Vajdaság
Elismerés a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolának
Átadták a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet az oktatási intézménynek

Először nyerte el külhoni magyar iskola ezt a címet. A megtisztelő elismerés átadására ünnepélyes beszédek és a diákok alkalmi műsora kíséretében került sor. Jeles magyarországi vendégek és vajdasági magyar közélet ismert szereplői látogattak a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolába

Keszthelyi Nikoletta, Magyarország helyettes államtitkárának ötlete alapján írták ki 2016 augusztusában a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" című pályázatot. A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton idén először nyert külhoni magyar iskola. A Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói felkészült és kreatív munkával érdemelték ki a kitüntetett figyelmet.

A különleges elismerés díjátadójára február 8-án került sor Zentán, az iskola emeleti termében. Az címet Kara Ákos államtitkár és Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adta át az iskola igazgatójának.

A diákokat már sok alakalommal Sava Vujičić középiskolai tanár készítette fel az ilyen feladatokra. Öt évvel ezelőtt hirdették meg először a Fogyasztóvédelmi versenyt közösen a zentai Fogyasztóvédelmi Központtal. A több éves közös munka, a korábbi versenyek, fórumok, közvélemény-kutatás tapasztalatai mostanra szépen beértek. Ezt az alapgondolatot képviselték a magyarországi megmérettetésen is. – hangzott el az iskola igazgatójának, Tóth Kornélnak a köszöntő beszédében.

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár újító jellegű pályázatként üdvözölte a diákok munkáját, melyből nagyon sokat tanultak a magyarországi szervezők is. Nagy örömükre szolgál, hogy egyre nagyobb a népszerűsége a témakörnek és a pályázatnak is. Látható ebből is, hogy az iskola úttörő szerepet vállal a térségben, a Tisza menti magyarság legkiemelkedőbb közgazdasági-kereskedelmi, szellemi központja, ahol olyan tanárok tanítanak, akik folyamatos képzésben részesülnek, naprakész ismeretekkel rendelkeznek.

Magyarország Kormányának képviseletében jelen volt még Csongrádi Natália titkársági munkatárs dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, továbbá a vajdasági magyar közélet jelentős szereplői: mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Vicsek Annamária oktatási államtitkár, Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere, Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Jerasz Anikó, a MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A cím átadása és az gratulációk után a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola versmondói, énekesei és zenésze alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Ezt követően a meghívottak megtekintették az iskolát.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pacsér: Újszülöttek fogadása - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 21:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma a Belügyminisztérium új tagjainak tartott ünnepélyes bemutatásán Újvidéken bejelentette, hogy erőteljesen fognak lecsapni a drogkereskedőkre ebben a városban. „Éppen azért tartottuk Újvidéken ezt az ünnepséget, mert ebben a városban is erőteljes csapást fogunk mérni a bűnözőkre, s...
2019. MÁJUS 21.
[ 17:58 ]
A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével és a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében könyvcsomagokban részesül az a hét vajdasági gimnázium és két művészeti középiskola, ahol...
2019. MÁJUS 20.
[ 13:32 ]
Faházzal, kisvonattal és fából készült játszótéri elemekkel bővült a Tisza-part, amelyeket a magyarkanizsai Geneza kereskedelmi vállalat ajándékozott a gyerekeknek. Az új, fából készült játszótéri elemeket a magyarkanizsai óvodás kisgyerekek már birtokba is vették hétfő délelőtt. Szecsei Karolina, a Geneza...
2019. MÁJUS 20.
[ 12:52 ]
Beolvasás folyamatban