Vajdaság
Hajnal Jenő: Nem lepett meg a döntés, de komoly szakembert veszített az MNT

Nem lepte meg a döntés, de egy komoly szakembert veszített az MNT – így értékelte Beretka Katinka lemondását a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Hajnal Jenő a Pannon RTV Közügyek című műsorának felvételén elmondta, az MNT szerdai ülésén döntenek a megüresedett hely betöltéséről.

Az októberi nemzeti tanácsi választások után megalakult öttagú Végrehajtó Bizottság ma már csak három tagot számlál. Április 20-án jelentette be az MNT ülésén Hajnal Jenő, a tanács elnöke, hogy Lovas Ildikó, a VB tagja visszavonhatatlanul lemondott. Ezelőtt azonban a Végrehajtó Bizottság mandátuma is megszűnt jogi, formai hiba miatt. A VB-t újraválasztották, négy taggal. Most azonban Beretka Katinka is lemondott. Az MNT elnökét nem lepte meg ez a döntés. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a Korhecz Tamás és személye köré csoportosulók nevéhez fűződő, az MNT jelenlegi felállásának munkáját érintő észrevételek, kifogások komoly feszültséghelyzetet teremthettek Beretka Katinka számára, aki egyúttal közvetlen munkatársi viszonyban van Korhecz Tamással, másrészt a Végrehajtó Bizottság tagja volt.

A Végrehajtó Bizottságba a megüresedett helyekre Petkovics Márta tanárt és Madarász Gyula építőmérnököt javasolják majd – mondta el az MNT elnöke. Az MNT szerdai ülésén döntenek majd a tanácstagok a megüresedett hely betöltéséről is.

Hajnal Jenő szerint Beretka Katinka lemondásával egy kiváló szakembert veszített az MNT. Beretka Katinka a Magyar Nemzeti Tanács előző összetételének is tagja volt, 2010 és 2014 között a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos nyelvhasználattal megbízott tanácsosi tisztségét töltötte be.

Jelenlegi döntése nyomán a nemzeti tanácsi képviselői posztjáról nem, de a tanács Végrehajtó Bizottságában betöltött pozíciójáról lemondott, emlékeztet a Pannon RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban