Vajdaság
VaMaDisz: Nyíltan a perről, mellébeszélés nélkül
Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Vajdasági Magyar Diákszövetség
Betűméret:             

– Nem szeretnénk, ha különböző pletykák kelnének szárnyra, miszerint a VaMaDisz nem áll ki a saját ügyvédje mellett. Mi teljes mértékben támogatjuk – jelentette ki Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) elnöke a mai rendkívüli sajtótájékoztatón, amelyet a szövetség székházában tartottak. Az eseményen a közelmúltban napvilágot látott hírre szerettek volna reagálni.

Sóti Attila úgy gondolja, hogy a Jogtudományi Kar nem tud mit tenni ellenük és az igazság ellen, ezért vette el az ügyvédjük doktori címét, hogy ellehetetlenítse munkáját. Hozzátette, hogy ha az intézmény egykor megadta ezt a képesítést, és ha ebben most hibát talált, akkor ez az ő és mindenkori vezetőjük felelőssége. Sajnálattal tölti el, hogy az intézmény ezt nem vallja be.

– Nem ártana, ha A Jogtudományi Kar végre egyszer tükröt tartana maga elé – mondta a Szövetség elnöke.

Egyre többen felkapott ügyként kezelik a Kar és a VaMaDisz között zajló pert, bár már hosszú idő óta nincs semmilyen fejlemény. Sóti Attila elmondta, hogy még minidig keresik a megfelelő embereket, akik a Szövetség igazát bizonyíthatnák, viszont azok, akik eddig támogatták őket, most visszakoznak.

– Odáig jutottunk, hogy 2016-ban Szerbiában félni kell attól, hogy valaki bátran elmondja a véleményét, amely a valóságot támasztja alá – jegyezte meg az elnök, majd hozzátette, hogy ha belföldön nem érnek el semmit a tárgyaláson, készek nemzetközi szintre vinni az ügyet.

Sóti Attila úgy véli, a politikai pártok kihasználják ezt a pert. Nyilatkozataikban azt állítják, hogy kiállnak a VaMaDisz mellett, de mindez csak „sárdobálás”. Felhívja a figyelmet arra, hogy az egymásra mutogatás nem segít, és ezzel csak ártanak. Véleménye szerint a vádaskodás helyett önvizsgálatra lenne szükség.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az újvidéki Jogi Kar formai hiányosságokra hivatkozva november elején megfosztotta Slobodan Beljanski ismert újvidéki ügyvédet, a Korrupcióellenes Tanács első elnökét doktori címétől. Az ügyben több egybeesés is van, többek között az, hogy az ügyvéd jelenleg a VaMaDisz érdekeit képviseli a Jogi Karral szembeni perben. A Kar ugyanis nem engedélyezi, hogy a nemzeti kisebbséghez tartozók diákok anyanyelvükön felvételizzenek, amire egyébiránt joguk lenne.

Göblös Nikoletta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban