Vajdaság
Elismerés a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolának
Átadták a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet az oktatási intézménynek

Először nyerte el külhoni magyar iskola ezt a címet. A megtisztelő elismerés átadására ünnepélyes beszédek és a diákok alkalmi műsora kíséretében került sor. Jeles magyarországi vendégek és vajdasági magyar közélet ismert szereplői látogattak a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolába

Keszthelyi Nikoletta, Magyarország helyettes államtitkárának ötlete alapján írták ki 2016 augusztusában a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" című pályázatot. A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton idén először nyert külhoni magyar iskola. A Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói felkészült és kreatív munkával érdemelték ki a kitüntetett figyelmet.

A különleges elismerés díjátadójára február 8-án került sor Zentán, az iskola emeleti termében. Az címet Kara Ákos államtitkár és Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adta át az iskola igazgatójának.

A diákokat már sok alakalommal Sava Vujičić középiskolai tanár készítette fel az ilyen feladatokra. Öt évvel ezelőtt hirdették meg először a Fogyasztóvédelmi versenyt közösen a zentai Fogyasztóvédelmi Központtal. A több éves közös munka, a korábbi versenyek, fórumok, közvélemény-kutatás tapasztalatai mostanra szépen beértek. Ezt az alapgondolatot képviselték a magyarországi megmérettetésen is. – hangzott el az iskola igazgatójának, Tóth Kornélnak a köszöntő beszédében.

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár újító jellegű pályázatként üdvözölte a diákok munkáját, melyből nagyon sokat tanultak a magyarországi szervezők is. Nagy örömükre szolgál, hogy egyre nagyobb a népszerűsége a témakörnek és a pályázatnak is. Látható ebből is, hogy az iskola úttörő szerepet vállal a térségben, a Tisza menti magyarság legkiemelkedőbb közgazdasági-kereskedelmi, szellemi központja, ahol olyan tanárok tanítanak, akik folyamatos képzésben részesülnek, naprakész ismeretekkel rendelkeznek.

Magyarország Kormányának képviseletében jelen volt még Csongrádi Natália titkársági munkatárs dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, továbbá a vajdasági magyar közélet jelentős szereplői: mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Vicsek Annamária oktatási államtitkár, Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere, Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Jerasz Anikó, a MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A cím átadása és az gratulációk után a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola versmondói, énekesei és zenésze alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Ezt követően a meghívottak megtekintették az iskolát.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a napokban három helyszínen a legaktívabban az útkarbantartók. A vasárnap mivel kevésbé forgalmas, így ezt a napot kihasználták, és új aszfaltburkolattal látták el a város és Elemér közötti útszakaszt, ahol szüneteltették a forgalmat a munkálatok idején. Egy kilométernyi útrész kapott új burkolatot,...
2018. JÚLIUS 16.
[ 18:58 ]
Befejeződött Újvidéken a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében megtartott XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) tanári továbbképzés első hete.Orosz Attila esperes áhítata, egy rövid kulturális műsor és Nagy Margit elnök asszony megnyitó szavai után a Történelem és magyarság című továbbképzés egy...
2018. JÚLIUS 16.
[ 8:22 ]
Ma ért véget a Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wir sind das Dorf elnevezésű falunapi rendezvénysorozat Pacséron, amelyet XIII. alkalommal tartottak meg. A falunapra mindig a pravoszláv Péter-Pál napi búcsúhoz legközelebb eső hétvégén kerül sor, amikor változatos programmal várják a helybelieket és a...
2018. JÚLIUS 15.
[ 20:38 ]
Beolvasás folyamatban