Vajdaság
Nem született megegyezés a tartományi kormánykoalíció pártelnökeinek mai megbeszélésén
A hatalmi pártok illetékeseinek tájékoztatása után ismét tárgyalóasztalhoz ülnek
Betűméret:             

Szabadkán tartották a tartományi hatalmi többséget alkotó három párt, a Demokrata Párt (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökeinek mai megbeszélését, amely a múlt pénteken megkezdett tárgyalások folytatása.

A tárgyalást követően a VMSZ csak egy rövid közleményben ismertette a fejleményeket. Eszerint Bojan Pajtić, Nenad Čanak és Pásztor István pártelnökök „figyelmesen áttekintettek minden megoldásra váró vitás helyzetet és egyhangúlag megállapították, hogy meg van a jószándék a problémák rendezésére".

A közlés szerint a tárgyalófelek minden nyitott kérdésről és megoldási javaslatról tájékoztatják pártjaik illetékes szerveit, majd ezt követően folytatódnak a tárgyalások.

A mai találkozón a pártelnökökön kívül Nyilas Mihály, a VMSZ politikusa, Bojan Kostreš, az LSV alelnöke és Borislav Novaković, a DS tartományi frakcióvezetője is részt vett.

Mint ismeretes, a koalíción belüli feszültségek miatt Čanak kezdeményezett hárompárti találkozót. A múlt péntekre bejelentett, Újvidéken megtartott tárgyalást követően az LSV adott ki közleményt, amely szerint egy sor fontos kérdést és témát vetettek fel a tárgyaláson, és a három párvezető úgy határozott, hogy folytatják a párbeszédet.

Pásztor István korábban ahhoz a feltételhez kötötte a tárgyaláson való részvételét, hogy visszahelyezik a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat élére Takács Mártát, a VMSZ káderét, aki az utóbbi 10 évben vezette a vállalatot. Takács Mártát azután váltotta le tisztségéről a tartományi kormány, hogy a bíróság törvényellenessé nyilvánította kinevezését. Pásztor akkori közlése szerint, amennyiben Takács Mártát nem helyezik vissza a közvállalat élére, a VMSZ hét képviselője kilép a vajdasági hatalmi koalícióból.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban