Vajdaság
Ki bántalmazza a szenttamási polgárokat?
A Demokrata Párt (DS) tartományi bizottsága szerint, Szenttamáson ismeretlen emberek, illetve a Szerb Haladó Párt (SNS) aktivistái bántalmazzák a polgárokat és a DS aktivistáit. A SNS válasza szerint viszont éppen a DS tagjai verik a szenttamási polgárokat.
A demokraták közleménye szerint több mint 20 embert bántalmaztak, illetve hozzáteszik, hogy „belgrádi és zombori rendszámú terepjárókból kiszálló, gumibotokkal felszerelt ismeretlenek támadnak az utcán tartózkodó polgárokra”.
„Túrián az SNS aktivistái négy gépkocsival körülkerítették a DS aktivistáit, majd azokból kiszállva vasrudakkal támadtak áldozataikra. A támadások során súlyosan megsérült Goran Velicki, fején szerzett sérülése miatt elvesztette az eszméletét, később pedig bekerült a verbászi kórházba”, áll a közleményben.
Ugyanezen támadás során megsérült Ilija Gazepov, a polgárok csoportjának elnöke is, akit szívproblémái miatt szintén kórházba kellett szállítani, állítják a DS illetékesei.
Hozzáteszik, a City Mail futárszolgálat két munkását is megtámadták, tőlük elvették csomagjaikat. Ugyanilyen incidens áldozatul esett Nádalján Izabela Šerić, Hódság (Odžaci) község elnöke, akinek autójából, a fizikai és verbális bántalmazást követően, elvették személyes tárgyait is.
A Demokrata Párt felszólította az illetékes hatóságokat, hogy sürgősen állítsák helyre a rendet, illetve reagáljon a rendőrség.
Szenttamáson holnap tartják a tartományi pótválasztások második fordulóját, ahol a polgároknak az SNS és a DS jelöltjei közül kell választaniuk.
A Szerb Haladó Párt ma azzal vádolta meg a Demokrata Pártot, illetve annak tisztségviselőit és aktivistáit, hogy azok bántalmazzák és zaklatják azokat a szenttamási polgárokat, akik nem hajlandóak elvenni a DS pártanyagait és „ajándékait”.
„Figyelmeztetjük a polgárokat, hogy az őket bántalmazók a tartományi kormány tulajdonában álló terepjárókból és drága gépkocsikból szállnak ki”, áll az SNS közleményében.
A haladók felszólították az illetékes állami szerveket, hogy haladéktalanul vizsgálják meg a körülményeket, illetve állítsák elő a felelősöket, így megvédelmezve a polgárokat és „leállítva a DS terrorját”.
A Demokrata Párt illetékesei a Szerb Haladó Párt közleményére adott reagálásukban kifejtették, nem áll szándékukban válaszolni az „értelmetlen vádakra”, hiszen ezek ugyanazok az emberek, szavak és kommunikációs módszerek, amelyekkel a kilencvenes években szembesülhettek a szerbiai polgárok.
A demokraták értékelése szerint, a munka egyszerűbb részéhez tartozik levenni a Vojislav Šešelj arcképét ábrázoló kitűzőket, illetve megváltoztatni a párt nevének középső betűjét, de ez nem jelenti a politika, a szókincs és a gondolkodásmód változását is. (Beta)
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskerek lélegezni szeretne! - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 19:28 ]
A kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ egy képzőművészeti pályázatot írt ki a begaszentgyörgyi, a magyarcsernyei és a nagykikindai község általános iskolás diákjai részére, akiktől azt kérik, hogy bármilyen technikával alkossák meg Szent István királyt, és azt lefotózva küldjék el...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 18:49 ]
A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán elmarad a búcsú, illetve az ünnepi szertartásokra nem tudják fogadni a zarándokokat. A Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus járvány miatt nem engedélyezi a töröktopolyai búcsú megtartását, és a hivatalos rendelkezések értelmében csak 10...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 17:22 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 181 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek, közülük 9 személy lélegezetőgépen van – áll az intézmény által kiadott közleményben. Hozzáteszik, a Katonakórházban ápolt páciensek száma 14. Az egészségügyi intézmény illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy továbbra...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 16:48 ]
Beolvasás folyamatban