Vajdaság
Zenta: Újabb sikerek a közgazdasági középiskolában
Betűméret:             

Számottevő sikereket értek el a közelmúltban a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói a hazai és nemzetközi versenyeken. A kiváló eredményekről ma délben sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény és a helyi önkormányzat illetékesei.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja az önkormányzat nevében gratulált a jelenlévő diákoknak az elmúlt hetek, hónapok során elért sikereikhez, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy az intézmény tanulói nemcsak országos, hanem Kárpát-medencei szinten is öregbítik a község hírnevét.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója a sikerek közül kiemelte a Gecse Szuzi, Szalai Ferenc és Könyves Sára alkotta csapatot, amely első helyezést ért el a Szent István Egyetem Zentai Kihelyezett Tagozata által életre hívott agrárinnovációs versenyen; Kószó Emíliát, aki második helyezett lett a köztársasági magyar nyelv és irodalom versenyen; Bűn Rudolfot, aki a negyedik helyet szerezte meg a Kolozsváron megtartott Pénzmágnes elnevezésű versenyen; Bűn Tamást és csapatát, akik második helyezést értek el a PénzSztár vetélkedő szegedi regionális döntőjén; Fehér Tamást és Juhász Katalint, akik a Genius konferencián első, a Diákmenedzsment bajnokságon második, a Fogyasztóvédelmi versenyen pedig szintén első helyezést értek el; Božin Vladimirt és csapatát, akik másodikak lettek az országos Diákvállalati Kiállításon; Koliger Maxwellt és Tóth Leontinát, akik a TUDOK konferencia székesfehérvári döntőjén képviselték az intézményt; valamint Gója Henriettát, aki eljutott a Kazinczy-verseny győri döntőjébe.

Az intézmény vezetője kitért az iskolában megvalósuló szakkollégiumi rendszer keretében folyó tehetséggondozó tevékenységekre; az intézmény által nemrég kiérdemelt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím fontosságára; valamint arra is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából nemrég teljesen új felszerelést kapott az iskola tanboltja. Hozzátette, a jövőben is arra törekednek majd, hogy az intézmény a térség egyik legjobb közgazdasági középiskolája legyen, ahol a diákok olyan tudást szerezhetnek, amelynek révén tovább erősíthetik a kiváló közgazdászok és menedzserek körét, az intézmény pedig hozzájárulhat a szerb-magyar gazdasági kapcsolatokhoz szükséges emberi erőforrás kineveléséhez.

Végezetül kitért arra is, hogy a következő tanévben magyar és szerb nyelven is egy-egy négyéves kereskedelmi és szolgáltatási ügynök, illetve szintén négyéves pénzforgalmi ügyintéző szak megnyitását tervezik, majd reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a már korábban elvett hároméves kereskedelmi szak újbóli megnyitására is lehetőségük nyílik majd.

H. A.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban