Tükör
Egy széllökés és egy hajó, amitől felborulhat a világkereskedelem

Elég egy banális baleset és leáll a világ kereskedelmének nagy része. Az első hírek szerint áramszünet miatt változtatott irányt a Kínából Rotterdam felé haladó, Panamában bejegyzett, de egy tajvani cég által működtetett Ever Given, ám mostanra kiderült, valószínűleg egy szokatlanul erős széllökés miatt fordult kedden keresztbe a szuperóriás konténerszállítók (ULCS) osztályába tartozó hajó a Szuezi csatornában, feltartva az áruforgalmat a kulcsfontosságú kelet-nyugati vízi úton. És ez még napokig, de akár hetekig így maradhat. Közben kiszámolták,

a keresztbe állt hajó óránként 400 millió dolláros kárt okoz a világgazdaságnak.

A Szuezi-csatorna Hatóság fokozta az erőfeszítéseit pénteken a megfeneklett óriási konténerszállító hajó kiszabadítására. Fel akarja számolni a torlaszt, amely máris megnövelte az olajtankerek szállítási költségeit és megszakította a globális ellátási láncot a gabonától a babaruhákig minden termék esetében, írja a szabadeuropa.hu.

Az olajtankerek szállítási költségei csaknem megduplázódtak, miután a 400 méter hosszú Ever Given kedden megfeneklett a létfontosságú kereskedelmi vízi úton.

A hajó kiszabadítása hetekig eltarthat, és a változékony időjárás sem könnyíti meg a dolgot. Méregdrága késésekkel fenyegeti mindez a Covid-19 szigorítások által már amúgy is érzékeny veszteséget elkönyvelni kénytelen cégeket.

A 200 ezer tonnás hajó 20 ezer konténer szállítására alkalmas és 400 méter hosszú. A tajvani cég által üzemeltetett Ever Given hajó négy futballpálya nagyságú és a világ legnagyobb konténerszállító hajója.

A vízi útvonalat működtető Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) több vontatóhajót állított csatarendbe, hogy kimozdítsa a masszív hajót. Egyebek mellett egy különleges szívó-kotró gépet is, amely 2000 köbmétert tud megmozgatni óránként. Dávid és Góliát harcában egyelőre a behemót hajó áll győzelemre, mert minden erőfeszítés ellenére meg sem moccan.

A pórul járt hajó működtetője, a tajvani Evergreen Marine Corp azt mondja, a Kínából Rotterdamba tartó konténerszállító „azután feneklett meg, miután váratlan erős széllökés érte”. A Szuezi-csatorna Hatóság is a rossz időt okolja.

A globális kereskedelem 12 százaléka

A világ hajókonténereinek körülbelül a harmada közlekedik naponta a 193 kilométer hosszú Szuezi-csatornán, az összes áru globális kereskedelmének mintegy 12 százaléka zajlik itt. A zárlat hatással lehet a Közel-Keletről Európába irányuló olaj- és gázszállításokra is.

A csatorna hajóforgalomból való kiesése világszinten hatalmas károkat okoz, elsősorban a koronavírus-járvány hatásaiból magára találó kereskedelemben.

A Lloyd’s List szakértői szerint a keleti irányból érkező forgalom naponta 5,1 milliárd dollárt, a nyugati irányból érkező pedig 4,5 milliárd dollárt tesz ki. A forgalmi adatok szerint a csatorna két végén több mint 160 hajó várakozik. Ezek közül van, ami ömlesztett árut szállít, van, ami tankerhajó. Az olajon kívül főként autóalkatrészek, bútorok és tartós fogyasztási cikkek várakoznak az átkelésre, de vannak üres konténerekkel megrakott hajók is. Ez a helyzet újabb fennakadásokat okoz az ellátási láncban, felerősítve a koronavírus által okozott konténerhiányt.

Szakértők szerint minden egyes elvesztegetett nap további két nap késést eredményez a logisztikában.

Tehát a mostani háromnapos zárlat körülbelül hatnapos késést okoz az áruk mozgatásában. A hajó kiszabadítása és az útvonal szabaddá tétele hetekig is eltarthat. A szakértők most azt mondják, hogy sokkal bonyolultabb folyamattal kell számoljanak, mint azt előre gondolták., írja a vg.hu.

A forgalom felfüggesztése az Európát Ázsiával összekötő keskeny csatornán elmélyítette a hajózási társaságok problémáit. A koronavírus okozta korlátozások miatt már eddig is gondot okozott nekik a késlekedés a kiskereskedelmi áruk eljuttatásában a vásárlókhoz.

Kihatással van az olajárakra is

Körülbelül két tucat hajó volt látható Port Said partjairól pénteken reggel a Reuters egyik szemtanúja szerint.

Az olajárak 2 százalékkal nőttek, hordónként 63 dollár fölé mentek fel pénteken, miután összesen 30 olajszállító tartályhajó várakozik kedd óta a csatorna két oldalán a Refinitiv adatai szerint. Szerencsét talán az jelent, hogy a késedelem a nyersolaj és a folyékony gáz (LNG) alacsony szezonális keresleti időszakára esik, így aligha hagy nyomot az árakon, mondják az elemzők.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megfelelő védettség - illusztráció
2021. ÁPRILIS 17.
[ 14:43 ]
Április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. 2000-ben, az első Fidesz-kormány idején határozott az emléknap bevezetéséről az Országgyűlés. 1944-ben ezen a napon kezdődött meg üldözött honfitársaink gettósítása, amelyet a deportálás követett. A magyar zsidóság tragédiája a deportálások előtt,...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 18:21 ]
A szélsőbaloldali Heinrich Böll Alapítvány ösztöndíjasa Mohamed Amjahid rendszerszíntű rasszizmusról ír Németországban. 2021-ban, a müncheni Piper Verlag könyvkiadó gondozásában látott napvilágot a „Der weiße Fleck” című kötet, amely a németországi bevándorlókérdés és a rasszizmus, illetve antirasszista...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 11:55 ]
Negatív koronavírusteszteket, különböző okmányokat, de még a Pfizer/BioNTech oltóanyagának a címkéjét is hamisította az a szerbiai bűnbanda, amelyet kedden fogott el a szerb rendőrség – közölte az N1 regionális hírtelevízió a szerda reggeli híradóban. A szervezett bűnözés elleni ügyészség tájékoztatása...
2021. ÁPRILIS 14.
[ 11:15 ]
Beolvasás folyamatban