Vajdaság
Pásztor: Tiszteletben fogjuk tartani a szerbiai törvényeket a magyar kormány által adott támogatások elosztásakor
Vučić: Hagyjuk az összeesküvés-elméleteket, minden támogatás jól jön

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke, a VMSZ elnöke azt mondta, tiszteletben fogják tartani a szerbiai törvényeket a magyar kormánytól kapott támogatások elosztásakor, a vajdasági költségvetésről szólva pedig elmondta, valószínűleg annak megvitatása december 29-én lesz napirenden a tartományi parlamentben.

160 millió euróval többet fognak Szerbiában elkölteni

Aleksandar Vučić szerb kormányfő ma úgy nyilatkozott, hogy nem kíván összeesküvés-elméleteket gyártani arról, hogy hol végzi a magyar kormány által jóváhagyott, vajdasági vállalatoknak szánt 160 millió euró értékű támogatás, és minden pénzbeli támogatás, amely Szerbiába érkezik, jól jön.

"Számomra mindig nagyszerű, ha valaki pénzt ad Szerbiának. 160 millió euróval többet fognak Szerbiában elkölteni, és azt hiszem, hogy ez jó hír", mondta a kormányfő az újságírók azon kérdésére válaszolva, hogy mi a véleménye a magyar kormány által jóváhagyott pénzösszegről, mellyel a VMSZ rendelkezik.

Vučić azt mondta, nem tud további részleteket a támogatásról, nem tudja, kinek adják majd azt, de a kormány jó kapcsolatokat ápol a Vajdasági Magyar Szövetséggel, és nem sző összeesküvés-elméleteket arról, hogy hol végzi majd ez a pénzösszeg.

"Csak azt mondom, adjanak minél több pénzt, azoknak is, akik le akarnak váltani, mert annak a pénznek a felét nálunk költik el, ha más nem, akkor az ÁFA által egy része Szerbiában marad", fogalmazott Vučić, aki tréfálkozva Pintér Attila nagykövethez fordult, és azt mondta, adhatnának egy kis pénzt a szerb kormánynak is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szeghegyre látogatott Šešelj - illusztráció
2020. JÚNIUS 2.
[ 18:24 ]
Beiktatták az új temerini plébánost, miután a Püspöki Hatóság május 22-én kinevezte ft. dr. Szöllősi Tibort a temerini Szent Rozália és a hozzátartozó filiák plébánosává. Az új plébános beiktatása pünkösdvasárnap, a 10 órai nagymisén meg is történt. A beiktatási szertartást dr. Pénzes János szabadkai...
2020. JÚNIUS 1.
[ 9:04 ]
Az egyedüli komoly ellenzéki erőt jelentheti Szabadkán a soron következő önkormányzati választásokon a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma Polgári Csoport elnevezésű lista, amelyet a Magyar Mozgalom, a Metla 2020 polgári mozgalom és Szabadka Polgári Mozgalma indít közösen, hangzott el a lista hivatalos átadásán,...
2020. MÁJUS 31.
[ 21:59 ]
Egy 66 éves szabadkai férfi halt meg szombat éjszaka, amikor rosszul lett a volán mögött, s egy parkoló járműnek csapódott. Az eset valamivel éjfél után történt a Sugárúton, az Erdő utca kereszteződésében. A környék lakói először fékcsikorgást hallottak, majd az ütközés hangjait. Nem hivatalos információk...
2020. MÁJUS 31.
[ 11:24 ]
Beolvasás folyamatban