Vajdaság
Pásztor: Nem megyek sehova, Čanak neveletlen
Betűméret:             

A parlament választotta meg, s csak abban az esetben válik meg tisztségétől, ha a képviselők elégedetlenek lesznek munkájával, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.

“Ez a tisztség nem örökség. Ez egy olyan pozíció, amelyre a képviselők több mint 50 százalékának támogatásával, s javaslatára kerültem és itt is maradok, amig másként nem döntenek. Amíg pedig itt leszek, tisztességesen és hatékonyan végzem a munkámat, még akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik”, jelentette ki Pásztor Nanad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének azon megjegyzését kommentálva, miszerint ez a hely a ligásokat illetné.

Pásztor, aki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, arra a kérdésre válaszolva, hogy a párt tartományi koalíciós partnerének ilyen kijelentése megbonthatja-e a koalíciót, azt mondta, hogy az ilyen kijelentések finoman fogalmazva is otrombák.

“Én vajdasági vagyok, magyar, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, úriember. Én nem bocsátkozok bele ezeknek a mondatoknak a kommentálásába, nem vagyok a verbális sárdobálás híve. Úgy vélem, az ilyen kommentárok nem tisztességesek és nem illendőek, legfőképp pedig nem állnak összhangban azzal, amit vajdasági ízlésnek neveznek”, mondta Pásztor.

Nenad Čanak, a LSV elnöke tegnap azt nyilatkozta, pártját illetné meg a tartományi képviselőház elnöki széke. Čanak tegnap azt is mondta, hogy a VMSZ “a magyar jobboldali párt, a Fidesz kihelyezett tagozata”, amellyel együtt bekerült az Európai Parlamentbe.

A VMSZ a ligásokkal és a Demokrata Párttal (DS) alkotja a többséget a vajdasági parlamentben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban