Vajdaság
Zenta: Újabb sikerek a közgazdasági középiskolában

Számottevő sikereket értek el a közelmúltban a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói a hazai és nemzetközi versenyeken. A kiváló eredményekről ma délben sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény és a helyi önkormányzat illetékesei.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja az önkormányzat nevében gratulált a jelenlévő diákoknak az elmúlt hetek, hónapok során elért sikereikhez, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy az intézmény tanulói nemcsak országos, hanem Kárpát-medencei szinten is öregbítik a község hírnevét.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója a sikerek közül kiemelte a Gecse Szuzi, Szalai Ferenc és Könyves Sára alkotta csapatot, amely első helyezést ért el a Szent István Egyetem Zentai Kihelyezett Tagozata által életre hívott agrárinnovációs versenyen; Kószó Emíliát, aki második helyezett lett a köztársasági magyar nyelv és irodalom versenyen; Bűn Rudolfot, aki a negyedik helyet szerezte meg a Kolozsváron megtartott Pénzmágnes elnevezésű versenyen; Bűn Tamást és csapatát, akik második helyezést értek el a PénzSztár vetélkedő szegedi regionális döntőjén; Fehér Tamást és Juhász Katalint, akik a Genius konferencián első, a Diákmenedzsment bajnokságon második, a Fogyasztóvédelmi versenyen pedig szintén első helyezést értek el; Božin Vladimirt és csapatát, akik másodikak lettek az országos Diákvállalati Kiállításon; Koliger Maxwellt és Tóth Leontinát, akik a TUDOK konferencia székesfehérvári döntőjén képviselték az intézményt; valamint Gója Henriettát, aki eljutott a Kazinczy-verseny győri döntőjébe.

Az intézmény vezetője kitért az iskolában megvalósuló szakkollégiumi rendszer keretében folyó tehetséggondozó tevékenységekre; az intézmény által nemrég kiérdemelt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím fontosságára; valamint arra is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából nemrég teljesen új felszerelést kapott az iskola tanboltja. Hozzátette, a jövőben is arra törekednek majd, hogy az intézmény a térség egyik legjobb közgazdasági középiskolája legyen, ahol a diákok olyan tudást szerezhetnek, amelynek révén tovább erősíthetik a kiváló közgazdászok és menedzserek körét, az intézmény pedig hozzájárulhat a szerb-magyar gazdasági kapcsolatokhoz szükséges emberi erőforrás kineveléséhez.

Végezetül kitért arra is, hogy a következő tanévben magyar és szerb nyelven is egy-egy négyéves kereskedelmi és szolgáltatási ügynök, illetve szintén négyéves pénzforgalmi ügyintéző szak megnyitását tervezik, majd reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a már korábban elvett hároméves kereskedelmi szak újbóli megnyitására is lehetőségük nyílik majd.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Duna apatini szakaszán a horgászok ma egy holttestre bukkantak. A nyomozáshoz közeli forrásokból a Kurir úgy értesült, a 60 éves apatini Mészáros Ferencről van szó. A férfi egy héttel ezelőtt tűnt el. Az erdőgazdaság irodaépületétől nem messze egy arra járó egy kerékpárt talált, amely mellett ott volt egy...
2020. MÁJUS 28.
[ 18:50 ]
Bíró Károlynak, Szabadka egykori polgármesterének, I. Péter szerb királynak és Ivan Antunović püspöknek emel szobrot a város. Az erről szóló határozatokat csütörtöki ülésén fogadta el a városi képviselő-testület. Bíró Károly 1902 és 1918 között irányította Szabadkát, s valójában ő tette várossá Európa...
2020. MÁJUS 28.
[ 15:57 ]
Egy teljesen felújított, a gyerekek számára létrehozott játszóházzal bővült Kispiac. Az épületet Magyarkanizsa önkormányzata és Kispiac helyi közössége biztosította a helyi Ékeszer Nőegyletnek, így a teljes felújítás után pedig ma végre birtokba vehették a gyerekek a számukra kialakított játszóházat, így nagy volt...
2020. MÁJUS 28.
[ 15:54 ]
Beolvasás folyamatban