Vajdaság
Zenta: Újabb sikerek a közgazdasági középiskolában

Számottevő sikereket értek el a közelmúltban a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói a hazai és nemzetközi versenyeken. A kiváló eredményekről ma délben sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény és a helyi önkormányzat illetékesei.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja az önkormányzat nevében gratulált a jelenlévő diákoknak az elmúlt hetek, hónapok során elért sikereikhez, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy az intézmény tanulói nemcsak országos, hanem Kárpát-medencei szinten is öregbítik a község hírnevét.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója a sikerek közül kiemelte a Gecse Szuzi, Szalai Ferenc és Könyves Sára alkotta csapatot, amely első helyezést ért el a Szent István Egyetem Zentai Kihelyezett Tagozata által életre hívott agrárinnovációs versenyen; Kószó Emíliát, aki második helyezett lett a köztársasági magyar nyelv és irodalom versenyen; Bűn Rudolfot, aki a negyedik helyet szerezte meg a Kolozsváron megtartott Pénzmágnes elnevezésű versenyen; Bűn Tamást és csapatát, akik második helyezést értek el a PénzSztár vetélkedő szegedi regionális döntőjén; Fehér Tamást és Juhász Katalint, akik a Genius konferencián első, a Diákmenedzsment bajnokságon második, a Fogyasztóvédelmi versenyen pedig szintén első helyezést értek el; Božin Vladimirt és csapatát, akik másodikak lettek az országos Diákvállalati Kiállításon; Koliger Maxwellt és Tóth Leontinát, akik a TUDOK konferencia székesfehérvári döntőjén képviselték az intézményt; valamint Gója Henriettát, aki eljutott a Kazinczy-verseny győri döntőjébe.

Az intézmény vezetője kitért az iskolában megvalósuló szakkollégiumi rendszer keretében folyó tehetséggondozó tevékenységekre; az intézmény által nemrég kiérdemelt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím fontosságára; valamint arra is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából nemrég teljesen új felszerelést kapott az iskola tanboltja. Hozzátette, a jövőben is arra törekednek majd, hogy az intézmény a térség egyik legjobb közgazdasági középiskolája legyen, ahol a diákok olyan tudást szerezhetnek, amelynek révén tovább erősíthetik a kiváló közgazdászok és menedzserek körét, az intézmény pedig hozzájárulhat a szerb-magyar gazdasági kapcsolatokhoz szükséges emberi erőforrás kineveléséhez.

Végezetül kitért arra is, hogy a következő tanévben magyar és szerb nyelven is egy-egy négyéves kereskedelmi és szolgáltatási ügynök, illetve szintén négyéves pénzforgalmi ügyintéző szak megnyitását tervezik, majd reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a már korábban elvett hároméves kereskedelmi szak újbóli megnyitására is lehetőségük nyílik majd.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Milan Jarić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) igazgatója benyújtotta lemondását a medencék vízének minőségér ért kifogások miatt. A SPENS-en található medence bezárása után Miloš Vučević újvidéki polgármester elrendelte a Sósbara városrészben lévő sport- és ügyviteli központ medencéjét is. A SPENS...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 11:05 ]
Nyelvvizsga-központ nyílt tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol az érdeklődők a sikeres vizsgát követően Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek. Szerbiában ez az első állami egyetem, ahol ezt a bizonyítványt meg lehet kapni. A Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány Európa egyik legrangosabb...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 9:00 ]
Goran Janković (38), akit az újvidéki Telep városrészben elkövetett háromszoros gyilkossággal vádoltak ma délután felakasztotta magát az újvidéki körzeti börtönben, erősítette meg a hírt az újvidéki rendőrség. A sürgősségi szolgálatot 15 óra 40 perckor értesítették, de a kiérkező mentősök már csak a halál...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban