Vajdaság
Nagybecskerek: Lesz-e mindenhol többnyelvű helységnévtábla?
Betűméret:             

Nagybecskerek területén a többnyelvű helységnévtáblák hiányára szeretné felhívni a város illetékeseinek figyelmét a Vajdasági Szociáldemokrata Liga két politikusa, Aleksandar Marton tartományi és önkormányzati képviselő, valamint Vass Tibor önkormányzati képviselő és a Magyar Nemzeti Tanács tagja. Egy indítvánnyal fordulnak a városatyákhoz, hogy tegyenek lépéseket a törvénnyel összhangban annak érdekében, hogy Muzslyán – a Lukácsfalva felőli be- illetve kijáratnál – is helyezzenek el többnyelvű helységnévtáblákat.

- A napokban képviselőtársammal körüljártuk a terepet, és sajnálattal állapítottuk meg, hogy több helyen Nagybecskerek bejáratánál hiányoznak a többnyelvű feliratok. A városban a szerb nyelven kívül a magyar, a szlovák és a román nyelv is hivatalos használatban van. Muzslya Lukácsfalva felőli bejáratánál csak a szerb nyelvű helységnévtábla áll, viszont a törvény értelmében kötelesek mind a négy hivatalos nyelven kiírni a város nevét – mondta Vass Tibor.

A feliratokkal kapcsolatosan van egy másik elképzelésük is, amely szerint, hogy a települést meglátogatók tudják pontosan hova is érkeztek, a település bejáratánál el lehetne helyezni egy olyan táblát is, amelyre például felkerülne a Köszöntjük Muzslya vendégeit felirat – természetesen legalább két nyelven.

Az indítványt benyújtó politikusok remélik, hogy közvetlenül az ünnepek után az egynyelvű helységnévtáblákat többnyelvűre váltják.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Tizenkét évvel ezelőtt indították el Újvidéken az NS bike kerékpárkölcsönzést. Az idei idény ma, december 1-jén zárul. A Parking servis közvállalat kéri a polgárokat, hogy a kölcsönzött bringákat vasárnapig, december 3-án 19 óráig vigyék vissza valamelyik kölcsönzőpontra.
2023. DECEMBER 1.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban