Tükör
Hogyan rombolj le egy államot? A liberális drogpolitika további lazítására készülnek

Pár napja írtam arról, hogy a progresszívok hogyan építették le módszeresen az egykor virágzó Kaliforniát, hogyan fojtották meg saját államuk gazdaságát, hogyan számolták fel társadalmukban a polgári rendet, és hogyan idéztek elő olyan drámai demográfiai trendeket, amilyenekre jellemzően csak háborús időkben akad példa.

Friss hír, hogy az állam demokrata vezetése az egyébként is rendkívül liberális drogpolitika további lazítására készül. Scott Wiener, Kalifornia állam egyik demokrata szenátora törvényjavaslatot terjesztett elő, amely legalizálná lényegében az összes kemény drog birtoklását és használatát.

A demokrata javaslat legalizálná többek között a meszkalint, többféle hallucinogén gomba-alkaloidot, az LSD-t, a DMT-t (a legerősebb ismert pszichedelikus drog) és az MDMA-t (közismert nevén: ecstasy).

Innen nézve, ép ésszel fel nem fogható, hogyan adhatja egy választott képviselő a nevét és az arcát egy ilyen törvényjavaslathoz. Felelős politikus hogyan érvelhet amellett, hogy legyen legális például egy olyan, állatok érzéstelenítésére használt szer, ami az erőszaktevők egyik kedvenc drogja?

Ezt csak úgy érthetjük meg, ha egy pillanatra megmerítkezünk a progresszív liberálisok kifacsart, életidegen, valóságtagadó gondolkodásmódjában:

“A kábítószerek elleni rasszista háború tömeges bebörtönzésekhez vezetett és szétszakított közösségeket, különösen a színesbőrű közösségeket, de nem tette biztonságosabbá az életünket, ennek a kábítószer-ellenes háborúnak véget kell vetni. Az emberek jelenleg is használnak kábítószert, és azt akarjuk, hogy biztonságos módon használhassák a kábítószereket, és ezért ne kelljen árnyékban élniük, ne legyenek megbélyegezve.”

Így érvelt a javaslatot előterjesztő demokrata politikus.

Hagyok időt a megemésztésére.

És a legszomorúbb az, hogy bármennyire is abszurdnak tűnik a javaslat, valószínűleg meg fog valósulni.

Elvégre a demokratáknak 80%-os többsége van a kaliforniai törvényhozásban. Nem kétharmad, hanem négyötöd. Igen. Ez persze nem aggályos, hiszen a hatalom „jó”, azaz demokrata kezekben van.

De ha még így is képtelennek tűnik az ötlet, akkor gondoljunk csak Oregon államra, ahol idén február elseje óta a heroin, a metamfetamin (kristály) és az LSD személyes felhasználásra szánt birtoklásáért nem letartóztatás jár, hanem egy 100 dolláros büntetés. Mivel egy gramm heroin ára 150 dollár körül van, a büntetés tényleg jelképes.

Természetesen nem mindenki szomorú. A progresszív NGO-k örömükben pezsgőt bontottak, vagy inkább feltoltak egy csíkot.

A Drug Policy Alliance nevű New York-i NGO vezetője így kommentálta a kemény drogok áttörését: “Ma eldőlt az első dominója a kegyetlen és embertelen kábítószer-ellenes háborúnak”. Az NGO weboldalán hangsúlyozzák, hogy a drog elleni háború “aránytalanul károsítja a fekete, a latinó, az őslakos, a bevándorló és az LMBTQ közösségeket”.

Tiszta szerencse, hogy a crack nem fogja. Az nélkülözhetetlen az egészséges táplálkozáshoz.

Lánczi Tamás politológus (mozgasterblog.hu)
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Willit
2021. JÚLIUS 21. [ 2:00 ]

A történelem mindig ismétli önmagát, csak a színészeket, és a helyszíneket cseréli, és a vége ennek sem lesz hepi-end,sajnos...


Pontosító
2021. JÚLIUS 20. [ 22:04 ]

Ópiumháború és Boxerlázadás! Nem ismerős ez a történelemből? Olvassátok el Kína történelmét!


Willit
2021. JÚLIUS 20. [ 14:22 ]

Szodoma , és Gomora, és mivel a szél minden szemetet átfúj Amerikából, hamarosan az Eu-s vezetők ezt az Igét is kétpofára fogják hirdetni, sőőőt kierőltetik hogy már az óvodában és iskolában is kötelező legyen az extazi használata mer úgy könnyebben reagálnak a gyerekek az LMB+++++ propagandára, Hogy nem csapódik már be az-az üstökös..........


A vírus elmagányosította Európát - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 22:45 ]
A magyar kormány lejáratására próbálnak felhasználni egy nemzetközi, több mint ötven országot érintő állítólagos megfigyelési ügyet a Soros-hálózat hazai szervezetei és a baloldali média. Állításuk szerint magyar újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek telefonjait is lehallgatták az izraeli NSO cég...
2021. JÚLIUS 20.
[ 14:31 ]
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi álláspontját felülvizsgálva megváltoztatta a sokak által a véleményszabadságot korlátozó 50-es szabályát pár héttel a játékok kezdete előtt. A tokiói olimpián a versenyzők, ha akarják, szabadon térdelhetnek, igaz ez már az eredményhirdetés során nem lesz megengedett. A...
2021. JÚLIUS 18.
[ 16:23 ]
Kritikus hangok fogadták az Európai Bizottság klímavédelmi csomagjának egyes elemeit Németországban. Az autógyártók a töltő-infrastruktúra gyengeségére figyelmeztettek, az iparszövetség az európai cégek globális versenyképességét félti. Egy politikus szerint lázadás tör ki Európában, ha luxuscikké válik az...
2021. JÚLIUS 17.
[ 8:58 ]
Beolvasás folyamatban