Vajdaság
Hajnal Jenő: Nem lepett meg a döntés, de komoly szakembert veszített az MNT
Betűméret:             

Nem lepte meg a döntés, de egy komoly szakembert veszített az MNT – így értékelte Beretka Katinka lemondását a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Hajnal Jenő a Pannon RTV Közügyek című műsorának felvételén elmondta, az MNT szerdai ülésén döntenek a megüresedett hely betöltéséről.

Az októberi nemzeti tanácsi választások után megalakult öttagú Végrehajtó Bizottság ma már csak három tagot számlál. Április 20-án jelentette be az MNT ülésén Hajnal Jenő, a tanács elnöke, hogy Lovas Ildikó, a VB tagja visszavonhatatlanul lemondott. Ezelőtt azonban a Végrehajtó Bizottság mandátuma is megszűnt jogi, formai hiba miatt. A VB-t újraválasztották, négy taggal. Most azonban Beretka Katinka is lemondott. Az MNT elnökét nem lepte meg ez a döntés. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a Korhecz Tamás és személye köré csoportosulók nevéhez fűződő, az MNT jelenlegi felállásának munkáját érintő észrevételek, kifogások komoly feszültséghelyzetet teremthettek Beretka Katinka számára, aki egyúttal közvetlen munkatársi viszonyban van Korhecz Tamással, másrészt a Végrehajtó Bizottság tagja volt.

A Végrehajtó Bizottságba a megüresedett helyekre Petkovics Márta tanárt és Madarász Gyula építőmérnököt javasolják majd – mondta el az MNT elnöke. Az MNT szerdai ülésén döntenek majd a tanácstagok a megüresedett hely betöltéséről is.

Hajnal Jenő szerint Beretka Katinka lemondásával egy kiváló szakembert veszített az MNT. Beretka Katinka a Magyar Nemzeti Tanács előző összetételének is tagja volt, 2010 és 2014 között a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos nyelvhasználattal megbízott tanácsosi tisztségét töltötte be.

Jelenlegi döntése nyomán a nemzeti tanácsi képviselői posztjáról nem, de a tanács Végrehajtó Bizottságában betöltött pozíciójáról lemondott, emlékeztet a Pannon RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban