Vajdaság
A Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója feljelentést tett: nemzeti alapon provokálták
Betűméret:             

Takács Márta, a Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója bűnvádi feljelentést tett Jeca Ilić volt tanácsosa ellen, aki azért provokálta őt, mert magyar.

Sajtóértesülések szerint Takács ügyvédje azt állítja, hogy a volt tanácsos megpróbálta nemzeti alapon provokálni a Vajdaság Erdői közvállalat igazgatóját, mert az igazgatónő rámutatott azokra a visszaélésekre, amelyeket a férfi követett el a közbeszerzések körül. Az ügyvéd szerint Ilićnek 646.500 dinárt kellett befizetnie a közvállalat számlájára, hiszen elvesztette a munkaügyi pert, amelyet azért indított, mert felmondást kapott.

A férfi ezt meg is tette, azonban a befizetőlapon a Vajdasági Magyar Szövetséget jelölte meg címzettként, amelynek Takács is tagja.

Takács Márta tegnap bűnvádi feljelentést tett nemzeti gyűlölet szítása miatt Jeca Ilić ellen.

„Az újvidéki alapfokú ügyészség 2013 óta folytat bűnvádi eljárást a hivatalos dokumentumok hamisítása miatt, illetve a közbeszerzést érintő dokumentumok miatt. Ilić, aki a bűncselekmény miatt felmondást kapott, munkaügyi pert indított, amelyet elvesztett. Viszont a büntetés befizetésekor címzettként a VMSZ-t jelölte meg, ez pedig egyértelműen provokáció, ami miatt feljelentést is tettünk”, mondta Takács Márta ügyvédje.

Az ügyvéd hozzátette, hogy a nemzeti gyűlölet szítása sérti a magyar kisebbséget és a Szerb Köztársaságot is.

Jeca Ilić azt mondja, nem érti, hogy mi a probléma.

„A pénzt elektronikus úton fizettem be, és a befizetőlapon, amelyet éppen nézek, sehol sem szerepel a VMSZ. Nem értem, hogy miért tenne valaki bűnvádi feljelentést ellenem. Elvesztettem a pert, és befizettem az összeget a Vajdaság Erdői közvállalat számára”, nyilatkozta Ilić a Kurirnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban