Vajdaság
Nem született megegyezés a tartományi kormánykoalíció pártelnökeinek mai megbeszélésén
A hatalmi pártok illetékeseinek tájékoztatása után ismét tárgyalóasztalhoz ülnek
Betűméret:             

Szabadkán tartották a tartományi hatalmi többséget alkotó három párt, a Demokrata Párt (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökeinek mai megbeszélését, amely a múlt pénteken megkezdett tárgyalások folytatása.

A tárgyalást követően a VMSZ csak egy rövid közleményben ismertette a fejleményeket. Eszerint Bojan Pajtić, Nenad Čanak és Pásztor István pártelnökök „figyelmesen áttekintettek minden megoldásra váró vitás helyzetet és egyhangúlag megállapították, hogy meg van a jószándék a problémák rendezésére".

A közlés szerint a tárgyalófelek minden nyitott kérdésről és megoldási javaslatról tájékoztatják pártjaik illetékes szerveit, majd ezt követően folytatódnak a tárgyalások.

A mai találkozón a pártelnökökön kívül Nyilas Mihály, a VMSZ politikusa, Bojan Kostreš, az LSV alelnöke és Borislav Novaković, a DS tartományi frakcióvezetője is részt vett.

Mint ismeretes, a koalíción belüli feszültségek miatt Čanak kezdeményezett hárompárti találkozót. A múlt péntekre bejelentett, Újvidéken megtartott tárgyalást követően az LSV adott ki közleményt, amely szerint egy sor fontos kérdést és témát vetettek fel a tárgyaláson, és a három párvezető úgy határozott, hogy folytatják a párbeszédet.

Pásztor István korábban ahhoz a feltételhez kötötte a tárgyaláson való részvételét, hogy visszahelyezik a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat élére Takács Mártát, a VMSZ káderét, aki az utóbbi 10 évben vezette a vállalatot. Takács Mártát azután váltotta le tisztségéről a tartományi kormány, hogy a bíróság törvényellenessé nyilvánította kinevezését. Pásztor akkori közlése szerint, amennyiben Takács Mártát nem helyezik vissza a közvállalat élére, a VMSZ hét képviselője kilép a vajdasági hatalmi koalícióból.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya,...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:25 ]
Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt. Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:21 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban