Vajdaság
Az óbecsei petőfisek hozták el az első díjat VIII. Határon Túli Honismereti Versenyről

Csongrádon április 8-án tartották meg a VIII. Határon Túli Honismereti Versenyt, melyről az első díjat hozták el az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, Fábián Nikoletta, Károlyi Egon, Lázár Lea, Tallós Hédi és Tóth Tímea (BorÁszok).

A petőfisek közül részt vett még a rendezvényen Berkes Emma, Farkas Aurél, Fenyvesi Zénó, Varnyú Emese és Vukov Enikő (Kaláka), akik tavaly hozták el a díjat.

A Petőfi iskola média szakcsoportját Deák Előd képviselte, aki kitűnően örökítette meg a verseny mozzanatait.

Erős volt a mezőny. 24 csapat vetélkedett. Nemcsak az anyaországiak mérettették meg magukat, Délvidékről, Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeztek résztvevők.

A versenyre az óbecseieket Rostáné Erzsébet hívta meg, a csongrádi történelemtanárok munkaközösségének tagja. A versenyen harmadszor vettek részt a város diákjai. Óbecse Csongráddal már több mint két évtizede ápol testvérvárosi kapcsolatot.

A megmérettetés több állomáson zajlott. Az 5-6. évfolyamos tanulók ötfős csapatai előzetes feladatként 5 állomásra terveztek ötletes menetlevelet, amelyen feltüntették választott csapatnevüket, ami kapcsolódott a felkészülési témakörhöz, tablót is készítettek, valamint dramatikus játékot mutattak be. A verseny idei témája a paraszti élet éves rendje volt.

Az óbecsei csapatot Kuszli Angéla magyartanárnő és Bartha Áron történelemtanár készítette fel, és arról, hogy a megmérettetés dokumentálva legyen, Lázár László csoportkísérő gondoskodott. A szülők is odaadóan dolgoztak a verseny sikeréért.

A versenyző csapatok tagjai az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör néptáncoktatói, Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó segítségével jutottak népviselethez..

Az óbecseiek élményekkel gazdagodva tértek haza. Arról, hogy a diákok eljuthattak e versenyre, Óbecse község önkormányzata gondoskodott, a város alpolgármestere, Kinka Erzsébet és az önkormányzat kultúrával, civil szervezetekkel és regionális kapcsolatok ápolásával megbízott tanácstagja, Stefaniga Csaba is elkísérte a versenyzőket.

ka

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Óbecse: A halpusztulás nem szűnt meg - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 20:37 ]
Felsőoktatási kiállítás - a vajdasági magyar felsőoktatási intézményekről, ösztöndíj lehetőségekről, kollégiumi kínálatról, és mindenről, amit a hazai továbbtanulás előnyeiről tudni kell – röviden így fogalmazták meg a szervezők, hogy mi is az EDU-EXPO. A szabadkai Karrierépítő Központ harmadik alkalommal...
2019. NOVEMBER 15.
[ 19:21 ]
Ennek kapcsán ma ülésezett a magyarkanizsai rendkívüli helyzetek törzskara, ugyanis a civil szervezetek, az illetékes szerek és az önkormányzat közösen megpróbálja szanálni a problémát. Magyarkanizsán Lackó Róbert, a helyi közösség elnöke és a 2015 óta a migránshelyzettel megbízott felelős személy foglalkozik...
2019. NOVEMBER 15.
[ 13:42 ]
Az elmúlt napokban megszaporodott a migránsok száma Magyarkanizsán és a város környékén, Martonoson és Horgoson. Eddig is volt belőlük, viszont mostanában egyre többet látni a települések központjaiban, főként az esti órákban. Ennek kapcsán ülésezett ma a magyarkanizsai rendkívüli helyzetek törzskara, ugyanis a...
2019. NOVEMBER 15.
[ 13:41 ]
Beolvasás folyamatban