nyilvánosság előtt erről a témáról maga Vučić beszélt és elmondta, hogy a hazai biztonsági szektor egy része hallgatta le őt. Az N1 értesülése szerint ebben az ügyben még senkit sem tartóztattak le. A legerősebb bizonyítéka a lehallgatásról pedig, saját bevallása szerint, megint csak Vučićnak van.

„Megvannak a saját lehallgatott beszélgetéseim, vagyis hallatszódik, hogy becseng a telefon, és a teljes beszélgetések, egészen a végéig, és így tovább, ezeket én őrzöm és soha nem fogom odaadni önöknek, mert nem akarom tönkre tenni az országomat”, közölte az elnök.

Amíg Vučić rejtegeti a bizonyítékokat mert, mint mondja, nem akarja tönkre tenni az országot, addig Aleksandar Vulin belügyminiszter megpróbál bizonyítékokhoz jutni és kideríteni, hogy kik akarják tönkre tenni az államfőt. „Ha meglesznek a végleges eredmények, és az illetékes igazságügyi szervekhez fordulunk, akkor beszélhetünk majd az indítékokról és arról, hogy mi történt”, közölte a belügyminiszter.

Annak ellenére, hogy a nyomozás még folyik, az államfő egyik legközelebbi, párton belüli munkatársa, Vladimir Đukanović, nyíltan mutogat ujjal a gyanús személyekre.

„Semmi kétség afelől, hogy a rendőrség tagjairól van szó, mert a rendőrségnek is lehetősége van a lehallgatásra, de őket senki sem tudja ellenőrizni”, véli Đukanović.

Mégis, a Vučić körüli összeesküvésről a legtöbb adattal a kormányközeli bulvárlapok rendelkeznek. Közlésük szerint az Aleksandar Vučić által folytatott telefonbeszélgetéseket a szerbiai kémek másfél éven keresztül lehallgatták. Rendelkeznek a lehallgatottak listájával is, akik között ott van az elnök családja, de Bratislav Gašić, a Biztonsági-Információs Ügynökség (BIA) igazgatója is.

Ha ezek az információk pontosak, akkor a biztonsági szolgálat hatalmas mulasztásáról van szó, mondta Vuk Cvijić újságíró.

„Ha másfél éven át lehallgatták, s ha lehallgatták a BIA vezetőjét is, akkor ez katasztrofális mulasztás. Ha ez nem igaz, akkor visszaélnek a rendszerrel. Ha mindez igaz, akkor összeomlott az egész rendszer, és pedig ez még rosszabb”, emelte ki Cvijić.

A kormányközeli bulvárlapok szerint a lehallgatás központja a belügyminisztérium épületében volt, és teljes titokban szerezték be az ehhez szükséges külön berendezéseket. A szerb államfő lehallgatásának ügyéről az ügyészség, amely egyébként minden nyomozásban illetékes, egyelőre hallgat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2021. JANUÁR 6. [ 18:06 ]

Sulejmani,Való világ,stb… szerbiai kisdása...A fő bűnösök Djilas,NATO,Vatikán,stb.stb….


Kilépni Merkel árnyékából - illusztráció
2021. JANUÁR 19.
[ 13:00 ]
Az FBI egy kiszivárgott jelentése szerint már január 5-én – vagyis a Capitolium ostroma előtti napon – tudtak a hatóságok a megnövekedett biztonsági kockázatról, mégsem tettek semmit. Egy nappal a Capitolium január 6-i ostroma előtt a Szövetségi Nyomozó Iroda (Federal Bureau of Investigation – FBI) virginiai...
2021. JANUÁR 13.
[ 15:50 ]
Ez a könnyek kora Amerikában. Politikusaink sírnak, bíróink sírnak, kommentátoraink sírnak, a vesztes elnökjelöltek hívei sírnak, a nyertes elnökjelöltek támogatói sírnak. Az amerikaiak imádják elárasztani a világot túlcsorduló érzelmeikkel, győzelmeikről sírva csipognak a Twitteren, újságcikkeket írnak a...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:39 ]
Legyünk realisták, induljunk ki a legrosszabb forgatókönyvből. Ha mégsem ez következne be, szívesen osztozunk a tévedés boldogságában. A Covid-19 egyidejű, horizontális tapasztalattá sűrítette emberi civilizációnk törékenységét. A vírus egyben metafora is: ijesztő konkrétságában általánosan mutat rá jelenlegi...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:19 ]
Beolvasás folyamatban