Vajdaság
Arany Érdemérmet vehetett át a szerb államfőtől a Muzslai Petőfi Sándor MME elnöke

Juhász Törköly Krisztina, a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnöke ma átvette Tomislav Nikolić szerb elnöktől az Arany Érdemérmet, amellyel az államfő az egyesületet a közösségért tett érdemeiért és a kultúra területén kifejtett tevékenységéért tüntette ki.

Magas rangú szerbiai állami kitüntetésben részesült február 15-e, az államiság napja alkalmából a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület. A közösségért tett érdemeiért és a kultúra területén kifejtett tevékenységéért Tomislav Nikolić szerb elnök Arany Érdeméremmel tüntette ki hétfőn az egyesületet. Az elismerést Juhász Törköly Krisztina, a művelődési egyesület elnöke vette át.

A szerb államfő hétfőn Belgrádban az államiság napja alkalmából kiosztotta a magas rangú állami kitüntetéseket. A kitüntetettek között szerepelnek személyek és intézmények egyaránt. Tomislav Nikolić egyúttal gratulált Szerbia polgárainak az államiság napja alkalmából.

„Egy állam és egy társadalom sikerének alapvető mértékegysége nemcsak abban áll, hogy mennyire járul hozzá hazája fejlődéséhez, hanem abban is, hogy polgárai mennyire vannak jelen a globális tudományos vagy művészeti életben, mennyire értékeli a világ elért eredményeiket” – üzente Nikolić, s hozzátette, "a kultúra társadalmi elismertségét növelni kell, és ennek egyik módja a jutalmazás és a köszönetnyilvánítás, hiszen ezeknek az értékeknek nem szabad háttérbe szorulniuk más értékekkel szemben".

Az állami elismerések idei kitüntetettjei között van többek között Mira Stupica színésznő, Puriša Đorđević rendező, Arnaud Gouillon, a Szolidaritás Koszovóért (Solidarnost za Kosovo) egyesület elnöke és a Matematikai Gimnázium is.

Érdemérmet kapnak továbbá a YU grupa tagjai, Žika és Dragi Jelić, Zvonko Bogdan énekes, Duško Gojković dzsesszzenész, valamint Donka Špiček, a belgrádi televízió gyerekprogramjának egykori szerkesztője. Szintén érdemérmet kapott a szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dejan Savić, de a védelmi minisztérium és a Szerb Katonaság tagjai is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban