Vajdaság
A tartományi kormány továbbította első segélyküldeményét Magyarkanizsának
Szabadkára várhatóan holnap érkezik
Betűméret:             

A vajdasági kormány továbbította Magyarkanizsának az első segélyküldeményét a menekültáradat miatti súlyos helyzet szanálása céljából, jelentette be Miroslav Vasin tartományi kormányalelnök, a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vajdasági stáb vezetője.

A sajtónak továbbított írásos nyilatkozatában kifejtette: nyolc tonna élelmiszert, vizet, fertőtlenítőszert és tisztálkodásra szolgáló szert küldött Magyarkanizsára a vajdasági kormány.

Vasin közlése szerint Szabadkára holnap érkezik majd az első ilyen segélyküldemény.

„A tartományi kormány határozatával és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vajdasági stáb véleményével összhangban folyamatosan támogatást kap majd ez a két önkormányzat” – fejtette ki Miroslav Vasin.

A magyarkanizsai önkormányzat közlése szerint a tartományi árutartalékok igazgatósága holnap reggel kézbesíti ki a segélyküldeményt.

Magyarkanizsa egy lépésre van a rendkívüli helyzet bevezetésétől

A településre érkező menekültek számának megnövekedése miatt Magyarkanizsa mind közelebb kerül a rendkívüli helyzet bevezetéséhez, a szabadkai illetékesek ugyanakkor azt üzenik, csak akkor hívják össze a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó stábot, ha a tartományból ajánlás érkezik erre vonatkozóan, írja az RTV.

Magyarkanizsán folyamatosan nő a migránsok száma, az önkormányzat szerint naponta 1500–2000 menekült érkezik a településre, a többségük Macedónia irányából.

„A helyzet nem teszi lehetővé, hogy ennyit várjunk, ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy ha szükséges, akkor rendkívüli helyzetet hirdetünk, hogy hatékony módon tudjuk felhasználni az ide érkező segélyeket” – hangoztatta Lackó Róbert, a magyarkanizsai képviselő-testület elnöke.

Maglai Jenő szabadkai polgármester egyébként tegnap azt mondta, a szerb–magyar határon épülő kerítés a két ország ügye, polgármesterként túl sok dolga van a városban ahhoz, hogy állami szintű kérdésekkel foglalkozzon. Közölte továbbá, hogy a rendkívüli helyzet bevezetéséről önállóan dönt majd a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szabadkai stáb, de – mint fogalmazott – a helyzetet jelenleg ellenőrzés alatt tartják.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban