Vajdaság
Horgos: Az idén befejeződik a művelődési ház felújítása

Ma, hétfőn megbeszélést folytattak Horgoson a magyarkanizsai önkormányzat és a horgosi helyi közösség vezetői, valamint a művelődési ház felújításán dolgozó fő- és alvállalkozók képviselői.

Bacskulin István, a horgosi helyi közösség elnöke arról számolt be a Vajdaság Mának: olyan ígéret hangzott el, hogy az év végiéig befejeződik az épület hosszú évek óta húzódó felújítása.

Emlékeztetőül: még 2010 februárjában írták alá a szerződést a Tartományi Nagyberuházási Alap és a horgosi helyi közösség vezetői a létesítmény felújításáról és kibővítéséről. A terv szerint hozzáférhetőbbé akarták tenni a könyvtárat, bővíteni a színpadot. A munkálatok meg is kezdődtek. 2010 szeptemberében a Tartományi Nagyberuházási Alap a már jóváhagyott 50 millió dinár mellé még 52 milliót ígért a horgosi művelődési ház adaptációjára. Az év októberében jelentette ki Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester, hogy a községben az egyik legjelentősebb beruházás a horgosi művelődési ház felújítása, melyre egymillió eurós támogatást hagyott jóvá a Tartományi Nagyberuházási Alap, és hogy a 700 négyzetméternyi hozzáépítéssel nemcsak kihasználhatóbb lesz, hanem egyben modern és mégis hagyományos arculatot is kap az épület. Akkor azt mondták, körülbelül százötven munkanapra van szükség ahhoz, hogy a munkálatok befejeződjenek.

A pénzforrások azonban elapadtak. 2012 márciusában azonban olyan hírek érkeztek, hogy az alap lábra fog állni, befejeződhet a művelődési ház felújítása, és áprilisban egy beruházás-látogató körsétára azzal a jó hírrel érkezett a magyarkanizsai községbe Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, hogy jóváhagytak 30 millió dinát a művelődési ház építésének folytatására.

A munkálatok azonban azóta is állnak. A félig lebontott, félig felépített objektum évek óta csúfoskodik a falu központjában.

A hétfői megbeszélésről részleteket nem közölt a helyi közösség elnöke, csak annyit mondott: a következő óévbúcsúztatót már a megújult művelődési házban tartják a horgosiak.

Ma

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Átadták az új szökőkutat - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 16:02 ]
Edita Stokić, a Vajasági Klinikai Központ (KCV) igazgatója ma reggel kijelentette, hogy ebben az intézményben csökkenő tendenciát mutat az új koronavírus-fertőzöttek száma. Stokić az RTS-nek elmondta, hogy jelenleg a klinikai központban 216 pácienst kezelnek, akik közül 13-an vannak lélegeztetőgépen. A KCV-ben kezelt...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:49 ]
A nagybecskereki Sörnapok szervezőbizottsága mai ülésén döntött arról, hogy a hagyományos rendezvényt az aktuális járványhelyzet miatt elhalasztják. A nagyméretű manifesztáció mintegy fél millió látogatót vonzott az elmúlt évben is, így a szervezők nem vállalhatják a kockázatot, hiszen nincsenek meg a feltételek...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:56 ]
Szabadkán a járvány kezdete óta a mai napig 360 szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel, derül ki a Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentésből. Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 17:47 ]
Beolvasás folyamatban