Vajdaság
Nem született megegyezés a tartományi kormánykoalíció pártelnökeinek mai megbeszélésén
A hatalmi pártok illetékeseinek tájékoztatása után ismét tárgyalóasztalhoz ülnek

Szabadkán tartották a tartományi hatalmi többséget alkotó három párt, a Demokrata Párt (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökeinek mai megbeszélését, amely a múlt pénteken megkezdett tárgyalások folytatása.

A tárgyalást követően a VMSZ csak egy rövid közleményben ismertette a fejleményeket. Eszerint Bojan Pajtić, Nenad Čanak és Pásztor István pártelnökök „figyelmesen áttekintettek minden megoldásra váró vitás helyzetet és egyhangúlag megállapították, hogy meg van a jószándék a problémák rendezésére".

A közlés szerint a tárgyalófelek minden nyitott kérdésről és megoldási javaslatról tájékoztatják pártjaik illetékes szerveit, majd ezt követően folytatódnak a tárgyalások.

A mai találkozón a pártelnökökön kívül Nyilas Mihály, a VMSZ politikusa, Bojan Kostreš, az LSV alelnöke és Borislav Novaković, a DS tartományi frakcióvezetője is részt vett.

Mint ismeretes, a koalíción belüli feszültségek miatt Čanak kezdeményezett hárompárti találkozót. A múlt péntekre bejelentett, Újvidéken megtartott tárgyalást követően az LSV adott ki közleményt, amely szerint egy sor fontos kérdést és témát vetettek fel a tárgyaláson, és a három párvezető úgy határozott, hogy folytatják a párbeszédet.

Pásztor István korábban ahhoz a feltételhez kötötte a tárgyaláson való részvételét, hogy visszahelyezik a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat élére Takács Mártát, a VMSZ káderét, aki az utóbbi 10 évben vezette a vállalatot. Takács Mártát azután váltotta le tisztségéről a tartományi kormány, hogy a bíróság törvényellenessé nyilvánította kinevezését. Pásztor akkori közlése szerint, amennyiben Takács Mártát nem helyezik vissza a közvállalat élére, a VMSZ hét képviselője kilép a vajdasági hatalmi koalícióból.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idei ősz időjárása kedvezett az ősszel elvetett gabonafélék fejlődésének. A kukorica betakarítása is a végéhez közeledik, elvétve látni már csak betakarítatlan parcellákat. Hosszú idő után, most a felvásárlási árak is kedvezőek a terménypiacon. A topolyai és a kishegyesi községek területén napokkal ezelőtt...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:12 ]
A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Magyarkanizsán is rendkívüli helyzetet hirdettek, lévén, hogy a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet utolsó jelentése alapján a községben jelenleg 78 aktív fertőzött van, és a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat. „A rendkívüli helyzet a kedvezőtlen...
2020. NOVEMBER 28.
[ 7:22 ]
Csütörtökön késő este, valamivel 22 óra után kiraboltak egy töltőállomást Pancsován. A 013info nem hivatalos értesülései szerint a fegyveres támadó berontott az épületbe, megfenyegette az ott dolgozót, majd a kasszában található pénz egy részével eltűnt a sötétben. A rablás során senki nem sérült meg. A...
2020. NOVEMBER 27.
[ 16:19 ]
Beolvasás folyamatban