Vajdaság
Találkoztak a Nagybecskereki Egyházmegye önkéntesei

A nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében ma tartották meg a Nagybecskereki Egyházmegye önkénteseinek találkozóját a székesegyházban, amelyet minden évben megtartanak.

Erre az alkalomra mintegy 20 településről jöttek el az önkéntesek, hogy megerősítést kapjanak áldozatos munkájukhoz, némi újabb tapasztalattal gazdagodjanak, illetve belátást nyerjenek kollégáik munkájába is, hogy ki-ki a saját területén aztán hasznosítani tudja a mások tapasztalatait.

Halmai Tibor, a Püspökségi Caritas igazgatója elmondta, hogy az egyházmegye területén az önkéntesek létszáma változó, megközelítőleg 90-100 személy végez aktívan olyan munkát, amellyel másokon, a rászorulókon segít. Fiatalok is csatlakoznak hozzájuk, kisebb létszámban ugyan, de most több projektum is folyamatban van, amelyek az önkéntesség elvén alapulnak, amelyek által szebbé, élhetőbbe tehetik környezetüket, ugyanakkor segítenek a rászorulókon, illetve felkészülnek egy esetleges katasztrófahelyzetre is.

Az eseményen Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vészhelyzet kezelési- és Nemzetközi munkacsoportjának a vezetője tartott előadást Az önkéntes szeretetszolgálata címmel, amely az önkéntességről szólt, a szolgálatról, a felajánlásról mások megsegítésére, valamint az önkéntesek felkészültségéről, a különféle edukációs programokról, amelyek az önkéntesek felkészültségét segítik. A migránshelyzetet sem lehetett megkerülni, erről is beszélt az előadó.

Az előadás után került sor az önkéntesek bemutatkozására, majd hálaadó szentmisét celebrált Mellár József törökbecsei plébános paptestvérei közreműködésével.

Az egyházmegyei szintű önkéntesek találkozója agapéval zárult.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Holnap, 2020 augusztus 14-én kezdődik meg az aláírásgyűjtés Nagybecskerek több helyszínén annak érdekében, hogy a Prekon állati tetemeket feldolgozó vállalatban azonnal szüntessék be a munkát, hiszen a Bega-menti lakosok nem tudnak lélegezni a feldolgozóüzemből áradó, elviselhetetlen bűz miatt. A mostani akciót is a...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 19:28 ]
A kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ egy képzőművészeti pályázatot írt ki a begaszentgyörgyi, a magyarcsernyei és a nagykikindai község általános iskolás diákjai részére, akiktől azt kérik, hogy bármilyen technikával alkossák meg Szent István királyt, és azt lefotózva küldjék el...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 18:49 ]
A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén, Töröktopolyán elmarad a búcsú, illetve az ünnepi szertartásokra nem tudják fogadni a zarándokokat. A Nagykikinda Község válságtörzse a koronavírus járvány miatt nem engedélyezi a töröktopolyai búcsú megtartását, és a hivatalos rendelkezések értelmében csak 10...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 17:22 ]
Beolvasás folyamatban