Vajdaság
Választások 2016: A bíróság elutasította az MM és a VMDK fellebezését

A Közigazgatási Bíróság jogerősen elutasította a „Magyar mozgalom - hogy változtassunk – VMDK” jelöltlista fellebbezését, írják a két szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

"Miközben tartott a fellebbezési eljárás, a Köztársasági Választási Bizottság elvégeztette a szavazólapok kinyomtatását. A választási bizottság szerintünk törvénytelen döntésének a megsemmisítése a választások elhalasztását jelentette volna. A bíróság indoklásában nem cáfolta meg, de nem is foglalkozott jogi érveink többségével. Minden bizonnyal nem akart olyan döntést hozni, amely a teljes választási eljárás megismétlését vonta volna maga után" - áll a közleményben, amelyet dr. Korhecz Tamás és Csonka Áron írt alá.
Véleményük szerint "a VMSZ részben elérte célját", ugyanis így "országos szinten nem lesz a belgrádi kormánytól független magyar lista". "A köztársasági parlamenti választásokon egyedüli magyar jelöltlistaként a kormánykoalíció által kontrollált VMSZ indulhat el" - írják.
"A tartományi parlamenti listánkat nem sikerült elbuktatniuk, pedig ennek érdekében is minden eszközt bevetettek. Még a Szerb Radikális Párt segítségét is igénybe vették ehhez. A Magyar mozgalom az autonómiáért – dr. Korhecz Tamás – VMDK – Csonka Áron nevet viselő lista a 10-es sorszám alatt szerepelni fog a vajdasági szavazólapon" - áll a közleményben. Hozzáteszik, önkormányzati szinten Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén, Szabadkán, Topolyán, Zentán és Zomborban lesznek jelen a választásokon.
"A vajdasági magyar embereknek április 24-én lesz választási lehetőségük. Szavazhatnak a koalíciós partnereinek maradéktalanul behódoló VMSZ-re vagy az önálló érdekképviseletet, a változást jelentő Magyar mozgalom - VMDK listáira" - jelenti ki Korhecz és Csonka közleményében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban