Vajdaság
Pásztor: Nem megyek sehova, Čanak neveletlen
Betűméret:             

A parlament választotta meg, s csak abban az esetben válik meg tisztségétől, ha a képviselők elégedetlenek lesznek munkájával, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

“Ez a tisztség nem örökség. Ez egy olyan pozíció, amelyre a képviselők több mint 50 százalékának támogatásával, s javaslatára kerültem és itt is maradok, amig másként nem döntenek. Amíg pedig itt leszek, tisztességesen és hatékonyan végzem a munkámat, még akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik”, jelentette ki Pásztor Nanad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének azon megjegyzését kommentálva, miszerint ez a hely a ligásokat illetné.

Pásztor, aki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, arra a kérdésre válaszolva, hogy a párt tartományi koalíciós partnerének ilyen kijelentése megbonthatja-e a koalíciót, azt mondta, hogy az ilyen kijelentések finoman fogalmazva is otrombák.

“Én vajdasági vagyok, magyar, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, úriember. Én nem bocsátkozok bele ezeknek a mondatoknak a kommentálásába, nem vagyok a verbális sárdobálás híve. Úgy vélem, az ilyen kommentárok nem tisztességesek és nem illendőek, legfőképp pedig nem állnak összhangban azzal, amit vajdasági ízlésnek neveznek”, mondta Pásztor.

Nenad Čanak, a LSV elnöke tegnap azt nyilatkozta, pártját illetné meg a tartományi képviselőház elnöki széke. Čanak tegnap azt is mondta, hogy a VMSZ “a magyar jobboldali párt, a Fidesz kihelyezett tagozata”, amellyel együtt bekerült az Európai Parlamentbe.

A VMSZ a ligásokkal és a Demokrata Párttal (DS) alkotja a többséget a vajdasági parlamentben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban