Vajdaság
Régiós Háló találkozót tartottak Nagybecskereken

Nagybecskereken, a Szathmáry Karolina Kollégiumban tartották meg ma 16. alkalommal a Délvidéki Háló találkozót, amelyre Vajdaság minden tájáról érkeztek a részvevők.

A rendezvény mottóját ezúttal János evangéliumából vették: Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért.

A találkozón külön foglalkoztak a gyerekekkel, volt éneklés, játszás, mesemondás, ugyanakkor az ifjúsági korosztály részére is szerveztek programot, amelynek középpontjában ugyancsak a játék szerepelt.

Ft. Palatinus István, a szabadkai Szent György templom plébánosa tartott a délelőtt folyamán előadást, Értünk, emberekké testté lett szeretet címmel, amit kiscsoportos beszélgetések követtek. Délután ádventi gyertyagyújtás és ünnepség is volt a fiatalokkal közösen.

A Délvidéki Háló - katolikus közösségek hálózata szervezésében az idén még a bogozók találkozóját is megszervezik, december 10-én, amikor a területi vezetők összegezik az elmúlt évet, illetve ismerkednek a jövő évi tervekkel.

Az idén egyébként a Délvidéki Háló kilenc régiós rendezvényt tartott Vajdaság-szerte, és ugyanakkor egy Kárpát-medencei szintű lelki gyakorlatot szerveztek Szabadkán.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tartomány több területen is támogatja a vajdasági családokat. Pályázhatnak házvásárlásra, illetve -felújításra, anyasági pótlékra, valamint mesterséges megtermékenyítésre. Azok a vajdasági családok, amelyeknél megszületett a harmadik vagy a negyedik gyerek, s új házat vennének, vagy a meglévőt alakítanák át,...
2020. FEBRUÁR 21.
[ 8:38 ]
Huzamosabb ideje gondot okoz Szerbiában a sofőrök hiánya. A szabadkai utasforgalmi közvállalatban ugyan ideiglenesen megoldódott a probléma, jelenleg minden munkahely be van töltve, de mivel továbbra is folyamatos a munkaerő elvándorlása, nincs kizárva, hogy hamarosan ismét sofőrhiány nehezíti majd meg a munka megszervezését....
2020. FEBRUÁR 20.
[ 15:27 ]
Nem fogják meghosszabbítani a téli szünetet, mert csökkenőben van az influenza aktivitása, így a közép-szerbiai és vajdasági diákok hétfőn, február 24-én térnek vissza az iskolapadokba. Mladen Šarčević oktatási miniszter elmondta a Tanjugnak, hogy a szünidő meghosszabbítása megállította az influenzavírus...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 10:45 ]
Beolvasás folyamatban