Vajdaság
Begaszentgyörgy: Öt halottja és több mint 20 sebesültje van az éjszakai lövöldözésnek

Öt személy életét vesztette, több mint húszan pedig megsérültek, amikor szombaton hajnalban egy férfi tüzet nyitott a begaszentgyörgyi Makijato kávézó vendégeire.

Az első, nem hivatalos értesülések szerint a sebesültek közül többen is válságos állapotban vannak.

A nagybecskereki kórházba 25 sebesültet szállítottak, hárman közülük kiskorúak. A kórházban az éjszaka során hárman belehaltak sérüléseikbe. Hét sebesültet megműtöttek az éjszaka során, hármat a Vajdasági Klinikai Központba szállítottak, egyet a kamenicai intézetbe, míg egy sebesültek a belgrádi Klinikai Központ idegsebészeti osztályára vittek.

A rendőrség őrizetbe vette Siniša Zlatićot (1978), aki berontva a kávézóba azonnal tüzet nyitott és vaktában lőtt a vendégekre. Egyes értesülések szerint a gyilkos előbb volt feleségét, a 30 éves Dijanát és az asszony barátnőjét, a 20 éves Jovana Popovićot ölte meg, majd utána lőtt válogatás nélkül mindenkire.

A helyszínre érkezett a belügyminiszter

A reggel órákban megérkezett Begaszentgyörgyre Nebojša Stefanović belügyminiszter, aki elmondta, a példátlan bűncselekmény indítéka feltehetően a féltékenység volt. Az elkövetőt nyugodt embernek ismerték, a rendőrségen semmiféle dossziéja nem volt, még csak szabálysértést sem követett el. Azt viszont nem tudták róla, hogy egy Kalasnyikovot rejteget.

A belügyminiszter elmondása szerint a rendőrség és a mentők is nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a rendőrség kevesebb mint egy perc alatt a helyszínen volt. (RTV, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy perc néma hallgatással és koszorúval emlékeztek ma Szabadkán, a Sárga ház előtt a 80 évvel ezelőtti borzalmakra, amikor Bácska Magyarországhoz való visszacsatolása után az épületbe zárták azokat, akikről azt vélték, hogy az új rendszer ellenségei. A megemlékezést Margareta Bašaragin, az újvidéki Női...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:40 ]
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága mintegy 100 mesekönyvet küldött a Vajdaságba, és Szőke Annát, a Brunszvik Teréz Óvodapedagógusok Egyesületének elnök asszonyát bízták meg, hogy juttassa el oda a könyvcsomagot, ahol a legnagyobb szükség van...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 18:29 ]
Körmöci Károly 1947-ben született Magyarkanizsán. Középiskolai tanulmányait Törökkanizsán végezte, majd a szabadkai Közgazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Volt községi képviselő, a községi végrehajtó tanács tagja, majd alelnöke. 1996 és 2000 között a végrehajtó bizottság elnöki posztját töltötte be, ezt...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban