Vajdaság
Čanak lemondott képviselői posztjáról, beismerte, hogy ütött
Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke ma lemondott szerbiai parlamenti mandátumáról, mert – mint mondta – a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens kapcsán.
Az újvidéki ügyészség vizsgálatot indított Čanak és két ismeretlen személy ellen, garázdaság bűntettének gyanúja miatt.
Čanak beismerte, hogy ököllel verte Pavle Lešanovićot (47) az egyik újvidéki étterem előtti parkolóban, de hozzátette, hogy Lešanović sértegette őt, tolvajnak nevezte, a testvérének lányát pedig „úgy fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat”.
„Amikor láttam, hogy a lányom sír, ugyanis a fivérem lányát a saját lányomként kezelem, visszatértem és a parkolóban megláttam a tettest, aki egy BMW-ben ült. Ő akkor szidalmazni kezdte a gyerekeimet, mire én kihúztam az autóból és ököllel vertem” - nyilatkozta Čanak parlamenti képviselők és újságírók előtt.
Közölte továbbá, hogy az étterembe unokahúga kérésére sietett el, és hogy Lešanović már a kapuban tolvajnak nevezte őt, majd odament az asztalhoz és „fogdosni kezdte a lányt”. Čanak szerint Lešanović részeg volt, vizet öntött egy zenészre, majd megkérdezte: „Miért zenélsz ennek a disznónak”.
Čanak elmondta azt is, hogy a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem kért tőle eddig nyilatkozatot az incidenssel kapcsolatban.
Újságíróknak többek között azt nyilatkozta, hogy ő a családja becsületét védelmezte. Szerinte „egyesek” már kimondták rá az ítéletét bírósági eljárás előtt.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A zentai Vladimir Nazor utcában egy melléképületben kora reggel bukkantak rá a 15 éves H. P. élettelen testére. A nyomozás első eredményei azt mutatják, a lány öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát. A helyszínre érkező orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Pink)
2019. MÁJUS 19.
[ 11:20 ]
Tiszteletet parancsoló megjelenésű, ugyanakkor egyben szebbnél szebb kutyák kerültek felvezetésre a kishegyesi labdarúgópályán, ahol idén már hetedszer szerveztek speciális kuvasz-fajtakiállítást. Kishegyesen tartották meg a Kuvasz CAC Fajtakiállítást, ami egyben a VII. Kuvasz Klubkiállítás volt. Idén összesen 40...
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát. Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére. A zobnaticai lóversenypályán végül szabadkai siker született. Az Adorján képviseletében lovagló zsoké lett a második, harmadik pedig Bácsfeketehegy lovasa. Szabadka színeiben lovagolva, Gulyás...
2019. MÁJUS 18.
[ 20:54 ]
Beolvasás folyamatban