Vajdaság
Visszavonhatatlanul lemondott Lovas Ildikó
Az MNT titkos szavazással döntött az új Végrehajtó Bizottság kinevezéséről
Betűméret:             

(Tudósítóinktól)

Visszavonhatatlanul lemondott a Magyar Nemzeti Tanácsban való tagságáról Lovas Ildikó, a Végrehajtó Bizottság (VB) eddigi tagja, az előző összetételű MNT művelődési tanácsosa – jelentette be az MNT mai, hatodik rendes ülésén Hajnal Jenő tanácselnök.

Hajnal Jenő a bejelentést követően a megköszönte Lovas Ildikó eddigi munkáját, elkötelezettségét, nemcsak az elmúlt hónapokra, hanem az azt megelőző négy évre vonatkozóan is.Sajnálatának adott hangot, amiért Lovas nem folytatja azt „a munkát, azt a felemelő teljesítményt, amelyet itt, ebben a körben" végzett. Az MNT-elnök Lovas Ildikónak sok sikert kívánt írói, más munkahelyen való tevékenységéhez.

A hatodik rendes ülés kezdetén két napirend módosítására tett sürgősségi javaslatról vita nélkül döntöttek a képviselők. Tari István ellenzéki képviselői sürgősségi indítványát formális okok miatt nem fogadták el. Hajnal Jenő a Végrehajtó Bizottság munkájában észlelt jogi-alaki tévedés miatt javasolt sürgősségi módosítást, ennek értelmében ugyanis megszűnt a bizottság megbízatása. Hajnal Jenőnek egy új VB felállítását kezdeményező sürgősségi indítványát is megszavazták.

Hajnal Jenő javaslatának megszavazását követően módosult a felterjesztett napirend is: az előzőleges napirendi javaslatban 45 pont szerepelt, most azonban – az MNT döntése értelmében – csak azokat a pontokat helyzeték napirendre, amelyek nem kötődnek a Végrehajtó Bizottsághoz. A képviselők a változást követően kézhez kapták az új napirendet.

Tari István többször fel kívánt szólalni a napirend módosítására tett sürgősségi javaslat kapcsán is, viszont erre csak a legutóbbi ülés jegyzőkönyve kapcsán indított vitakor kapott lehetőséget. Ekkor azt mondta, már a kezdet kezdetén többször megsértették az ügyrendet.

Az MNT titkos szavazással döntött az új Végrehajtó Bizottság kinevezéséről. A testület elnöke Jerasz Anikó maradt, tagjai pedig Antal Szilárd, Beretka Katinka és Paskó Csaba. Lovas Ildikó helyére most senkit sem választottak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarittabén ma zárul a háromnapos, falunapi rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal szerveztek meg. Kerekes József, a helyi tanács elnöke elmondta, hogy 16 évvel ezelőtt úgy döntöttek, mivel református közösség a magyarittabéi és nincs templombúcsújuk, mégis kiválasztanak egy hétvégét, amit a saját...
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Beolvasás folyamatban