Vajdaság
Pásztor István: Ha kezdeményezik a leváltásomat, nem támogatjuk a költségvetést
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) nem fogja támogatni a jövő évi tartományi költségvetést, amennyiben a képviselőház következő ülésének napirendjén szerepelni fog Pásztor Istvánnak a tartományi parlament elnöki tisztségéről való leváltására vonatkozó követelés.

„A VMSZ csak akkor kész támogatni a tartományi költségvetés javaslatát, ha a képviselőház keddre bejelentett ülésének napirendjén nem fog szerepelni a házelnök leváltására vonatkozó követelés. Ellenkező esetben Bojan Pajtić kabinetje a VMSZ hét képviselőjének támogatása nélkül marad” – közölte Pásztor István tartományi házelnök, a VMSZ elnöke a Politika belgrádi napilapnak nyilatkozva.

Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének arról a követeléséről szólva, hogy váltsák le a házelnöki tisztségről Pásztor Istvánt, a VMSZ elnöke azt mondta, ez a lépés annak a jele, hogy Čanak „teljesen elhasználódott és ezek a politizálásának rossz felvonásai”. Arra a kérdésre, hogy számítása szerint a vajdasági parlament következő ülésén szerepelni fog-e a leváltásának kérelme, Pásztor azt válaszolta: ha valaki fel akarja vetni ezt a kérdést, akkor „egyszer már” meg is kell tennie.

Ugyanakkor Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke a Beta hírügynökségnek azt mondta, számítása szerint nem szerepel majd a házelnök leváltásának kérelme a parlament következő ülésének napirendjén.

Miroslav Vasin: A koalíció stabil

Miroslav Vasin, a Demokrata Párt (DS) tartományi szervezetének elnöke szerint Pásztor István leváltásának követelése csak Nenad Čanaknak, s nem pedig az általa vezetett LSV-nek az álláspontja, és hivatalosan nem kezdeményezték a házelnök leváltását.

Szavai szerint még ha a VMSZ ki is lépne a tartományi hatalmi többségből, a jelenlegi erőviszonyok szerint meglenne a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga többsége.

Vasin szerint a jelenlegi hatalmi koalíció stabil, Pásztor leváltásának kérdése pedig nem lesz téma a következő parlamenti ülésen – közli az RTV.

„A következő időszakban azonban a létrehozott jó koalíciós viszonyok keretében mindent megteszünk majd azért, hogy partnereink: a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Magyar Szövetség a lehető legtöbb álláspont ügyében közeledjen egymáshoz, hogy így a koalíción keresztül az ő kölcsönös problémáikat is elsimítsuk” – mondta Vasin.

Mint ismeretes, a vajdasági képviselőház következő ülését keddre jelentették be, a napirenden pedig a 2015. évi tartományi költségvetés javaslata szerepel majd.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vicsek Annamária, a Fidesz új európai parlamenti képviselője, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa ma azt nyilatkozta, az új posztján az lesz a legfontosabb feladata, hogy kihasználjon minden tárgyalási lehetőséget annak érdekében, hogy támogassák Szerbiát abban, hogy mielőbb az EU teljes jogú tagjává váljon. Vicsek...
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:25 ]
A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra. Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták...
2024. JÚNIUS 12.
[ 21:22 ]
Meghalt egy középkorú motoros ma kora délután – akinek személyazonossága még nem ismert –, amikor a Szabadság hídon hátulról belerohant egy autóba. Dr. Zoran Krulj, a mentőszolgálat szóvivője a 021.rs-nek elmondta, hogy az orvoscsoport a helyszínen már csak a motoros halálát tudta megerősíteni. A balesetben a 21...
2024. JÚNIUS 12.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban