Vajdaság
VaMaDisz: Nyíltan a perről, mellébeszélés nélkül
Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Vajdasági Magyar Diákszövetség
Betűméret:             

– Nem szeretnénk, ha különböző pletykák kelnének szárnyra, miszerint a VaMaDisz nem áll ki a saját ügyvédje mellett. Mi teljes mértékben támogatjuk – jelentette ki Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) elnöke a mai rendkívüli sajtótájékoztatón, amelyet a szövetség székházában tartottak. Az eseményen a közelmúltban napvilágot látott hírre szerettek volna reagálni.

Sóti Attila úgy gondolja, hogy a Jogtudományi Kar nem tud mit tenni ellenük és az igazság ellen, ezért vette el az ügyvédjük doktori címét, hogy ellehetetlenítse munkáját. Hozzátette, hogy ha az intézmény egykor megadta ezt a képesítést, és ha ebben most hibát talált, akkor ez az ő és mindenkori vezetőjük felelőssége. Sajnálattal tölti el, hogy az intézmény ezt nem vallja be.

– Nem ártana, ha A Jogtudományi Kar végre egyszer tükröt tartana maga elé – mondta a Szövetség elnöke.

Egyre többen felkapott ügyként kezelik a Kar és a VaMaDisz között zajló pert, bár már hosszú idő óta nincs semmilyen fejlemény. Sóti Attila elmondta, hogy még minidig keresik a megfelelő embereket, akik a Szövetség igazát bizonyíthatnák, viszont azok, akik eddig támogatták őket, most visszakoznak.

– Odáig jutottunk, hogy 2016-ban Szerbiában félni kell attól, hogy valaki bátran elmondja a véleményét, amely a valóságot támasztja alá – jegyezte meg az elnök, majd hozzátette, hogy ha belföldön nem érnek el semmit a tárgyaláson, készek nemzetközi szintre vinni az ügyet.

Sóti Attila úgy véli, a politikai pártok kihasználják ezt a pert. Nyilatkozataikban azt állítják, hogy kiállnak a VaMaDisz mellett, de mindez csak „sárdobálás”. Felhívja a figyelmet arra, hogy az egymásra mutogatás nem segít, és ezzel csak ártanak. Véleménye szerint a vádaskodás helyett önvizsgálatra lenne szükség.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az újvidéki Jogi Kar formai hiányosságokra hivatkozva november elején megfosztotta Slobodan Beljanski ismert újvidéki ügyvédet, a Korrupcióellenes Tanács első elnökét doktori címétől. Az ügyben több egybeesés is van, többek között az, hogy az ügyvéd jelenleg a VaMaDisz érdekeit képviseli a Jogi Karral szembeni perben. A Kar ugyanis nem engedélyezi, hogy a nemzeti kisebbséghez tartozók diákok anyanyelvükön felvételizzenek, amire egyébiránt joguk lenne.

Göblös Nikoletta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendőrségi bemutatót tartottak Zentán - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:34 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, mely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 14:32 ]
Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén a tartományi mezőgazdasági titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket. Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štip utcában. Bata József, az oromhegyesi...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 11:27 ]
Szeptember 24-e és október 9-e között zajlik Újvidéken a földi, a vízi és a levegőből történő szúnyogirtás. A Ciklonizacija vállalat szerint az irtás pontos helye és ideje az időjárási viszonyoktól is függ. A szúnyogirtást lambda-cihalotrin és deltametrin alapú készítményekkel végzik, a méhészeket pedig arra...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:57 ]
Beolvasás folyamatban