Vajdaság
Kishegyesen négy lista indulhat az önkormányzati választásokon

A kishegyesi községi képviselő-testületben 25 képviselői hely van, erre négy lista képviselői pályázhatnak. Formai okokra és a koalíciós szerződésben leírtakra hivatkozva a Községi Választási Bizottság elutasított egy koalíciós jelöltlistát. Az elutasított lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, az viszont megerősítette a községi bizottság döntését.

A Kishegyesi Községi Választási Bizottság négy listát hagyott jóvá az önkormányzati választásokra.

Az 1-es szám alatt az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik elnevezésű koalíció szerepel majd. A listavezető Zoran Martinović, második a listán Zlatko Popović, a harmadik pedig Ksenija Kustudić – Đukić.

A 2-es sorszámmal a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista szerepel majd a szavazólapon, a listavezető Szügyi István, a második helyen Bojtos Béla, a harmadikon pedig Linka B. Gabriella neve szerepel.

A 3-as sorszám alatt a Szerbiai Szocialista Párt – Marko Rovčanin lista szerepel, a listavezető Marko Rovčanin mögött a második helyen Aleksandar Martinović , a harmadik helyen pedig Dragana Pešikan neve szerepel.

A negyedik, tehát a 4-es sorszámú lista a Crnogorska Partija – Nenad Stevović nevet viseli és Nenad Stevović a listavezető, második a listán Milo Milojko, a harmadik pedig Aleksandra Vučinić.

A Községi Választási Bizottság formai okokra és a koalíciós szerződésben szereplő kitételekre hivatkozva nem hagyta jóvá és nem hirdette ki a Dr. Bíró István Demokrata Párt – Dr. Nyirádi Miklós Magyar Mozgalom – Hogy változtassunk! – VMDK jelöltlistát. A lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, de annak újvidéki részlege április 11-én megerősítette a Községi Választási Bizottság döntését. A község polgárai, tehát a kishegyesiek, bácsfeketehegyiek és szeghegyiek így most négy lista közül választhatnak majd az önkormányzati választásokon.

A kishegyesi községben 10.615-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a szavazati jogal rendelkezők 25 szavazóhelyen adhatják le voksaikat. Kishegyesen tíz, Bácsfeketehegyen nyolc és Szeghegyen hét szavazóhely nyílik április 24-én.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági parlament elnökét úgy választották meg, hogy a kormánypártnak abszolút többsége volt – ennek ellenére lett a vajdasági parlament elnöke. Pásztor István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, olyan jelenségek figyelhetők...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 12:26 ]
Az elmúlt éjszaka során ugyan nem fújt viharos szél, mérsékelt maradt a légmozgás, a kishegyesi templomkertben egy hatalmas kiszáradt fatörzs mégis a Mátyás-szoborra dőlt, melynek talapzatát ugyan kissé megrongálta, de maga a szobor ép maradt. A napokban hullott csapadék feláztatta a kissé már megdőlt fa korhadt gyökere...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 11:22 ]
A Szabadkai Közkórház Covid-részlegeiben jelenleg 99 beteget kezelnek, tehát a betegek száma nem csökken. Az egészségügyi intézmény szerdai közleménye szerint az elmúlt 24 órában 30 személyt vizsgáltak meg. Közülük 11-en ellenőrzésre érkeztek. Tíz embert tartottak bent hosszabb gyógykezelésre, ugyanakkor hat...
2020. AUGUSZTUS 5.
[ 15:37 ]
Beolvasás folyamatban