Vajdaság
Kishegyesen négy lista indulhat az önkormányzati választásokon

A kishegyesi községi képviselő-testületben 25 képviselői hely van, erre négy lista képviselői pályázhatnak. Formai okokra és a koalíciós szerződésben leírtakra hivatkozva a Községi Választási Bizottság elutasított egy koalíciós jelöltlistát. Az elutasított lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, az viszont megerősítette a községi bizottság döntését.

A Kishegyesi Községi Választási Bizottság négy listát hagyott jóvá az önkormányzati választásokra.

Az 1-es szám alatt az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik elnevezésű koalíció szerepel majd. A listavezető Zoran Martinović, második a listán Zlatko Popović, a harmadik pedig Ksenija Kustudić – Đukić.

A 2-es sorszámmal a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista szerepel majd a szavazólapon, a listavezető Szügyi István, a második helyen Bojtos Béla, a harmadikon pedig Linka B. Gabriella neve szerepel.

A 3-as sorszám alatt a Szerbiai Szocialista Párt – Marko Rovčanin lista szerepel, a listavezető Marko Rovčanin mögött a második helyen Aleksandar Martinović , a harmadik helyen pedig Dragana Pešikan neve szerepel.

A negyedik, tehát a 4-es sorszámú lista a Crnogorska Partija – Nenad Stevović nevet viseli és Nenad Stevović a listavezető, második a listán Milo Milojko, a harmadik pedig Aleksandra Vučinić.

A Községi Választási Bizottság formai okokra és a koalíciós szerződésben szereplő kitételekre hivatkozva nem hagyta jóvá és nem hirdette ki a Dr. Bíró István Demokrata Párt – Dr. Nyirádi Miklós Magyar Mozgalom – Hogy változtassunk! – VMDK jelöltlistát. A lista képviselői a Közigazgatási Bírósághoz fordultak, de annak újvidéki részlege április 11-én megerősítette a Községi Választási Bizottság döntését. A község polgárai, tehát a kishegyesiek, bácsfeketehegyiek és szeghegyiek így most négy lista közül választhatnak majd az önkormányzati választásokon.

A kishegyesi községben 10.615-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a szavazati jogal rendelkezők 25 szavazóhelyen adhatják le voksaikat. Kishegyesen tíz, Bácsfeketehegyen nyolc és Szeghegyen hét szavazóhely nyílik április 24-én.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Eltűnt egy topolyai fiatalember - illusztráció
2019. DECEMBER 14.
[ 19:43 ]
A 2000-es évek elején indult, s mára jelentős versennyé nőtte ki magát a Tantárgyháló rendezvény, ami számos tudományágban ad lehetőséget az általános- és középiskolás diákoknak, hogy bemutassák tudásukat. Rendszerint két selejtezőt tartanak, majd a legjobbak versenyeznek a döntőben. Az idei döntőt pénteken...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:44 ]
A régészeti örökségvédelem tudatosításának előmozdítása címmel tartott pénteken előadást a szabadkai Raichle palotában a Szerb Archeológiai Társaság és a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet. A projektumot a Szerbiai Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium támogatta. A rendezvénysorozat célja, hogy...
2019. DECEMBER 13.
[ 17:42 ]
Csaknem 80 általános iskolás felsős diák vett részt Oromhegyesen az első Modern Folking műhelymunkán, ahol a gyerekek hangszerbemutatón és énektanításon vettek részt. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekekkel ilyen módon szerettesék meg a zenét, a népi kultúrát és a hangszereket. A nem mindennapi zeneórán a gyerekek...
2019. DECEMBER 13.
[ 13:33 ]
Beolvasás folyamatban