Vajdaság
Nem született megegyezés a tartományi kormánykoalíció pártelnökeinek mai megbeszélésén
A hatalmi pártok illetékeseinek tájékoztatása után ismét tárgyalóasztalhoz ülnek
Betűméret:             

Szabadkán tartották a tartományi hatalmi többséget alkotó három párt, a Demokrata Párt (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökeinek mai megbeszélését, amely a múlt pénteken megkezdett tárgyalások folytatása.

A tárgyalást követően a VMSZ csak egy rövid közleményben ismertette a fejleményeket. Eszerint Bojan Pajtić, Nenad Čanak és Pásztor István pártelnökök „figyelmesen áttekintettek minden megoldásra váró vitás helyzetet és egyhangúlag megállapították, hogy meg van a jószándék a problémák rendezésére".

A közlés szerint a tárgyalófelek minden nyitott kérdésről és megoldási javaslatról tájékoztatják pártjaik illetékes szerveit, majd ezt követően folytatódnak a tárgyalások.

A mai találkozón a pártelnökökön kívül Nyilas Mihály, a VMSZ politikusa, Bojan Kostreš, az LSV alelnöke és Borislav Novaković, a DS tartományi frakcióvezetője is részt vett.

Mint ismeretes, a koalíción belüli feszültségek miatt Čanak kezdeményezett hárompárti találkozót. A múlt péntekre bejelentett, Újvidéken megtartott tárgyalást követően az LSV adott ki közleményt, amely szerint egy sor fontos kérdést és témát vetettek fel a tárgyaláson, és a három párvezető úgy határozott, hogy folytatják a párbeszédet.

Pásztor István korábban ahhoz a feltételhez kötötte a tárgyaláson való részvételét, hogy visszahelyezik a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat élére Takács Mártát, a VMSZ káderét, aki az utóbbi 10 évben vezette a vállalatot. Takács Mártát azután váltotta le tisztségéről a tartományi kormány, hogy a bíróság törvényellenessé nyilvánította kinevezését. Pásztor akkori közlése szerint, amennyiben Takács Mártát nem helyezik vissza a közvállalat élére, a VMSZ hét képviselője kilép a vajdasági hatalmi koalícióból.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban