Vajdaság
Visszavonhatatlanul lemondott Lovas Ildikó
Az MNT titkos szavazással döntött az új Végrehajtó Bizottság kinevezéséről

(Tudósítóinktól)

Visszavonhatatlanul lemondott a Magyar Nemzeti Tanácsban való tagságáról Lovas Ildikó, a Végrehajtó Bizottság (VB) eddigi tagja, az előző összetételű MNT művelődési tanácsosa – jelentette be az MNT mai, hatodik rendes ülésén Hajnal Jenő tanácselnök.

Hajnal Jenő a bejelentést követően a megköszönte Lovas Ildikó eddigi munkáját, elkötelezettségét, nemcsak az elmúlt hónapokra, hanem az azt megelőző négy évre vonatkozóan is.Sajnálatának adott hangot, amiért Lovas nem folytatja azt „a munkát, azt a felemelő teljesítményt, amelyet itt, ebben a körben" végzett. Az MNT-elnök Lovas Ildikónak sok sikert kívánt írói, más munkahelyen való tevékenységéhez.

A hatodik rendes ülés kezdetén két napirend módosítására tett sürgősségi javaslatról vita nélkül döntöttek a képviselők. Tari István ellenzéki képviselői sürgősségi indítványát formális okok miatt nem fogadták el. Hajnal Jenő a Végrehajtó Bizottság munkájában észlelt jogi-alaki tévedés miatt javasolt sürgősségi módosítást, ennek értelmében ugyanis megszűnt a bizottság megbízatása. Hajnal Jenőnek egy új VB felállítását kezdeményező sürgősségi indítványát is megszavazták.

Hajnal Jenő javaslatának megszavazását követően módosult a felterjesztett napirend is: az előzőleges napirendi javaslatban 45 pont szerepelt, most azonban – az MNT döntése értelmében – csak azokat a pontokat helyzeték napirendre, amelyek nem kötődnek a Végrehajtó Bizottsághoz. A képviselők a változást követően kézhez kapták az új napirendet.

Tari István többször fel kívánt szólalni a napirend módosítására tett sürgősségi javaslat kapcsán is, viszont erre csak a legutóbbi ülés jegyzőkönyve kapcsán indított vitakor kapott lehetőséget. Ekkor azt mondta, már a kezdet kezdetén többször megsértették az ügyrendet.

Az MNT titkos szavazással döntött az új Végrehajtó Bizottság kinevezéséről. A testület elnöke Jerasz Anikó maradt, tagjai pedig Antal Szilárd, Beretka Katinka és Paskó Csaba. Lovas Ildikó helyére most senkit sem választottak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapra készül Kishomok - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:48 ]
Egy 19 éves fiatalember halt meg abban a balesetben, ami hétfő este negyed 9 tájban történt Szabadkán, a Csorda úton. S. D. (19) nagy sebességgel hajtotta a motort a Csorda úton, majd egy eléje kikanyarodó kisebb teherautónak ütközött. Rendőrségi információk szerint a gépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 10:45 ]
Kishegyesen az iskola galériájában egy különleges tárlat megnyitójával vette kezdetét az Anna-napok rendezvénysorozata. A Szent Anna templomban ezt követően ünnepi misét celebráltak. Dr. Szőke Anna és a Kishegyesi Értéktár Egyesület Azok az 50-es évek elnevezésű kiállításával kezdődött meg Kishegyesen az idei...
2021. JÚLIUS 26.
[ 21:56 ]
Az elmúlt három hét alatt 300 olyan polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltást Szabadkán, akiket korábban az orvosok alapbetegségeik miatt elutasítottak az oltópontokon. Most fokozott orvosi ellenőrzés közepette adták be nekik a vakcinát, de senkinél sem léptek fel nemkívánatos mellékhatások, írja a subotica.com...
2021. JÚLIUS 26.
[ 14:02 ]
Beolvasás folyamatban