Vajdaság
Kishegyesen négy lista indulhat az önkormányzati választásokon

A kishegyesi községi képviselő-testületben 25 képviselői hely van, erre négy lista képviselői pályázhatnak. Formai okokra és a koalíciós szerződésben leírtakra hivatkozva a Községi Választási Bizottság elutasított egy koalíciós jelöltlistát. Az elutasított lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, az viszont megerősítette a községi bizottság döntését.

A Kishegyesi Községi Választási Bizottság négy listát hagyott jóvá az önkormányzati választásokra.

Az 1-es szám alatt az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik elnevezésű koalíció szerepel majd. A listavezető Zoran Martinović, második a listán Zlatko Popović, a harmadik pedig Ksenija Kustudić – Đukić.

A 2-es sorszámmal a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista szerepel majd a szavazólapon, a listavezető Szügyi István, a második helyen Bojtos Béla, a harmadikon pedig Linka B. Gabriella neve szerepel.

A 3-as sorszám alatt a Szerbiai Szocialista Párt – Marko Rovčanin lista szerepel, a listavezető Marko Rovčanin mögött a második helyen Aleksandar Martinović , a harmadik helyen pedig Dragana Pešikan neve szerepel.

A negyedik, tehát a 4-es sorszámú lista a Crnogorska Partija – Nenad Stevović nevet viseli és Nenad Stevović a listavezető, második a listán Milo Milojko, a harmadik pedig Aleksandra Vučinić.

A Községi Választási Bizottság formai okokra és a koalíciós szerződésben szereplő kitételekre hivatkozva nem hagyta jóvá és nem hirdette ki a Dr. Bíró István Demokrata Párt – Dr. Nyirádi Miklós Magyar Mozgalom – Hogy változtassunk! – VMDK jelöltlistát. A lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, de annak újvidéki részlege április 11-én megerősítette a Községi Választási Bizottság döntését. A község polgárai, tehát a kishegyesiek, bácsfeketehegyiek és szeghegyiek így most négy lista közül választhatnak majd az önkormányzati választásokon.

A kishegyesi községben 10.615-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a szavazati jogal rendelkezők 25 szavazóhelyen adhatják le voksaikat. Kishegyesen tíz, Bácsfeketehegyen nyolc és Szeghegyen hét szavazóhely nyílik április 24-én.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy 91 éves asszony halt meg abban a tűzben, ami péntek reggel tört ki Szabadkán, a Makkhetes városrészben. Az egyedül élő áldozat a belélegzett füst miatt vesztette életét. A tűz oka egyelőre ismeretlen, azt viszont már megállapították, hogy a ház régi bútorai könnyen lángra kaptak, s nagyon gyorsan égni kezdett a...
2020. JANUÁR 17.
[ 12:14 ]
Személyi sérülés nem történt, a kár viszont mintegy 100 ezer euró. A szabadkai Koszovó utcában lévő autójavító műhelyben csütörtök délelőtt fél 9 tájban csaptak fel a lángok. Az ott dolgozók azonnal nekikezdtek a lángok oltásának, majd a tűzoltók folytatták a tűz megfékezését, akik hat tűzoltókocsival vonultak...
2020. JANUÁR 16.
[ 18:13 ]
Nagy elégedetlenséget váltott ki a lakosság körében, hogy 2020. január 5-én megszüntették a menetrend szerinti járatot a Szeged és Bácsfeketehegy közötti szakaszon. A Sutrans és a Severtrans által az utóbbi időben közösen működtetett autóbuszjárat valószínűleg nem volt kifizetődő és ezért szüntethették még. A...
2020. JANUÁR 16.
[ 18:06 ]
Beolvasás folyamatban