Vajdaság
Zenta: Újabb sikerek a közgazdasági középiskolában

Számottevő sikereket értek el a közelmúltban a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulói a hazai és nemzetközi versenyeken. A kiváló eredményekről ma délben sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény és a helyi önkormányzat illetékesei.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja az önkormányzat nevében gratulált a jelenlévő diákoknak az elmúlt hetek, hónapok során elért sikereikhez, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy az intézmény tanulói nemcsak országos, hanem Kárpát-medencei szinten is öregbítik a község hírnevét.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója a sikerek közül kiemelte a Gecse Szuzi, Szalai Ferenc és Könyves Sára alkotta csapatot, amely első helyezést ért el a Szent István Egyetem Zentai Kihelyezett Tagozata által életre hívott agrárinnovációs versenyen; Kószó Emíliát, aki második helyezett lett a köztársasági magyar nyelv és irodalom versenyen; Bűn Rudolfot, aki a negyedik helyet szerezte meg a Kolozsváron megtartott Pénzmágnes elnevezésű versenyen; Bűn Tamást és csapatát, akik második helyezést értek el a PénzSztár vetélkedő szegedi regionális döntőjén; Fehér Tamást és Juhász Katalint, akik a Genius konferencián első, a Diákmenedzsment bajnokságon második, a Fogyasztóvédelmi versenyen pedig szintén első helyezést értek el; Božin Vladimirt és csapatát, akik másodikak lettek az országos Diákvállalati Kiállításon; Koliger Maxwellt és Tóth Leontinát, akik a TUDOK konferencia székesfehérvári döntőjén képviselték az intézményt; valamint Gója Henriettát, aki eljutott a Kazinczy-verseny győri döntőjébe.

Az intézmény vezetője kitért az iskolában megvalósuló szakkollégiumi rendszer keretében folyó tehetséggondozó tevékenységekre; az intézmény által nemrég kiérdemelt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím fontosságára; valamint arra is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából nemrég teljesen új felszerelést kapott az iskola tanboltja. Hozzátette, a jövőben is arra törekednek majd, hogy az intézmény a térség egyik legjobb közgazdasági középiskolája legyen, ahol a diákok olyan tudást szerezhetnek, amelynek révén tovább erősíthetik a kiváló közgazdászok és menedzserek körét, az intézmény pedig hozzájárulhat a szerb-magyar gazdasági kapcsolatokhoz szükséges emberi erőforrás kineveléséhez.

Végezetül kitért arra is, hogy a következő tanévben magyar és szerb nyelven is egy-egy négyéves kereskedelmi és szolgáltatási ügynök, illetve szintén négyéves pénzforgalmi ügyintéző szak megnyitását tervezik, majd reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a már korábban elvett hároméves kereskedelmi szak újbóli megnyitására is lehetőségük nyílik majd.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Mintegy 250 termelő vett részt a Horgosi Termelők Klubjának Szent István-napi rendezvényén. A Családi- és Sportnapra, amit a helybeli Túrú tanyán rendeztek, nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarország több településéről és Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az idő egy kicsit megtréfálta a szervezőket. Jóval melegebb...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban