Vajdaság
Arany Érdemérmet vehetett át a szerb államfőtől a Muzslai Petőfi Sándor MME elnöke

Juhász Törköly Krisztina, a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnöke ma átvette Tomislav Nikolić szerb elnöktől az Arany Érdemérmet, amellyel az államfő az egyesületet a közösségért tett érdemeiért és a kultúra területén kifejtett tevékenységéért tüntette ki.

Magas rangú szerbiai állami kitüntetésben részesült február 15-e, az államiság napja alkalmából a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. A közösségért tett érdemeiért és a kultúra területén kifejtett tevékenységéért Tomislav Nikolić szerb elnök Arany Érdeméremmel tüntette ki hétfőn az egyesületet. Az elismerést Juhász Törköly Krisztina, a művelődési egyesület elnöke vette át.

A szerb államfő hétfőn Belgrádban az államiság napja alkalmából kiosztotta a magas rangú állami kitüntetéseket. A kitüntetettek között szerepelnek személyek és intézmények egyaránt. Tomislav Nikolić egyúttal gratulált Szerbia polgárainak az államiság napja alkalmából.

„Egy állam és egy társadalom sikerének alapvető mértékegysége nemcsak abban áll, hogy mennyire járul hozzá hazája fejlődéséhez, hanem abban is, hogy polgárai mennyire vannak jelen a globális tudományos vagy művészeti életben, mennyire értékeli a világ elért eredményeiket” – üzente Nikolić, s hozzátette, "a kultúra társadalmi elismertségét növelni kell, és ennek egyik módja a jutalmazás és a köszönetnyilvánítás, hiszen ezeknek az értékeknek nem szabad háttérbe szorulniuk más értékekkel szemben".

Az állami elismerések idei kitüntetettjei között van többek között Mira Stupica színésznő, Puriša Đorđević rendező, Arnaud Gouillon, a Szolidaritás Koszovóért (Solidarnost za Kosovo) egyesület elnöke és a Matematikai Gimnázium is.

Érdemérmet kapnak továbbá a YU grupa tagjai, Žika és Dragi Jelić, Zvonko Bogdan énekes, Duško Gojković dzsesszzenész, valamint Donka Špiček, a belgrádi televízió gyerekprogramjának egykori szerkesztője. Szintén érdemérmet kapott a szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dejan Savić, de a védelmi minisztérium és a Szerb Katonaság tagjai is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Búcsú volt Muzslyán - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 23:13 ]
Halálos közlekedési baleset Inđiján - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 16:48 ]
Az 54 éves Csernyák Ottót az egyik ismerőse, Petar Nikolić gyilkolta meg a rendőrség feltételezése szerint még szeptember 11-én, szerdán. Mivel a szomszédok felfigyeltek arra, hogy napokig nem látják Csernyákot, riasztották a rendőrséget, akik három nap múltán találták meg a holttestet. Sajtóbeszámolók szerint a...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 10:23 ]
Kishegyes és Topolya között legfeljebb 60 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni, illetve ezen belül is vannak szakaszok, ahol a korlátozás még ennél is lassabb haladást ír elő. Korábban nagyobb sebességgel is szabályos volt a közlekedés, ezért sokan a napokban kirakott új közlekedési jeleket figyelmen kívül...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 10:20 ]
Fogyasszuk a mézet táplálék gyanánt, hogy ne kelljen mézet ennünk gyógyszerként – ismételte meg idén is a jelmondatot Mirko Spasojević, a Községi Méhészegyesület elnöke, majd pedig a katolikus és az ortodox egyház képviselői is megszentelték a méhek által gyűjtött finomságot. Mézvásárt és annak keretében...
2019. SZEPTEMBER 14.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban