Tükör
Fazekas Ferenc megyéspüspök húsvéti üzenete
Betűméret:             

Krisztusban kedves testvéreim!

A mai ember gondolatvilágát inkább a különböző filmek, tévésorozatok alakítják, mint a Biblia gondolkodásmódja. Így könnyen megtörténhet, hogy Jézus feltámadását úgy fogjuk fel, mint egy igaz ember nehéz küzdelmének szerencsés kimenetelét. Most már nincs semmi baj, túl vagyunk a nehéz napokon, felejtsük el a megpróbáltatásokat.

Jézus feltámadására azonban így nem tekinthetünk. Ő nem akarja, hogy elfeledjük szenvedését és halálát. Üdvözítőnk megdicsőülése nem érvényteleníti kereszthalálát, hanem örök értékűvé akarja tenni. Húsvét hajnalán az a dicsőség és erő, ami el volt rejtve a szenvedő Jézusban, láthatóvá lett az Ő feltámadásában.

Nem kétséges, keresztény hitvallásunk legalapvetőbb állítása, legfontosabb eseménye, legnagyobb jó híre Krisztus feltámadása. Nélküle nem lenne számunkra sem üdvösség, sem igazi élet. Őbenne nyer értelmet minden küzdelem, sőt minden szenvedés is. Hiszen Jézus Krisztus, akit Péter apostol a Jeruzsálem népéhez intézett beszédjében „az Élet szerzőjének” (ApCsel 3,15) nevezett, azért jött el hozzánk, hogy életünk legyen, és az bőségben (v.ö. Jn 10,10).

Halála és feltámadása által Jézus magát a halált, az elmúlást győzte le. Azáltal, hogy Ő maga feltámadt a halottak közül megadta nekünk, az Őbenne hívőknek, a hatalmat, erőt és képességet, hogy mi is feltámadjunk egy új romolhatatlan Örök Életre. Már most, itt a földi életünkben, valamilyen módon ez az Örök Élet el van rejtve bennünk, és Üdvözítőnk azt akarja, hogy ez az Örök Élet megmutassa magát, kifejeződjék, láthatóvá váljék a mindennapjainkban. Ez az Örök Élet a Szentháromság egy Isten Élete, amely a Mennyei Atyától Jézus Krisztus feltámadása által a Szentlélekkel kiárad reánk emberekre, halandó teremtményekre.

Valóban örömhír a számunkra Jézus feltámadása, mert ennek köszönhetően lehetünk mi is részesei az Isteni Életnek. Ez a hit ad erőt nekünk fájdalmas perceinkben és kilátástalannak tűnő mindennapi helyzeteinkben, mert nem a szenvedésé és a halálé az utolsó szó. Van feltámadás, van el nem múló boldog Örök Élet! Kívánom nektek, kedves testvéreim, hogy ez a remény ragyogja be a ti szíveteket is, amikor majd buzgó lélekkel ünnepelitek húsvét öröm napjait. Ámen.

Ferenc megyéspüspök
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hamar megöregszünk? - illusztráció
2024. JÚNIUS 6.
[ 21:23 ]
Szerbiában az alkalmazottak és a nyugdíjasok utaznak a legtöbbet, főként Görögországban nyaralnak, és utazási irodán keresztül foglalják le az üdülést. Részben ez jellemzi egy átlagos szerbiai turista profilját, amelyet a Turisztikai Irodák Országos Szövetségének (JUTA) rendelkezésére álló adatai alapján...
2024. MÁJUS 29.
[ 14:19 ]
Nem, ez nem egy Stirlitz paródia, bár a bejegyzés olvasása után mindenki azt fogja kívánni, hogy bárcsak az lenne. Május 22-én ukrán csapásmérő eszközök jelentős károkat okoztak egy Krasznodárhoz közeli orosz radarállomásban. Ennek önmagában igen csekély hírértéke lenne, ha nem egy olyan stratégiai lokátorról...
2024. MÁJUS 27.
[ 10:01 ]
A NATO mélyebb ukrajnai beavatkozására, benne csapatok küldésére vonatkozó francia törekvés növekvő elfogadást nyer az európai szövetségesek körében – jelentette ki Benjamin Haddad, Emmanuel Macron francia elnök Újjászületés (Renaissance) nevű pártjának szóvivője, akit idézett honlapján a Newsweek című amerikai...
2024. MÁJUS 23.
[ 9:47 ]
Beolvasás folyamatban