Vajdaság
Kishegyesen négy lista indulhat az önkormányzati választásokon

A kishegyesi községi képviselő-testületben 25 képviselői hely van, erre négy lista képviselői pályázhatnak. Formai okokra és a koalíciós szerződésben leírtakra hivatkozva a Községi Választási Bizottság elutasított egy koalíciós jelöltlistát. Az elutasított lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, az viszont megerősítette a községi bizottság döntését.

A Kishegyesi Községi Választási Bizottság négy listát hagyott jóvá az önkormányzati választásokra.

Az 1-es szám alatt az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik elnevezésű koalíció szerepel majd. A listavezető Zoran Martinović, második a listán Zlatko Popović, a harmadik pedig Ksenija Kustudić – Đukić.

A 2-es sorszámmal a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista szerepel majd a szavazólapon, a listavezető Szügyi István, a második helyen Bojtos Béla, a harmadikon pedig Linka B. Gabriella neve szerepel.

A 3-as sorszám alatt a Szerbiai Szocialista Párt – Marko Rovčanin lista szerepel, a listavezető Marko Rovčanin mögött a második helyen Aleksandar Martinović , a harmadik helyen pedig Dragana Pešikan neve szerepel.

A negyedik, tehát a 4-es sorszámú lista a Crnogorska Partija – Nenad Stevović nevet viseli és Nenad Stevović a listavezető, második a listán Milo Milojko, a harmadik pedig Aleksandra Vučinić.

A Községi Választási Bizottság formai okokra és a koalíciós szerződésben szereplő kitételekre hivatkozva nem hagyta jóvá és nem hirdette ki a Dr. Bíró István Demokrata Párt – Dr. Nyirádi Miklós Magyar Mozgalom – Hogy változtassunk! – VMDK jelöltlistát. A lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, de annak újvidéki részlege április 11-én megerősítette a Községi Választási Bizottság döntését. A község polgárai, tehát a kishegyesiek, bácsfeketehegyiek és szeghegyiek így most négy lista közül választhatnak majd az önkormányzati választásokon.

A kishegyesi községben 10.615-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a szavazati jogal rendelkezők 25 szavazóhelyen adhatják le voksaikat. Kishegyesen tíz, Bácsfeketehegyen nyolc és Szeghegyen hét szavazóhely nyílik április 24-én.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Magyarkanizsa községben tíz éve működik házi ápolás és segítségnyújtás az idősek számára a Caritas szervezetének köszönhetően. Jelenleg a községben 136 felhasználó él ezzel a lehetőséggel, elsősorban olyanok, akik nem rendelkeznek biztos családi háttérrel. A községben jelenleg 5750, 65 évnél idősebb személy...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 15:44 ]
Nem(csak) néven nevezve, hanem valóságosan – ez a picit átformált Ottlik idézet az idei palicsi Szent István-ünnepség jelmondata. A szombati rendezvényt a már jól megszokott forgatókönyv szerint szervezik. 15 órakor nyílik meg a tóparti sétányon a kézműves kirakodóvásár. 17 órakor a szabadkai Szent...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 15:39 ]
Az aktív tanulás módszerei az iskolában volt a témája a pedagógusok 23. Szabadkai Nyári Akadémiájának, ami ma, pénteken egy ópusztaszeri tanulmányúttal zárul. A rendezvény jelentőségéről beszélgettünk az egyik előadóval és az egyik külföldi résztvevővel. Marunák Mária a tanulásmódszertannal foglalkozó...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 11:38 ]
Beolvasás folyamatban