Vajdaság
Kishegyesen négy lista indulhat az önkormányzati választásokon

A kishegyesi községi képviselő-testületben 25 képviselői hely van, erre négy lista képviselői pályázhatnak. Formai okokra és a koalíciós szerződésben leírtakra hivatkozva a Községi Választási Bizottság elutasított egy koalíciós jelöltlistát. Az elutasított lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, az viszont megerősítette a községi bizottság döntését.

A Kishegyesi Községi Választási Bizottság négy listát hagyott jóvá az önkormányzati választásokra.

Az 1-es szám alatt az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik elnevezésű koalíció szerepel majd. A listavezető Zoran Martinović, második a listán Zlatko Popović, a harmadik pedig Ksenija Kustudić – Đukić.

A 2-es sorszámmal a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista szerepel majd a szavazólapon, a listavezető Szügyi István, a második helyen Bojtos Béla, a harmadikon pedig Linka B. Gabriella neve szerepel.

A 3-as sorszám alatt a Szerbiai Szocialista Párt – Marko Rovčanin lista szerepel, a listavezető Marko Rovčanin mögött a második helyen Aleksandar Martinović , a harmadik helyen pedig Dragana Pešikan neve szerepel.

A negyedik, tehát a 4-es sorszámú lista a Crnogorska Partija – Nenad Stevović nevet viseli és Nenad Stevović a listavezető, második a listán Milo Milojko, a harmadik pedig Aleksandra Vučinić.

A Községi Választási Bizottság formai okokra és a koalíciós szerződésben szereplő kitételekre hivatkozva nem hagyta jóvá és nem hirdette ki a Dr. Bíró István Demokrata Párt – Dr. Nyirádi Miklós Magyar Mozgalom – Hogy változtassunk! – VMDK jelöltlistát. A lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, de annak újvidéki részlege április 11-én megerősítette a Községi Választási Bizottság döntését. A község polgárai, tehát a kishegyesiek, bácsfeketehegyiek és szeghegyiek így most négy lista közül választhatnak majd az önkormányzati választásokon.

A kishegyesi községben 10.615-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a szavazati jogal rendelkezők 25 szavazóhelyen adhatják le voksaikat. Kishegyesen tíz, Bácsfeketehegyen nyolc és Szeghegyen hét szavazóhely nyílik április 24-én.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megállapodás született a szerb és a magyar hatóságok között arról, hogy a Királyhalom–Ásotthalom, valamint Horgos 2–Röszke 2 közúti határátkelőhely 2019. július 22-29. között az eredeti 7-19 óra helyett 7-22 óra nyitva tartással üzemel, közölte a Police.hu, a magyar rendőrség hivatalos weboldala. Arról is...
2019. JÚLIUS 20.
[ 16:21 ]
Két jelentős gazdasági fejlesztést adtak át ma Adán, a Termometal és a T-1 Abraziv fémipari vállalatokban, amelyek közül az előbbi korszerű fémmegmunkáló gépeket, berendezések és szoftvert, az utóbbi pedig nagyteljesítményű fúró- és marógépet vásárolt a Prosperitati Alapítvány támogatásával. A fejlesztések...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:57 ]
Ada község önkormányzata idén jelentős összeggel, 15 millió dinárral támogatja a községbeli civil szervezetek székházának felújítását és berendezését. Az erre vonatkozó pályázaton tizennégy szervezet vett részt sikeresen, amelyeknek illetékeseivel Bilicki Zoltán, a község polgármestere ma írta alá a támogatási...
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:56 ]
Beolvasás folyamatban